تقدير تشکیلات خودگردان فلسطین از عراق
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر, نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین از دولت و کشور عراق به دلیل تحریم کنفرانس اقتصادی منامه و تداوم حمایت از مردم فلسطین تقدیر کرد.
محمد اشتیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با عادل عبدالمهدی همتای عراقی خود در بغداد با اشاره به مخالفت عراق با کارگاه اقتصادی بحرین و حاضر نشدن این کشور در این کنفرانس, موضع بغداد را ستودنی خواند و از کارگاه اقتصادی بحرین به عنوان حلقه ای دیگر از توطئه علیه فلسطین یاد کرد.
وی در این کنفرانس مطبوعاتی خطاب به عادل عبدالمهدی گفت: برادر و دوست عزیز و مجاهد را سال های طولانی است به عنوان مبارزی در راه حق, آزادی, دموکراسی و سرافرازی ملت ها می شناسیم, امروز این توفیق نصیب ما شد تا با رهنمودهای رئیس, ابومازن (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) و به نمایندگی از دولت فلسطین دیداری کاری با دولت عراق داشته باشیم, در ادامه راه وزرای ما در قضایای مختلفی که به همکاری میان دو طرف باز می گردد, مباحث را پیگیری خواهند کرد. در شرایطی از عراق دیدار می کنیم که شما پس از آنکه جادوی جادوگران را به خودشان بازگرداندید, در زیر سقف پارلمان, روند سیاسی و نهضتی را در کشور آغاز کردید, این دستاورد مایه فخر شماست که ما نیز بدان افتخار می کنیم. اینکه عراق علیه آنچه که بر ضدش برنامه ریزی و ترسیم شده بود غلبه و وحدتش را حفظ کرد تا نه تنها پشتیبانی برای فلسطین بماند بلکه حامی تمامی قضایای امت عرب باشد, مایه مباهات است.
وی افزود: در شرایطی که عراق برای جلوگیری از روشن شدن شعله جنگ در منطقه تلاش می کند, ما نیز در فلسطین شکرگزار این تلاش ها هستیم و از سیاست های شما جهت حفظ توازنات منطقه ای تقدیر می کنیم زیرا منطقه به حاکمان حکیم نیاز دارد و به شما به دلیل این حکمت و مدیریت بسیار خوب کشور عراق تبریک می گوییم. شرافتی برای ماست که در خدمت شما, وزراء, مسئولان و تمامی شهروندانی در عراق هستیم که فلسطین در قلبشان جای دارد.
اشتیه افزود عراق همواره برای ما عزیز بوده است, در تاریخ قضیه فلسطین, روزی را شاهد نبوده ایم مگر اینکه عراق پشتیبان فلسطین بود. مردم عراق در هر شرایطی همواره با فلسطینیان بوده اند و ما این واقعیت را از جانفشانی های شما در سال 1948 درک کرده ایم, امروز سندی را به جنابعالی تقدیم می کنیم که به بیست و نهم آوریل سال 1949 باز می گردد, این سند قبرستانی در نابلس است, قبرستان شهدای ارتش عراق تنها در جنین نیست بلکه در نابلس نیز وجود دارد, این قبرستان که بیش از چهار هزار متر مربع وسعت دارد شاهدی دیگر از این است که خون مردم فلسطین و عراق در جغرافیای فلسطین به هم آمیخته شده است. تاریخ و جغرافیای ما از زمان حضرت ابراهیم (ع) به هم آمیخته شد و این روند در طول تمدن های متوالی که با هم در آنها مشارکت, اعم از مشارکت منفی یا مثبت, داشته ایم, ادامه یافت.
نخست وزیر تشکیلات خودگردان در ادامه این کنفرانس مشترک گفت: مردم فلسطین همچنان در سرزمین خود باقی مانده اند, ما نگهبانان مسجد الاقصی هستیم, چنانچه شما در بدترین شرایط برخاستید و نهضتی را آغاز کردید مردم مقاوم فلسطین نیز برای دفاع از سرزمین و حمایت از حقوق شان برخاستند, حقوقی که دولت های متوالی آمریکا و هم پیمانش اسرائیل در پی پایمال کردن آنها هستند تا ما را به تسلیم واداراند و در زیر فشارهای مالی و غیرمالی وادارمان کنند خواسته هایشان را بپذیریم اما ملت فلسطین هرگز تسلیم نمی شود, هرگز شکست نمی خورد و هرگز به چیزی جز رسیدن به حقوقش راضی نمی شود.
محمد اشتیه درباره هدف سفرش به عراق گفت: این سفر با توجیهات رئیس, محمود عباس, و در چارچوب راهبرد فاصله گرفتن تدریجی از روابطی است که اشغالگری بر ما تحمیل کرده است,
وی گفت, امروز در دیدار با دکتر عادل (عبدالمهدی), نخست وزیر مبارز و وزرای ایشان, شاهد قلوب, اندیشه و کشوری بودیم که آغوششان برای فلسطین باز است. ما در این دیدار همه گونه حمایت از فلسطین را مشاهده کرده ایم. گفتگوهای ما درباره مسائلی بود که مورد توجه همه ماست, از موضع عراق در تحریم معامله قرن تشکر کردیم, این تحریم در شرایطی اتفاق افتاد که فشارها بسیار شدید بود اما عراق در کنفرانس اقتصادی منامه که از نگاه ما حلقه دیگری از توطئه علیه فلسطین بود, حاضر نشد, فلسطین در پی لقمه نان نیست تا جویای راه حل اقتصادی باشد, فلسطینیان در پی راه حل سیاسی هستند, یک فلسطینی در پی عزت, کرامت, آزادی, استقلال, کشور مستقل به پایتختی قدس و حق بازگشت آوارگان است. اینها خواسته های ماست و هر راهبردی که این موارد در آن جایی نداشته باشد مورد قبول و پذیرش مایی که برای رسیدن به اصولمان بهایی سنگین پرداختیم, نیست.
اشتیه با تشکر از حمایت های عراق و تعهدات این کشور برای تداوم حمایت های مالی از فلسطین, اظهار داشت, امروز در کنار شما و در کنار 140 کشور جهان هستیم که فلسطین را به عنوان کشوری مستقل به پایتختی قدس به رسمیت شناختند. دستاوردی که عراق به عنوان کشوری که همواره در حمایت از فلسطین در تمامی محافل بین المللی اولین بوده است در آن سهیم است. با این حساب ما در پی گشودن صفحه جدیدی از روابط نیستیم زیرا در این زمینه صفحه ای گشوده در تاریخ داریم و به خواست خدا در ادامه راه, فلسطین و عراق قلبی واحد برای اعتلای امت عرب و اسلام باشند. به این امید که این مصیبت یعنی اشغالگری پایان یابد,