به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، محیط بانان سربازان کم توقعی هستند که زندگی خود را برای دفاع از گونههای گیاهی و جانوری به خطر میاندازند و سالها از عمر خود را برای زنده ماندن حیات وحش پشت میلههای زندان سپری میکنند.
توسعه ادوات شکار و صید، افزایش تعداد اسلحه در اختیارمردم، سهولت دسترسی به شکارگاهها به واسطه توسعه جادهها و تغییر شکل تخلفات شکار و صید از شکار معیشتی به شکار تفننی و یا گوشت فروشی از مشکلات پیش روی محیط بانان است.
از سویی دشواریهای همیشگی همچون دوری از خانواده، مشکلات ناشی از درگیری با شکارچیان، آسیب دیدن حین تعقیب و گریزها، پرت شدن از کوه، حمله حیوانات وحشی و دشواری کمینهای شبانه و گرما و سرمای طاقت فرسا هنوز همراه محیط بانان است.
در ۳۸ سال گذشته ۱۲۰ محیط بان حین خدمت بر اثر درگیری با متخلفان و شکارچیان به شهادت رسیده اند و همچنین ۱۵۰ محیط بان مجروح و جانباز شده اند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: در کشور به ازای هر هزار و دویست هکتار یک محیط بان وجود دارد این در حالی است که در کهگیلویه و بویراحمد به ازای هر چهار هزار و ۱۶۰ هکتار یک محیط بان فعال است.
23 تیرماه به پاس زحمات و خدمات محیط بانان به ناتم آنها نامگذاری شده است.
محسن جعفری نژاد اظهار داشت: نسبت محیط بان به هر هکتار در کهگیلویه و بویراحمد در مقایسه با استاندارد کشوری، وضعیت مطلوب تری دارد. استاندارد جهانی به ازای هر یک هزار هکتار یک محیط بان است.
در کهگیلویه و بویراحمد شمار محیط بانان یک چهارم استاندارد جهانی است وبر این اساس استان به ۲۲۳ نیروی محیط بان دیگر نیاز دارد.
وی افزود: ۷۵ محیط بان در این استان در ۲۰ پاسگاه محیط بانی مشغول خدمت رسانی هستند. جعفری نژاد بیان کرد: بر اساس وظایف محوله محیط بانان وظیفه دارند نسبت به کنترل و پایش تخلفات احتمالی در منطقه پرداخته و در صورت برخورد با هرگونه جرائم و تخلفات بر اساس قانون مبادرت و نسبت به پیگیری اقدام کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در سالهای اخیر به ویژه با افزایش جرائم تخلفات شکار صید قوانین مطلوبتر شده، ولی ضرورت دارد که حمایت دستگاه قضایی برای برخورد با متخلفان بیشتر شود.