پخش زنده
امروز: -
رئیس شورای اسلامی شهر تهران از رایزنی با معاون اول رئیس جمهور برای برگزاری انتخابات شورایاریها خبر داد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن هاشمی رفسنجانی در حاشیه یکصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای شهر تهران با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در جلسه امروز گزارش مبسوطی از سوی حسن رسولی خزانهدار شورای شهر ارائه شد و در آن درآمد شهرداری مورد بحث و گفتگو قرار گرفت، اظهار کرد: ایراد اصلی که اعضای شورای شهر به این گزارش داشتند این بود که تنها به موضوع درآمد شهرداری توجه شده و هزینههای شهرداری در سه ماهه امسال اعلام نشده است و به گفته رسولی، ۹۵ درصد درآمد شهرداری در سه ماهه نخست سال ۹۸ حاصل شده که ۷۷ درصد آن نقدی و ۲۳ درصد غیرنقدی است.
وی در ادامه به موضوع تعیین تکلیف ساختمانهای تحت تملک شهرداری اشاره کرد و گفت: از ۱۰۰ سال گذشته و در دورههای مختلف جهت گرفتن پروانه برای ساختمانهای شهرداری اقدام نشده و این مسئله در پروژههای مشارکتی اکنون با مشکل بیشتری مواجه است. این موضوع امروز در شورا مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اعضای شورای شهر معتقد بودند اگر شهرداری دیگران را ملزم به رعایت قانون میکند خود نیز باید قانونمدار باشد، تصریح کرد: در جلسه امروز شورای شهر تصویب شد که شهرداری برنامه سه ماهه ارائه دهد و ساختمانهای تحت تملک خود را در زمینه پایان کار و پروانه فعالیت به سرانجام برساند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه قاضی سراج اعلام کرده انتخابات شورایاریها غیرقانونی است، گفت: ایشان نامهای در این زمینه نوشته بود و من در دولت خدمت ایشان رسیدم و گفتم در گذشته ۴ بار انتخابات برگزار شده و قرار بوده دولت برای این مسئله قانون ایجاد کند، لایحه دهد و مجلس آن را تصویب کند، ولی در دولت صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: هر ساله مصوبهای از دولت برای انتخابات شورایاریها گرفته شده و ما با قاضی سراج از چند جهت توافق کردیم تا اقدامات لازم را انجام دهیم. نکته اول که به توافق رسیدیم این بود که از طریق شورای عالی استانها متنی را آماده کنیم که آقای الویری آن را آماده و به کمیسیون مربوطه دولت ارائه داد و من نیز مأموریت پیدا کردم از جانب دولت این موضوع را پیگیری کنم و امروز در این مورد با آقای جهانگیری معاون اول رئیسجمهور صحبت خواهم کرد.
هاشمی اضافه کرد: قاضی سراج از ما خواسته بود با سران سه قوه صحبت و موضوع را مطرح کنیم و من از آقای روحانی خواستم این موضوع را مطرح کند. رئیسجمهور موضوع را به زیرمجموعه ارجاع داد و اعلام کرد که لازم نیست با سران قوای دیگر موضوع مطرح شود؛ در دولت آن را مطرح میکنیم تا قانون آن از طریق مجلس ارائه شود.
هاشمی با بیان اینکه در ادامه نامهای به آقای جهانگیری نوشتیم که ایشان موضوع را در دولت مطرح کند، اضافه کرد: پس از آن وزارت کشور به ما اجازه داد که اقدامات لازم را انجام دهیم و به نظرم منظور قاضی سراج این بوده که دولت اقدام ویژه در این زمینه انجام دهد و لازم است زودتر در مجلس موضوع تصویب شود. البته همیشه این مسئله مدنظر بوده و بعد از انتخابات همه فراموش کردهاند. حق آقای سراج است که نظر قانونی خود را بیان کند، ما مسیری که دیگران رفتهاند را ادامه دادهایم و امیدواریم در مجلس این موضوع مدنظر قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه ساختمانهای تحت تملک شهرداری بسیار است و اعضای شورای شهر رأی دادند که شهرداری طرحی ارائه کند، عنوان کرد: کلیات مکلف شدن شهرداری در این زمینه تصویب شد و سایر پیشنهادها در جلسههای بعدی مطرح میشود.
رئیس شورای شهر تهران درباره لکهگیری خیابانها از طریق آسفالت توضیح داد: چند روز پیش از کارخانه آسفالتسازی در جنوب غرب تهران در منطقه ۱۸ بازدید کردم، خوشبختانه نهضتی از ابتدای امسال آغاز شده است که بر اساس آن میزان آسفالتریزی باید حدود ۴ برابر شود و میزان آن از ۲۵۰ هزار به یک میلیون تن برسد. این مسئله در ابتدا سبب شد قیمت آسفالت افزایش پیدا کند و پیمانکاران قیمتها را بالا ارائه دهند. برای تعادل در قیمتها تصمیمی در معاونت فنی و عمرانی گرفته شد که شهردار تهران آن را تأیید کرد، بر همین اساس کارخانه آسفالت شهرداری فعال شد و قیمتها کاهش یافت.
هاشمی اضافه کرد: پیش از این به من گفته شده بود که کارخانه آسفالت شهرداری دودزا است، از این کارخانه بازدید کردم و برغم اینکه کارخانه، قدیمی است تجهیزات آن خارجی بوده و آلودگی آن نزدیک به صفر است. اکنون حجم آسفالتی که این کارخانه تولید میکند خوب بوده و کیفیت آن نیز خوب است.
راهاندازی کارخانه آسفالت تنها راه برای کنترل قیمت آسفالت بود و تلاش کردیم برای یک کار جهادی قیمتها را متعادل کنیم و در صورتی که قیمتها متعادلتر شود از بخش خصوصی استفاده میکنیم.
وی با اشاره به فعالیت نمایشگاه شهر آفتاب نیز عنوان کرد: برخی به ما گفتند که این نمایشگاه فعال نیست، ولی همه روزه فعالیت دارد و حتی روزهایی بیش از ظرفیت این نمایشگاه فعال بوده است. البته شرکت نمایشگاههای دولتی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است و اگر نمایشگاه نگذارند دچار مشکل درآمد میشوند و حقوق پرسنل خود را نمیتوانند پرداخت کنند. پیش از این اعلام شده است در نمایشگاه بینالمللی تهران در چمران نمایشگاههای پرمخاطب به دلیل ایجاد ترافیک برگزار نشود، اما برخی مدعی هستند به دلیل تحریمها تعداد شرکتکنندگان کاهش یافته و نمایشگاه پرمخاطب محسوب نمیشود. من هم از آنها درخواست کردهام آمارها را بفرستند البته به نظر من هم نمایشگاهها نسبت به قبل کم مخاطب شدهاند.
وی در خصوص موضوع جلسه هم اندیشی صبح امروز شورای شهر تهران گفت: در این جلسه به موضوعهای مختلف به ویژه موضوع احضار برخی از اعضای شورای شهر تهران اشاره شد؛ در هفتههای اخیر برخی از اعضا از جمله الویری، خداکرمی، میرلوحی و حقشناس به قوه قضاییه احضار شدند. در واقع در این جلسه اعضای شورای شهر تهران تاکید داشتند که قوه قضاییه باید تعامل بیشتری با مجموعه هیات رئیسه شورای شهر تهران داشته باشد.
علی اعطا
تصویب «الزام شهرداری به تعیین تکلیف پروانه ساختمانهای در تملک شهرداری تهران»
کلیات طرح «الزام شهرداری به تعیین تکلیف پروانه عملیات ساختمانی و گواهی پایان کار کلیه ساختمانهای در تملک شهرداری تهران» با ۱۷ رای موافق اعضای شورای شهر به تصویب رسید.
علی اعطا در صد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای شهر تهران با ارائه این طرح و با بیان اینکه این طرح توسط کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در اردیبهشت ماه ۹۸ بررسی و به هیئت رئیسه ارسال شده است، اظهار کرد: در بررسیها
و آسیبشناسی در کمیسیون شهرسازی و معماری این نتیجه حاصل شد که تعداد قابل توجهی از ساختمانهای در تملک شهرداری تهران سازمانها، شرکتها و موسسات تابعه و پروژههای مشارکتی یا بدون دریافت پروانه عملیاتی ساختمانی ساخته شدهاند یا پس از اتمام عملیات ساختمانی گواهیهای لازم برای آنها صادر نشده است.
وی با بیان اینکه شهرداری خود را مکلف به اخذ پروانههای ساختمانی نمیداند عنوان کرد: به همین علت برای ساختمانهای در تملک شهرداری پروانه دریافت نمیشد.
اعطا با بیان اینکه در بحث پروژههای مشارکتی مشکلات مالی ایجاد شده است، تصریح کرد: مشکل زمانی خود را نشان میدهد که پروژه مشارکتی بوده یا شهرداری قصد داشته است ساختمانهای تحت تملک خود را بفروشد و مباحث حقوقی و مالی و در نتیجه بیرغبتی خریداران مشخص میشود.
رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران در ادامه به بیان نمونههایی پرداخت و گفت: به عنوان مثال در منطقه ۷ شهرداری تهران بنای خانه استاد لُرزاده قابل ذکر است. در حریم این خانه تاریخی ساختمانی ۷ تا ۸ طبقه بدون هرگونه پروانه ساختوساز، ساخته شده که اگر مسیر قانونی خود را طی میکرد هرگز اجازه ساختوساز داده نمیشد.
به گفته اعطا ساختمان شهرداری منطقه ۲، ساختمان شهرداری منطقه ۱ و ساختمان شماره ۲ شهرداری منطقه ۸ در سامانه شهرسازی فاقد هرگونه شماره پرونده شهرسازی است.
رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران ادامه داد: به دنبال این موضوع کمیسیون معماری و شهرسازی به این نتیجه رسید تا در طرحی شهرداری تهران را به اخذ پروانه و گواهی برای ساختمانهای تحت تملک خود ملزم کند و در بازه زمانی مشخص گزارش عملکرد مصوبه را به شورای شهر ارائه دهد، این موضوع در بحث داراییهای شهرداری موجب ایجاد ارزش افزوده میشود.
محسن هاشمی
ضمانت اجرایی طرح الزام شهرداری به صدور پروانه در پروژههای مشارکتی دیده نشده است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: طرح ارائه شده برای الزام شهرداری تهران به اخذ پروانه ساخت و ساز در پروژههای مشارکتی هزینههای بسیار زیادی را به شهرداری تحمیل میکند.
محسن هاشمی پس از استماع دفاعیات کمیسیون شهرسازی درباره طرح الزام شهرداری به اخذ پروانه ساخت و ساز در پروژههای مشارکتی گفت: این طرح بیش از ۲۵۰۰ هزار ساختمان بزرگ در شهرداری را شامل خواهد شد که حتما متراژ این ساختمانها نیز از چند میلیون متر مربع هم عبور میکند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: بخشی از هزینههای صدور پروانه به شهرداری و بخشی از آن به سایر نهادها مثل آموزش و پرورش یا بیمههای اجتماعی میرسد. این در حالی است که در این طرح نه هزینههای شهرداری تهران دیده شده است و نه هزینهای که باید به سایر نهادها داده شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: شهرداری تهران بدهی دهها میلیاردی دارد و با آوردن این طرح هزینههای چند صد میلیاردی را نیز بر دوش شهرداری خواهید گذاشت بنابراین بعید است چنین بودجهای را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: این ایده خوبی است، اما آیا ضمانت اجرایی آن دیده شده است؟
هاشمی با طرح مثالی از وضع مجتمعهای ایستگاهی مترو گفت: هر ایستگاه مترو حدود ده هزار مترمربع فضای ایستگاهی دارد که عمدتا سندهای آن تجمیع نشده است حال آنکه برای اجرای این طرح شما باید هزینههای بسیاری را پرداخت کنید.
سید حسن رسولی نیز با تایید دغدغههای رییس شورا تصریح کرد: بر خلاف گزارش توجیهی کمیسیون شهرسازی مبنی بر اینکه حتی برای پروژههای مشارکتی پروانه صادر نمیشود باید متذکر شد که یکی از آوردههای اساسی شهرداری همین هزینههای مرتبط با صدور پروانه است.
وی نکته قابل توجه در این طرح را برآورد نشدن بار مالی منتج از اجرای این طرح ذکر کرد و افزود: بار مالی این مصوبه چه میزان است؟ از معاون شهرسازی در برخوردشان با این طرح متعجب شدم.
خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: باتوجه به منابع مالی که در اختیار داریم باید بدانیم از این منبع چگونه میتوانیم نتیجه بری داشته باشیم. شهرداری که ۶۰ تا هفتاد هزار میلیارد تومان بدهی دارد، اینکه برای ساختمانهای خودش پروانه صار کند و پرداختیهای متعلق را هم داشته باشد، چگونه میتواند این طرح را عملیاتی کند؟
رسولی خاطرنشان کرد: این طرح به جای تعیین تکلیف استانداردهای ایمنی ما را برای حدود سه هزار ملک که از ابتدا باید مرحله صدور پروانه را طی کند، به ناکجا آباد میبرد.
محسن هاشمی
سیره امام هشتم؛ الگوی عملگرایی و اخلاق مداری
محسن هاشمی گفت: سیره امام رضا(ع)، در دوران پیش از ولایتعهدی و در زمان پذیرش مسئولیت در حکومت، برای ما الگویی راهگشاست.
محسن هاشمی، رییس شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای یکصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورا افزود: اگرچه از نظر شیعیان ۱۴ معصوم (ع)، نوری واحد و وجوه یک پیکرهاند، اما امام رضا برای جامعه ما، اهمیت و حلاوتی متفاوت دارد.
محسن هاشمی واقع شدن مزار مطهر ایشان در ایران را، چون نگینی که موجب درخشش و آرامش ایرانیان است، دانست و تصریح کرد: عملکرد متفاوت سیاسی و علمی ایشان نیز درسهای بزرگی برای جامعه ما دارد.
وی سپس به یادآوری بخشی از زندگینامه این امام پرداخت و ادامه داد: موقعیت متفاوت دوره زندگانی امام هشتم، موجب شد که به ایشان پیشنهاد ولایتعهدی خلیفه عباسی داده شود، امام رضا (ع) با وجود آنکه پدر و پدربزرگ ایشان زندانی و شهید شده بودند، به دلیل رعایت مصلحت جامعه اسلامی و شیعیان، ولایت عهدی مامون عباسی را پذیرفت و این یکی از شاخصترین نمادهای عقلانیت و عملگرایی در تاریخ اسلام است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: حضور یک شخصیت برجسته اسلامی که از عصمت و علمی بی انتها برخوردار بود به نحوی که ایشان را در روایات عالم آل محمد نامیده اند، در حکومت سراسر ظلم و خفقان بنی عباس، نشان میدهد که از دیدگاه دین، هیچ فرصتی را نباید برای اصلاح امور و کمک به مردم از دست داد، هرچند که در این مسیر هزینه سنگین از آبرو و محبوبیت امام انجام شود.
وی افزود: اگرچه شیعیان تندرو و غلوکنندگان، از این تصمیم امام رضا و حضور وی بعنوان، ولی عهد خلیفه عباسی برآشفتند، اما مردم در دوران کوتاه این مسئولیت، نتایج آن را در افزایش آزادیهای دینی و اجتماعی و بهبود عملکرد حکومت مشاهده کردند.
رئیس شورای اسلامی شهر در ادامه تشریح زندگی امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: فضای ایجاد شده برای ارائه مبانی علمی اندیشه اصیل اسلامی از سوی امام رضا بعنوان ولیعهد حکومت، یکی از دیگر از دستاوردهای بزرگ رضوی است، دسترسی جهان اسلام به سایر اندیشهها وفلسفهها از طریق نهضت ترجمه در این دوره و شکل گیری مجالسی که با هدف به چالش کشیدن علم امام توسط خلیفه تشکیل میشد، بهترین فرصت برای گفتگوهای بین ادیان بود و حضرت با حضور در مجالس گفتگو و مناظرهای که با مادیون و دیگر ادیان وعقاید تشکیل میشد، میراث بزرگی را در اثبات حقانیت و منطق اسلام و تشیع برجای گذاشتند که شاید جز با پذیرش ولایتعهدی ممکن نبود.
وی افزود: سیره امام رضا علیه السلام، چه در دوران پیش از ولایتعهدی و چه در زمان پذیرش مسئولیت در حکومت، برای ما الگوی راهگشا از عقلانیت، عملگرایی و اخلاق مداری است، اگرهریک از ائمه نیز در موقعیت امام هشتم قرار میگرفتند، همین رفتار و تصمیمها را تکرار میکردند، اما این دوران پرافتخار شیعه به نام علی ابن موسی الرضا ثبت شد که برای ایرانیان حلاوتی دوچندان دارد.
الهام فخاری
بازنگری و بهبود الگوی مدیریت پسماند ضروری است
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در تذکری به شهرداری تهران خواستار بازنگری و بهبود الگوی مدیریت پسماند شد.
الهام فخاری در اين جلسه شورا در تذکری به شهرداری تهران خواستار توضیح شهرداری درباره مشکلات نظام مدیریت پسماند شد.
او با تاکید بر بازنگری و بهبود الگوی مدیریت پسماند در شهر تهران ان را مسئله کلیدی مدیریت شهری و ابرشهر تهران دانست که همچنان دچار توقف و تعلیق است.
فخاری ادامه داد: وضع پسماند نه تنها مسئله محیط زیستی خدماتی بلکه اجتماعی است و بی توجهی به اصلاح نظام مدیریت پسماند تهران به وضع شهرستانها و شهرها و روستاهای استان هم آسیب رسانده است.
رئیس کمیته اجتماعی شورا با بیان اینکه نظام مدیریت پسماند در تهران هنوز نه در سامانههای برخط و پرتال، نه در کسب و کارهای مجازی (اپلیکیشن ها) و نه در فرایند عملیات شهری تحول نیافته است، تاکید کرد: سامانههای تبلیغاتی، رسانهای و آموزش شهروندی تحرکی در این موضوع ندارند و تنها قیمتهای میان کارفرما (شهرداری) و پیمانکاران اصلاح صورت شده است.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به چندجانبه بودن پیامدهای اجتماعی و ضرورتهای سلامت شهری تاکید کرد شهرداری در این باره توضیح دهد.