پخش زنده
امروز: -
میلیاردها ذره سمی آلاینده هوا در قلب افراد کم سن و سال در شهرها وجود دارد و بیش از 90 درصد جمعیت جهان در هوایی آلوده تنفس می کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه گاردین چاپ انگلیس در گزارشی نوشت: در این تحقیقات حتی کودکی سه ساله مورد مطالعه قرار گرفته است که آسیب های ناشی از ذرات آلاینده هوا به سلول های قلب وی ( اندام حیاتی پمپاژ کننده خون به ماهیچه ها ) مشاهده می شود. بنا بر نتایج این تحقیقات، این ذرات می تواند علت اصلی ارتباط بین آلودگی هوا و بیماری های قلبی باشد.
دانشمندان می گویند نانو ذرات ها می توانند نقشی جدی در بروز بیماری ها داشته باشند و این ذرات آلاینده هوا باید هرچه سریعتر کاهش یابند. بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، بیش از 90 درصد جمعیت جهان در هوایی آلوده تنفس می کنند.
پروفسور باربارا ماهر از دانشگاه لنکستر و همکارانش در سال 2016 متوجه شدند نانو ذرات ها در مغز انسان هم وجود دارند و با بیماری هایی همچون آلزایمر، دیگر بیماری مربوط با آلودگی هوا، مرتبط هستند.در حالیکه این ذرات بر سلامت همه گروه های سنی تاثیرگذار هستند، باربارا ماهر می گوید نگرانی ویژه ای درباره سلامت کودکان وجود دارد.
تازه ترین بررسی ها نشان می دهد آلودگی هوا ممکن است بر هر یک از اندام ها و عملا همه سلول ها در بدن انسان تاثیرگذار باشد همچنانکه هر ذره ریزی که استنشاق می شود وارد جریان خون می گردد و به تمام اندام های بدن منتقل می شود.
نتایج تحقیقات نشان می دهد نانو ذرات ها ممکن است در بروز بیماری های قلبی نقش داشته باشند.
مارک میلر کارشناس تاثیرات قلبی- عروقی آلودگی هوا می گوید با وجود برخی تردیدها درباره نتایج این تحقیق، بسیار حائز اهمیت است که متوجه شویم چگونه ذرات آلاینده هوا ممکن است به اندام های مختلف بدن آسیب برسانند.
وی افزود لازم است تلاش های بیشتری برای کاهش ذرات آلاینده خودروها با کاهش تعداد آنها در خیابان ها از طریق ترغیب مردم به پیاده روی یا استفاده از دوچرخه در مسیرهای کوتاه صورت گیرد.
دانشمندان می گویند قرار گرفتن در معرض نانو ذرات ها ارتباط مستقیمی با بروز بیماری های قلبی حتی در دوران جوانی دارد.
باربارا ماهر می گوید این نتایج در مورد همه کشورها مصداق دارد و هیچ دلیلی وجود ندارد که انتظار داشته باشیم این شرایط از شهری به شهر دیگر متفاوت باشد.