صدای بوژان / گزارش مکتوب
از سرگیری فعالیت کارخانه یخچالسازی بوژان خرم آباد
برای احیاء این کارخانه 120 میلیارد ریال هزینه شده است.
از روز ۵ فروردین امسال همزمان با اعلام سازمان هواشناسی مبنی ورود سامانه بارشی متراکم در جنوب و غرب ایران، بر اثر بارندگی شدید در شهرهای لرستان از جمله معمولان، دورود، خرمآباد و پلدختر سیل ایجاد شد.
شهر پلدختر بیشترین بارش را با ۱۰۸ میلیمتر در ۵ فروردین داشت. در موج دوم بارشها نیز، خساراتی همچون رانش زمین و به زیر آب رفتن بخشهایی از دورود، خرمآباد، معمولان و پلدختر گزارش شد. در پی وقوع سیل در این مناطق، ارتش جمهوری اسلامی ایران امکانات لجستیکی خود را از کرمانشاه به لرستان اعزام کرد.
در موج دوم و در ۱۲ فروردین بارشها موجب ایجاد سیلاب و بعضی خسارتها در برخی شهرستانهای استان لرستان مانند معمولان، خرمآباد، پلدختر، نورآباد و ویسیان شد.
رضا میرزایی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان در مورد حجم سیلاب لرستان بیان کرد؛ حجم سیلاب ششم و دوازدهم فروردین ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب بود و دبی سیلاب رودخانه کشکان در پلدختر به بیش از ه هزار مترمکعب در ثانیه رسید.
علیاصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز در پیامی توئیتری در خصوص وضعیت استان لرستان نوشت:
سیل گلستان در شهر ماند، در لرستان اما نه شهر و خانه بلکه همه زیر ساختها راهم با خود برد.
خسارت سیل در لرستان بیش از ۱۵ هزار میلیارد برآورد شد و ۱۵ نفر نیز بر اثر سیل جان باختند و ۲۵۶ نفر نیز مصدوم شدند.
ارگانها و دستگاههای مختلفی برای کمک به سیل زدگان آمدند از جمع آوری گل و لای ، ساخت پلها و جاده ها ،حضور گروههای جهادی ، ارتش ، سپاه ، نیروهای مردمی تا ستاد مردمی فرمان امام برای کمک به مردم مناطق سیل زده آمدند
مردم در کنار غم از دست دادن خانه و کاشانه با اسکان موقت در چادرهای هلال احمر به آرامش نسبی رسیدند
قرارگاه امدادرسانی ستاد اجرایی فرمان امام با حضور ۸۰۰ نفر در قالب ۵۰ گروه جهادی خدمترسانی به سیلزدگان را آغاز کردند.
محمد مخبر از اهدای ۱۰ هزار بسته لوازم خانگی و ۱۵ هزار بسته لوازم تحریر به عنوان هدیه رهبری و ایجاد ۳ هزار شغل خانگی بعد از عادی شدن شرایط در این منطقه خبر داد
راه اندازی مجددکارخانه یخچالسازی بوژان خرم آباد بخشی از شرایط را برای تحقق یافتن این خدمت فراهم کرد
صنعت به عنوان یکی از شاخص های توسعه در هر جامعه ای تلقی شده و به طور قطع صنعت بانشاط و پویا می تواند نقش موثر و انکارنشدنی در فراهم آورن شرایط توسعه یافتگی یک جامعه ایفا کند
این در حالی است که صنعت لرستان از سالهای گذشته با واگذاری های اشتباه به برخی افراد دچار مشکلاتی شد و صدها کارگر بیکار را در دامن این استان به حال خود وا نهاد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان، صفی خانی رئیس سازمان صمت لرستان گفته: فعالیت کارخانه یخچالسازی بوژان خرم آباد با 100 کارگر از سرگرفته شد.
به گفته نوروزی معاون اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) بعد از امضای تفاهم نامه، ساخت 10 هزار دستگاه یخچال در کارخانه بوژان خرم آباد برای مناطق سیل زده استانهای لرستان، گلستان و خوزستان با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) آغاز شده است.
برای بازسازی کارخانه یخچالسازی بوژان خرم آباد 12 میلیارد تومان هزینه شده است.
با شروع فعالیت مراحل بعدی کارخانه بوژان دست کم 100 نفر دیگر مشغول به کار می شوند.
کارخانه یخچالسازی خرم آباد در زمینی به مساحت 36 هکتار سالهای گذشته افتتاح شد اما متاسفانه به دلیل مشکلات مالی بعد از واگذاری به بخش خصوصی تعطیل شد.
خانم جودکی از خانوارههای سیل زده بعد از شنیدن این خبر به خبرنگار ما گفت: بسیار خوشحالم و از همه مسولان سپاسگذارم .
آقای زیودار نیز می گوید: اگر چه سیل ما را بی خانمان کرد اما راه اندازی دوباره صنایع در کشور مایه خوشحالی و مسرت است .
یکی از کارگران کارخانه از احساسش گفت و افزود: امروز یکی از روزهای خوب در طول حضور من است و از اینکه صدای فعالیت کارخانه یخچالسازی در گوشم می پیچد خوشحال هستم.
عشق به وطن و سازندگی آن ،ارتقاء صنایع ، احیاء و بازگشت دوباره آنها به چرخه تولید در کنار رفع وابستگی به رشد چرخه اقتصادی و ایجاد اشتغال کمک خواهد کرد و حس غرور را در انسان زنده می کند .
صدای بوژان صدای زندگی چندین خانوار ، صدای امید و صدای شور و شعف است ، صدایت ماندگار
نویسنده: مهناز رحمانی مهر
ویراستار: علی مرادی کاکاوندی