پخش زنده
امروز: -
در این صندوق مدلهای سرمایه گذاری مختلفی برای حمایت از طرحهای دغدغه محور کشور تعریف شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی ناظمی در نشست خبری درباره برنامههای صندوق نوآوری و شکوفایی برای سرمایه گذاری روی طرحها افزود: یکی از برنامههای صندوق نوآوری و شکوفایی با عنوان «هم سرمایه گذار» است که به وسیله آن طرحها بتوانند بازار خود را به دست بیاورند.
وی گفت: در مدل هم سرمایه گذار، پروژههای دغدغه محور کشور که از ریسک بالایی برخوردار است و سرمایه گذاران نیز به سختی حاضر به سرمایه گذاری روی آن پروژه میشوند توسط صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت میشوند.
ناظمی گفت: در مدل هم سرمایه گذار، به ازای هر واحد سرمایه گذاری شرکت، صندوق نوآوری و شکوفایی ۴ واحد روی پروژه سرمایه گذاری میکند.
به گفته معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون ۴ مورد از طریق مدل هم سرمایه گذار صندوق نوآوری و شکوفایی با شرکتها همکاری داشته اند.
وی خاطرنشان کرد: استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان میتوانند با مشارکت صندوقهای جسورانه بورسی تسهیلاتی برای تجاری سازی محصولات خود دریافت کنند.
به گفته ناظمی: در مدل هم سرمایه گذار تاکنون ۶۰ میلیارد تومان از سوی صندوق روی پروژهها سرمایه گذاری شده است.
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: بودجه صندوق نوآوری شکوفایی برای مدل هم سرمایه گذار ۵۰۰ میلیارد تومان است که ما آمادگی داریم در قالب صندوقهای جسورانه بورسی و خصوصی از پروژهها بدین واسطه حمایت کنیم.
وی در خصوص نحوه سرمایه گذاری دولت در بخشهای نوآوری گفت: استفاده از ابزار صندوق برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و استارت اپها در گذشته به صورت سرمایه گذاری مستقیم بود.
ناظمی با بیان اینکه نوآوری در همه دنیا تلاش میکند تا بر روی اشتغال تاثیر گذارد، افزود: اگر زمانی بازار نوآوری دچار شکست شود دولت میبایست به طریقی ورود پیدا کند و بخش خصوصی را مورد حمایت خود قرار دهد.
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص روش مستقیم سرمایه گذاری در حوزههای فناور و نوآور گفت: به دلیل مشکلاتی که در بخش سرمایه گذاری مستقیم وجود دارد تصمیم گرفتیم روشهای دیگری را در پیش بگیریم. در مدل مستقیم، ۲هزارمیلیارد ریال بودجه را به طرحهای کلان اخصاص داده ایم.
وی در خصوص مدل سرمایه گذاری «بازار سرمایه» عنوان کرد: تلاش میکنیم در بازار سرمایه از حداکثر ظرفیتهای بازار استفاده کنیم؛ در همین راستا، دو صندوق خصوصی و صندوق جسورانه را ایجاد کردیم که صندوق خصوصی اساسنامه آن آماده شده و در حال ورود به بورس است.
وی ادامه داد: در صندوق جسورانه بورسی که کار خود را در بورس آغاز کرده تلاش میکنیم تا ۴۰ درصد سرمایه را از صندوق نوآوری وارد آن کنیم.
ناظمی تاکید کرد: ورود صندوقهای جسورانه به سرمایه گذاری موجب حمایت از استارت اپها میشود.
وی در خصوص منابع مالی اختصاص یافته در سال ۹۸ از سوی صندوق نوآوری به صندوقها گفت: برای ۱۰ صندوق خصوصی و جسورانه ۲،۸۵۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفتیم که در فاز اجرایی قرار دارد.
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به مدل «هم سرمایه گذاری» گفت: در مدل هم سرمایه گذاری، صندوق نوآوری و شکوفایی به صورت مستقیم وارد نمیشود و این امر را به صندوقهای پژوهش و فناوری واگذار کرده است.
وی افزود: صندوقهای خصوصی و صندوقهای جسورانه نیز زیر مجموعه مدل سرمایه گذاری بازار سرمایه به شمار میرود.
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به روشهای مکمل برای حمایت از طرحها خاطر نشان کرد: یکی از روشهای دیگری که برای سرمایه گذاری روی طرحها بنا داریم از اواسط امسال اجرایی کنیم «برنامه انتشار صکوک» نوآوری است که به میزان ۲هزارو ۸۵۰ میلیارد ریال برای این مدل در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص برنامه انتشار صکوک گفت: این مدل برای شرکتهایی است که منابع مالی زیادی دارند و ما میتوانیم ضامن انتشار اوراق آنها باشیم. ما در صندوق ضامن آنها میشویم تا بتوانند از بازار سرمایه جذب مالی مناسبی داشته باشند.
حمایت مالی آری، شرکت داری خیر
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در تلاشیم با تعریف طرحهای مختلف نقش حامی مالی برای زیست بوم فناوری را ایفا و از شرکت داری دوری کنیم.
علی ناظمی درباره مدلهای سرمایه گذاری در صندوق افزود: سرمایه گذاری در بخش نوآوری میتواند عامل رشد اقتصادی شود.
وی ادامه داد: دولتها در دنیا به سه طریق عرضه خدمات، قانونگذاری و تقاضا در کسب و کارهای نوپا شریک میشوند.
ناظمی گفت: از ابتدای سال ۹۸، صندوق یا به صورت مستقیم وارد یک شرکت میشود و یا به صورت بازار سرمایه که صندوقهای جسورانه و صندوقهای خصوصی به میزان ۴۰ درصد مشارکت میکند.
وی ادامه داد: در این طرح ما میتوانیم از کسب و کارهای نوپا (استارت آپ ها) هم حمایت کنیم.
ناظمی گفت: مدل سرمایه گذاری هم مدلی است که صندوقهای پژوهش فناوری در آن دخیل هستند.
وی تاکید کرد: تلاش شده است صرفا در جایگاه تامین کننده مالی برای زیست بوم فناوری نقش آوری کنیم.