پخش زنده
امروز: -
معاون مدیرکل اجرایی آموزش فنی و حرفهای: استفاده از مساجد در مهارتآموزی نسل جوان، ظرفیتی است که مغفول مانده است
حسین امامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بر اساس مواد ۱۰۷ و ۱۰۸ قانون کار، سازمان فنی حرفهای مسئول ارائه آموزشهای فنی به جوامع هدف است. کارگرانی که قصد ارتقا مهارت دارند و افراد جویای کار مخاطبان اصلی سازمان فنی حرفهای هستند.
وی گفت: ماموریت اصلی سازمان، توسعه آموزشهای فنی حرفهای و مهارتهای آموزشی در سراسر کشور است. برای اینکه بتوانیم دسترسی افراد به آموزشهای فنی حرفهای را در قالب اجرای عدالت آموزشی فراهم کنیم علاوه بر ۵۸۰ مرکز آموزشی ثابت در سراسر کشور نسبت به اعزام تیمهای سیار آموزشی به مناطق مختلف اقدامات خوبی انجام داده ایم.
امامی افزود: در این خصوص طبق همکاریهایی که با بنیاد علوی داشته ایم، طرحهای دانش آموزی در مناطق محروم اجرا شده است و ما با همکاری آموزش و پرورش و بنیاد علوی مدارس شبانه روزی در مناطق محروم را شناسایی کرده ایم تا دانش آموزان در این مدارس تحت پوشش مهارت آموزی قرار بگیرند. این دانش آموزان با مهارتهای شغلی آشنا میشوند و بعد از گذراندن دورههای تحصیلی میتوانند وارد بازار کار شده و شغلی داشته باشند.
وی گفت: ۵۸۵ مرکز آموزش فنی حرفهای در شهرهای مختلف به کارگاههای متنوعی در رشتههای گوناگون مجهز هستند. غیر از مراکز ثابتی که در خدمت افراد جویای کار و متقاضیان مهارت هستند، تیمهای سیاری در نقاط مختلف شهری روستایی و عشایری خدمات ارائه میکنند.
معاون مدیرکل اجرایی آموزش فنی و حرفهای درباره همکاری با مساجد گفت: سازمان فنی حرفهای در ارائه خدمات خارج از مراکز تحت اختیار، برای تشکیل کلاسهای آموزشی با مشکل تامین فضای فیزیکی مواجه است. در این خصوص بخشهای مختلفی با سازمان همکاری دارند که از جمله میتوان به مساجد حاضر در مناطق محروم و روستایی اشاره کرد. استفاده از ظرفیت مساجد در مهارت آموزی بصورت مقطعی و غیر متمرکز بوده است.
وی افزود: بطورکلی آمار دقیقی از همکاری با مساجد در بحث مهارت آموزی نداریم و از این ظرفیت به اندازه کافی استفاده نشده است. اما واقعیت انکارناپذیر این است که مساجد میتوانند به عنوان پایگاهی برای توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای، نقش اصلی را در توسعه اشتغال داشته باشند و در تامین فضاهای آموزشی، تامین برخی تجهیزات، معرفی کارآموزان و اعلام نیازهای آموزشی به سازمان فنی حرفهای کمک کنند. این ظرفیتی است که مغفول مانده است و ما امیدواریم در آینده بتوانیم از این ظرفیت بطور کامل استفاده کنیم.