پخش زنده
امروز: -
تشخیص و درمان عیوب انکساری از مهمترین وظایف بینایی سنج هاست
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جامعه اپتومتری ایران؛ شهرزاد نکونام در آستانه برگزاری بیست و دومین همایش سراسری بینایی سنجی ایران که از ۲۳ تا ۲۵ مرداد در مرکز همایشهای رازی تهران برگزارمی شود با اعلام این خبر گفت: تشخیص و درمان عیوب انکساری از مهمترین وظایف اپتومتریست هاست و درصد قابل توجهی از جامعه ایران مبتلا به نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم، پیرچشمی و عوارض ناشی از آن مثل تاری دید، سر درد و خستگی چشم است. بینایی سنجها با تجویز، ساخت و ارائه عینک و لنز تماسی مناسب موجب کاهش این عوارض خواهد شد.
وی افزود: نسل جدید نسبت به نسلهای قدیمی نزدیک بینتر هستند و پیش بینی میشود نسل بعد هم از نسل فعلی نزدیک بینتر باشند.
نکونام گفت: در برخی مطالعات پیش بینی شده که آمریکا تا سال ۲۰۵۰ دارای ۲۶۰ میلیون فرد مبتلا به نزدیک بینی خواهد بود در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۰ در حدود ۹۰ میلیون نفر بوده است. کانادا هم تا سال ۲۰۵۰ دارای ۶۶ میلیون فرد نزدیک بین در مقایسه با ۱۱ میلیون نفر در سال ۲۰۰۰ خواهد بود.
بازرس انجمن علمی اپتومتری ایران ادامه داد: این آمار لزوم توجه به کنترل و پیشگیری از نزدیک بینی را آشکار میکند و بینایی سنج میتواند با تجویز عینک، لنز مناسب و انجام تمهیدات علمی، بینایی جامعه را در این امر مهم یاری کند.
وی افزود: کشور ما از نظر جمعیتی کشور جوانی نیست، در آخرین سرشماری کشوری در سال ۱۳۹۵، میانه جمعیت ایران حدود ۳۰ سال گزارش شده است؛ بنابراین درصد بالایی از جمعیت ما در معرض پیرچشمی و عوارض ناشی از آن هستند. تجویز عینک و لنز تماسی مناسب توسط بینایی سنج موجب کاهش این عوارض خواهد شد.
نکونام عنوان کرد: ورود فن آوریهای نوین به زندگی امروز، استفاده از رایانه و تجهیرات دیجیتال را اجتناب ناپذیر ساخته است بطوریکه بسیاری از فعالیتهای اداری، آموزشی، پژوهشی، تجاری، محاسباتی و ... بدون وجود رایانه امکان پذیر نیست.
وی افزود: بینایی سنج با تجویز و ساخت عینکهای ویژه کامپیوتر، از مشکلات و عوارض ناشی از نور آبی دستگاههای دیجیتال جلوگیری میکند.
عضو هیأت مدیره جامعه اپتومتری ایران با اشاره به اینکه تشخیص نارساییهای دید دوچشمی و درمان غیر دارویی آنها نیز از سایر وظایف بینایی سنج است، گفت: از جمله این نارساییها، تشخیص و درمان تنبلی چشم بوده که بیش از دو دهه است طی برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم با همکاری سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در دست انجام است.