پخش زنده
امروز: -
شهرداری تهران در قالب صدور پروانه وجوهی را به حساب سازمان نظام مهندسی ساختمان واریز کرد، اما در قبال آن، خدمتی به مردم ارائه نشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد سالاری در جلسه هماندیشی شناسنامه فنی و ملکی ساختمان که در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برگزار شد، گفت: تکلیف وجوه دریافت شده مشخص نیست چراکه تاکنون شناسنامهای صادر نشده است.
وی افزود: به همین دلیل، شورای اسلامی شهر تهران دریافت وجه بابت صدور خدمت شناسنامه فنی ساختمان را در قالب صدور پروانه ساختمان امسال ممنوع کرد.
وی افزود: در حال حاضر پول میگیریم، اما خدمتی به مردم ارایه نکردهایم و طی این سالها شهرداری پول را از مردم گرفته و به نظام مهندسی پرداخت کردهایم، اما برای مردم شناسنامهای صادر نشده است.
سالاری افزود: امیدواریم آنچه که امروز به عنوان شناسنامه فنی رونمایی میشود شناسنامه فنی واقعی باشد، چون در غیر این صورت باید فاتحه مهندسی و اعتماد به آن را خواند و به جایگاه مهندسی کشور خیانت میشود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: ما نمایندگان مردم تهران هستیم و باید بعد از این جلسات پاسخگوی مردم تهران باشیم که در جلسهای شرکت کردیم و نتیجهاش چه شده است.
وی خاطرنشان کرد: صدور و ارایه این شناسنامه باید منتج به این شود که وقتی مردم خرید ملکی انجام میدهند بپرسند که شناسنامه فنی دارد یا خیر، چون در آن صورت است که میشود بگوییم به فکر امنیت مردم بودهایم.
سالاری افزود: امروز هیچ کس نمیپرسد ساختمانی که میخرد دارای شناسنامه فنی است یا نه؟ این یعنی اینکه اصلا مردم یا نمیدانند شناسنامه فنی چیست یا برایشان مهم نیست.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: امروز در تهران برخی نشانهای ساختمان سازی وجود دارد که اعتبارشان بسیار بیشتر از سازمان نظام مهندسی است و حتی برخی از سازندگان مسکن با دادن پول به آن نشانها، تابلوی آنها را بر سر در پروژه خود نصب میکنند تا مردم آن ساختمان را راحتتر و با چند برابر قیمت بخرند.
وی افزود: مردم در خرید ساختمان بجای توجه به شناسنامه فنی به دنبال این هستند که نمای ساختمان را چه کسی طراحی کرده و چه نشان ساختمانی، کیفیت ساختمان را تضمین میکند.
وی گفت: این یک اشکال جدی است که به جای آنکه سازمان نظام مهندسی، برند باشد و مردم دنبال امضای سازمان نظام مهندسی باشند دنبال آن برندها هستند و آنها را بیشتر قبول داشته باشند.
سالاری تصریح کرد: واقعیت این است که ظرفیت مهندسی کشور معطوف به حقوق خصوصی و حقوق سوداگران شده است که این روند، اشتباه است.
وی تصریح کرد: شناسنامه فنی ساختمان زمانی با ارزش است که بیمه تضمین کیفیت داشته باشد وگرنه ارزشی ندارد و تا وقتی مبحث مجری ذیصلاح ساختمان الزامی نشود، این شناسنامه بی ارزش است.
عضو شورای شهر تهران افزود: کار صدور شناسنامه فنی ساختمان زود و با عجله شروع شد وای کاش، یک شرکت بیمه گر حاضر میشد حتی بصورت آزمایشی در یک منطقه تهران این کار را آغاز کند و ساختمانها را از نظر کیفیت تضمین و بیمه کند.
وی با انتقاد از مسئولان اجرایی کشور گفت: چهار دهه بعد از انقلاب اسلامی با آن همه اهداف والا، هدف مسئولان بعد از هر انتخابی، به کار کردن برای انتخاب شدن مجدد تبدیل شده است و هیچ کس به فکر کار بنیادی نیست و مطالبات مردم را به سمتی سوق داده ایم که توقعشان از شهرداری این است که همه شهر به کارگاه عمرانی تبدیل شود درحالیکه این امر، بدون توجه به پیوستهای نرم افزاری نظیر کنترل کیفیت و رعایت مقررات و توجه به حقوق عمومی و عرصههای عمومی، موجب کاهش روز به روز کیفیت زندگی مردم در شهرها شده است.