گلوبال ریسرچ: خیانت انگلیس، همراهی با ترامپ علیه ایران
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، نشریه گلوبال ریسرچ در مطلبی به قلم استیفن لندمن نوشت: روابط ویژه آمریکا و انگلیس دیرینه است. در طول دوران پس از جنگ جهانی دوم, این دو کشور با یکدیگر شرکای امپریالیستی بودند؛ آمریکا دستورات را صادر می کرد و انگلیس اطاعت می کرد.
وینستون چرچیل نخست وزیر وقت انگلیس در سال 1946 و در سخنرانی «پرده آهنین» با تاکید بر روابط ویژه آمریکا و انگلیس گفت: بدون آنچه من اتحاد برادرانه ملت های انگلیسی زبان می نامم و روابطی ویژه بین کشورهای مشترک المنافع و امپراتوری انگلیس با آمریکاست, نه جلوگیری قطعی از جنگ و نه رشد مداوم شکل گیری جهان محقق نخواهد شد.
وی گفت: ... ما نباید روابط ویژه خود را با آمریکا کنار بگذاریم.
در سال 1930 رمزی مک دونالد نخست وزیر وقت انگلیس, بسیار پیش از چرچیل بر این موضوع تاکید کرده بود. در حقیقت این رابطه به قرن نوزدهم میلادی و به طور خاص دوران پس از جنگ داخلی آمریکا باز می گردد و آنچه پس از جنگ جهانی دوم شاهد بودیم, شکل مدرن آن رابطه بود.
سابقه امپریالیستی این دو کشور که با صلح و ثبات خصومت دارند، با لحن زیبای آنها کاملا متفاوت است و این سوابق شامل حمایت از گروه های تروریستی سراسر جهان به جای مبارزه با آنها و استفاده از آنها برای به پیش بردن دستور کار مشترک این دو کشور است. در این مسیر انگلیس نقش شریک کوچکتر را برای آمریکا که طرف مسلط این شراکت است ایفا می کند.
وقتی آمریکا علیه کشورهایی که کسی را تهدید نمی کنند, وارد جنگ می شود یا اقدامات خصمانه دیگری مانند اعمال تحریم علیه آنها انجام می دهد, انگلیس همیشه در این جرم با آمریکا شریک می شود.
این همان اتفاقی است که پیش از حمله احتمالی به ایران نیز رخ می دهد که البته این جنگ در صورتی که رخ دهد, اقدامی جنون آمیز خواهد بود.
با توجه به اقدامات خصمانه انگلیس پس از خروج غیر قانونی ترامپ از برجام, کاملا روشن است که انگلیس فقط وانمود به حمایت از توافق هسته ای می کند, اما در حقیقت در این ماجرا در کنار کاخ سفید قرار دارد و بر ضد این توافق کار می کند.
شراکت آمریکا و انگلیس علیه ایران, در صورتی که کار به همین شکل ادامه پیدا کند, احتمال شکست برجام را که حاصل سالها مذاکره برای دستیابی به این توافق بود افزایش خواهد داد.
انگلیس روز چهارم ژوئیه از طرف حکومت ترامپ، نفتکش «گریس 1» را که حامل نفت ایران بود توقیف کرد. این کار یک دزدی دریایی خصومت آمیز است که احتمالا زمان آن با مراسم سالگرد استقلال آمریکا که ترامپ آن را در فضایی نظامی برگزار کرد، هماهنگ شده بود.
توقیف این شناور و اسناد و دستگاه های الکترنیک داخل آن, در کنار بازداشت ناخدا, افسر ارشد و دو تن دیگر از خدمه آن, به منزله راهزنی و نقض آشکار قوانین بین المللی دریاهاست.
انگلیس این اقدامات خصومت آمیز خود علیه ایران را اندکی متفاوت با کاخ سفید انجام داد و به دروغ سپاه پاسداران ایران را به تلاش برای توقیف یک نفتکش انگلیسی که از تنگه هرمز می گذشت متهم کرد.
انگلیس با همدستی آمریکا احتمالا قصد داشت ایران را به دام بیندازد و مقامات سیاسی و نظامی آمریکا و انگلیس به شدت علاقه مند بودند که ایران دست به اقدامی خصومت آمیز بزند.
ایرانیان مطمئنا به کاخ سفید بهانه ای برای توجیه اقدام نظامی علیه این کشور نخواهند داد؛ بلکه درست برعکس آنگونه که آمریکا, انگلیس, اسرائیل و شرکای امپریالیستی آنها رفتار می کنند, به طور مداوم از قوانین, هنجارها و موازین بین المللی تبعیت می کنند.
عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران روز جمعه در توضیحاتی گفت: به مقامات انگلیسی گفته ایم که اقدام آنان تنش ها را تشدید می کند و در جهت سیاست های خصمانه آمریکاست.
وی افزود: از همان روز نخست که نفتکش توقیف شد, ایران اقدامات حقوقی و دیپلماتیک خود را آغاز کرد. ما دو بار سفیر انگلیس را احضار کردیم و وی در چند ملاقات دیگر نیز در وزارت امور خارجه ایران حاضر شد تا توضیحاتی ارائه کند. ما این پرونده را به وکیلی سپرده ایم که هم اکنون اقداماتی حقوقی و قضایی انجام می دهد.
امضا کنندگان چینی و روسی توافق هسته ای و همچنین سایر کشورهای طرف قرارداد, تلاش خود را برای حفظ آن کرده اند.
گام بعدی ایران در مهلت دو ماهه ای که به اروپا داده است, برنامه ریزی شده و اگر انگلیس, فرانسه, آلمان و اتحادیه اروپا همچنان به نقض تعهدات خود در برجام ادامه دهند و علیه ایران در کنار رژیم ترامپ قرار بگیرند, این گام به اجرا در خواهد آمد.
ایران روز جمعه بار دیگر خواستار رهایی نفتکش «گریس 1» شد و اقدام انگلیس را به «بازی خطرناک تحت نفوذ آمریکایی ها که پایانی بر آن متصور نیست» تشبیه کرد.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران به انگلیس هشدار داد که اگر همچنان به نقض قوانین بین المللی و دریاها ادامه دهد, این کشور دست به اقداماتی خواهد زد.
جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز انگلیس را به سبب ایجاد تنش مورد انتقاد قرار داد و گفت انگلیس اتهامات ساختگی علیه ایران مطرح می کند که هیچ ارزشی ندارد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز که اصل بی طرفی را رعایت نمی کند و همواره از غرب و اسرائیل جانبداری می کند از طریق سخنگوی خود پاسخی غیر قابل پذیرش و همسو با رژیم ترامپ به اقدام خصمانه انگلیس داد و خواستار «حداکثر خویشتنداری» شد و تاکید کرد ایران باید مسئولیت اقدامات غیر قابل پذیرش خود را بر عهده بگیرد.
سخنگوی گوترش به جای آنکه مقصران این اتفاق را خطاب قرار دهد, افزود: ما از همه می خواهیم امکان اجرای آزادی و جابجایی شناورها را فراهم کنند و امیدواریم که آنها به این امر پایبند باشند.
با توجه به خصومت تحت هدایت آمریکا علیه ایران که (بروز) جنگ های فراوان در عرصه های مختلف, تنها بخشی از آن است خاورمیانه به جعبه باروتی تبدیل شده است که ممکن است شاهد حملات و تجاوزهای بیشتر و بزرگتر آمریکا, ناتو و اسرائیل قرار گیرد.
نکات مهمی که در این شرایط باید مورد توجه قرار گیرند به شرح زیر هستند.
- چهار تن از خدمه نفتکش «گریس 1» که انگلیس آنها را به طور غیر قانونی بازداشت کرده بود روز جمعه بدون اینکه اتهامی علیه آنها مطرح گردد, در شرایطی مبهم و بدون هیچ توضیحی آزاد شدند.
- این شناور همچنان به طور غیر قانونی توقیف است و بعید است این وضع تغییر کند, مگر آنکه انگلیس که مطیع خواسته های غیر قابل قبول واشنگتن است با اجازه رژیم ترامپ دست به چنین کاری بزند.
- علاوه بر این, انگلیس دومین کشتی جنگی خود را راهی خلیج فارس کرده است. آیا ماموریت این کشتی اینست که شرایط را برای جنگ با ایران فراهم کند؟
- آمریکا, انگلیس, سایر اعضای ناتو, اسرائیل و شرکای امپریالیستی آنها دشمنان اصلی صلح جهانی هستند.