کامبیز ناظریان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به مصرف برق چهار هزار و ۵۱۷ مگاواتی شهر تهران در سه روز گذشته گفت: انتظار ما این بود که امروز مصرف شبکه برق شهر تهران به چهار هزار و ۷۷۰ مگاوات افزایش یابد، اما با توجه به اجرای دستورالعمل کاهش مصرف برق ادارات و سازمانهای دولتی، غیر دولتی و وابسته به دولت و مشارکت مردم، در حال حاضر ۲۵۰ مگاوات ذخیره انرژی داریم.
وی افزود: در راستای مدیریت مصرف شهر تهران و براساس مصوبه هیئت دولت و بخشنامه استانداری تهران، همه سازمانهای ملی و استانی و همچنین نهادهای عمومی غیردولتی، بانک ها، شهرداریها و موسسات آموزش عالی باید در مورد کاهش ۱۰ درصد از مصرف برق در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته اقدام کنند.
کامبیز ناظریان ادامه داد: همچنین این سازمانها باید در خصوص بکارگیری مولدهای اضطراری برق در زمان اوج مصرف که از ساعت ۱۲ تا ۱۶ است اقدام و دمای سیستم سرمایشی خود را در درجه ۲۵ درجه تنظیم کنند.
وی هدف از اجرای این دستورالعمل را کمک به کنترل مدیریت مصرف و پایداری شبکه شهر تهران بیان کرد و گفت: در راستای اجرای این دستورالعمل که از ۱۵ تیر در دستور کار قرار گرفت بیش از ۲۵۰ متخصص مدیریت مصرف از سازمانها و نهادهای دولتی، غیردولتی و وابسته به دولت بازدید کردند.
ناظریان با بیان اینکه همه این سازمانها مجهز به سیستم هوشمند قرائت از راه دور شده اند افزود: انتظار ما این بود که در روز شنبه گذشته (۲۲ تیر) اوج مصرف شبکه شهر تهران به ۴ هزار و ۷۰۰ مگاوات افزایش پیدا کند، اما با توجه به اجرای این دستورالعمل و مشارکت مردم، بیش از ۲۰۰ مگاوات صرفه جویی در مصرف انرژی صورت گرفت.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران بزرگ با اشاره به اینکه در مجموع مشارکت و همکاری خوبی از سوی سازمانها و نهادها در خصوص مدیریت مصرف صورت گرفت گفت: چنانچه این سازمانها الگوهای مصرفی را رعایت نکنند و با وجود صدور اخطارهای کتبی کماکان پرمصرف باشند نسبت به قطع برق آنها اقدام میشود.
ناظریان با بیان اینکه امروز تعدادی از سازمانهای ملی و استانی در برنامه قطع برق به علت مصرف بالا قرار گرفتند گفت: روزهای آتی که با افزایش دمای شهر تهران مواجه هستیم، انتظار ما مشارکت جدی تر، بیشتر در خصوص کنترل مصرف هست.
وی اضافه کرد: انتظار ما این است سازمانها در خصوص کاهش ۱۰ درصدی مصرف به ویژه در زمان اوج مصرف که از ساعت ۱۲ تا ۱۶ است، همکاری لازم را داشته باشند که امکان تامین برق پایدار برای شبکه برق تهران میسر شود.
ناظریان با بیان اینکه ۶ هزار اداره و سازمان مشمول این دستورالعمل میشوند افزود: هزار اداره در اولویت یک، بازدید متخصصان ما قرار گرفتند.
وی گفت: برای همه این سازمانها اطلاعیههای لازم ارسال و مدیریت مصرف از آنها درخواست شده است.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران بزرگ افزود: از این هزار مورد، بیش از ۵۰۰ مورد در خصوص پایش مصرف انرژی بازدید شدند که بیش از ۸۰ درصد از این تعداد، همکاری مناسبی در خصوص مدیریت مصرف داشتند.
ناظریان گفت: برق آن تعداد از مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت نکرده بودند با صدور اخطار کتبی، از طریق کنترل از راه دور یا به صورت مراجعه ارزیابان، قطع شد.
وی ابراز امیدواری کرد این تعداد محدود نیز همکاری لازم را در خصوص مشارکت در تامین برق پایگاه شهر تهران داشته باشند.