پخش زنده
امروز: -
جلسه مشترک دو کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر تهران به درخواست سازمان نقشه برداری کشور به موضوع فرونشست در پایتخت اختصاص داشت
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان نقشه برداری، در این جلسه مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشه برداری کشور گزارشی از مطالعات ۲۰ ساله این سازمان درباره فرونشست تهران که حاکی از فرونشست ۱ تا ۲ متری در مناطقی از تهران از جمله اتوبان آزادگان است، ارائه داد.
رضا کرمی، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در واکنش به این گزارش گفت: باید بررسی شود که اصلا موضوع فرونشست به یک بحران برای تهران بدل شده یا نه؟
صفا صبوری معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران هم گفت که فرونشست حوالی اتوبان_آزادگان به خاطر خاک دستی آنجاست و اینگونه نیست که اتوبانی به طول ۶۰ کیلومتر دچار فرونشست ۱.۷ متری شده باشد! نباید در این زمینه اغراق کرد.
شهربانو امانی عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران نیز در این نشست با بیان اینکه معضل فرونشست و آثار تخریبی آن روشن است، از بی توجهی مسئولان به این موضوع ابراز تاسف کرد.
شفیعی رئیس سازمان نقشه برداری کشور هم با ابراز تعجب از اینکه چرا مسئولان شهری بجای آنکه به دنبال راه حل باشند، در پی پاک کردن صورت مساله هستند؛ گفت: زیر سوال بردن اصل موضوع کمکی به حل آن نمیکند.
وی افزود: سازمان نقشه بردرای کشور به عنوان وظیفه حاکمیتی خود و با بودجه محدودی که دارد تا کنون فرونشست را در کل کشور بررسی کرده است و به دنبال کسب بودجه و درآمد از شهرداری تهران نیست؛ خوب است مسئولان شهری پایتخت بگویند که با بودجههای چند میلیاردی خود تا کنون برای کاهش نرخ فرونشست که «زمین» را از بین میبرد، چه کرده اند؟
یحیی جمور معاون فنی این سازمان نیز در دفاع از نتایج علمی مطالعات سازمان نقشه برداری کشور، گفت: نرخ فرونشست تهران دست کم با ارزیابی بیش از ۱۰۰ تصویر ماهوارهای و انطباق با دادههای ترازیابی، ژئودتیکی و ... به دست آمده و قابل راستی آزمایی است.
وی با بیان اینکه کاهش ۲۰ تا ۳۰ متری آبهای زیر زمینی تهران در ۱۰ سال یک واقعیت است افزود: این موضوع نشان میدهد نه تنها «زمین» که حتی «آب خوانها» هم در حال تخریبند.
جمور، با اشاره به اینکه فرونشست یک مرگ تدریجی برای آبخوانها و زمین است این سوال را مطرح کرد که اینکه پایتخت در ۲۰ سال آینده فاقد آب شرب باشد، یک بحران محسوب می شود یا نه؟
صبوری معاون شهردار در پاسخ عجیبی به سوال جمور گفت: اینکه در محدودهای مثل شهر تهران با جمعیت ۲۰ میلیون نفری، چه مسالهای «بحران» محسوب میشود؛ جای بحث دارد.
کرمی رئیس سازمان مدیریت بحران تهران هم در ادامه سخنان معاون شهرار تهران گفت: «بحران» چیزی است که زندگی مردم را یکباره دچار اختلال کند و نمیتوان یک مساله تدریجی را «بحران» نامید!
محمد سالاری عضو و رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران با ابراز تعجب از مواضع صبوری و کرمی، گفت: نمیدانم چطور صورت مساله را پاک میکنید؟ مدیریت شهری تهران؛ مشکل فرونشست را پذیرفته و باید برای آن راهکاری بیابیم.
وی از گزارش سازمان نقشه برداری کشور تقدیر کرد و افزود: وظیفه حاکمیتی این سازمان ارائه چنین گزارشها و هشدارها است.
سالاری از مرکز مطالعات و برنامه ریزی تهران خواست تا با تجمیع گزارشاتی که درباره فرونشست تهران در این جلسه ارائه شد؛ لایحهای را برای مقابله با این بحران جهت بررسی و تصویب در شورای شهر آماده کند.