پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل سیاسی: محدودیتهای گستردهای که آمریکا برای دیپلماتهای و خبرنگاران ایرانی در نیویورک ایجاد کرده، سخیفترین نوع فشار دیپلماتیک است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حسن عابدینی در گفتگو با خبر نیمروزی شبکه اول سیما، درباره محدودیتهای جدید ایالات متحده برای دیپلماتها و خبرنگاران ایرانی در آمریکا گفت: به نظر میرسد تمامی راهبردهای طراحی شده ایالات متحده بر ضد جمهوری اسلامی در ۴۰ سال گذشته فاقد کارایی لازم است؛ هم تهدید نظامی از گزینههای روی میز کنار گذاشته شده است؛ هم موضوع فشار و تحریمهای اقتصادی نتوانسته تاثیر مورد دلخواه آمریکا را داشته باشد؛ بنابراین به فشار دیپلماتیک آن هم به سخیفترین شکل ممکن که برخلاف قوانین ملی آمریکا و قوانین بین المللی است، روی آورده اند.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین افزود: بسیاری از کارشناسان معتقدند، آمریکا در دهه دوم قرن بیست و یکم، در برابر مقاومت و در برابر ملتهای آزاده، مثل شیری میماند که نهیب و هیبت شیر را دارد، اما فاقد دندان است و دچار پوکی استخوان شده است؛ به همین دلیل تلاش میکند با عملیات ایذایی از جمله ایجاد محدودیت برای دیپلمات ها، کارشناسها و خبرنگاران ایرانی را که در مقر سازمان ملل هستند و بر اساس مجوز سازمان ملل به ایالات متحده رفته اند، محدود کند.
وی با بیان اینکه آمریکا سازمانهای بین المللی از جمله «سازمان ملل متحد» را به گروگان گرفته است، گفت: طبق قانونی که در چارچوب مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۷ بین آمریکا و سازمان ملل وضع شده، «بند یازدهم» میگوید «هیچ یک از دولتهای ایالتی، فدرال و محلی آمریکایی حق اخلال در تردد نمایندگان سیاسی و کسانی را که به دعوت سازمان ملل متحد به مقر این سازمان در نیویورک میروند ندارند».
عابدینی در این باره افزود: متاسفانه آمریکاییها چه در دوره اوباما و چه در دوره ترامپ هیچگونه تعهدی ندارند که قوانین بین المللی را زیر پا نگذارند. در دروه قبل هم شاهد بودیم که جمهوری اسلامی نام سفیری را به عنوان نماینده دائم جمهوری اسلامی نزد سازمان ملل اعلام کرد، اما دولت اوباما آن را رد کرد و الان هم محدودیتهای گستردهای را برای دیپلماتهای و خبرنگاران ایرانی قائل شده اند.
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به اینکه این اقدام، تنها نقض قوانین و عرف بینالمللی از سوی ایالات متحده نیست، گفت: آمریکاییها الان در تهران ۱۶ نهاد اطلاعرسانی دارند؛ از جمله «سی. ان. ان»، «ای. بی. سی نیوز»، «آسوشیتد پرس»، «سی. بی. اس» و بسیاری از رسانههای دیداری و نوشتاری و حتی سه آژانس عکس در تهران دارند؛ اما در برابر دو خبرنگار «خبرگزاری جمهوری اسلامی» و «خبرگزاری صداوسیما» محدودیتهای بسیار شدیدی را اعمال کردند. پیش از این محدودیت ۴۰ کیلومتری بود و الان تبدیل به محدودیت یک کیلومتری برای تردد شده است.