خبر پژوهشی:
تنها 22 کشور مورد تهاجم انگليس واقع نشده اند
در کتاب «همه کشورهايي که مورد حمله قرار گرفته اند» آمده است : در جهان 200 کشور وجود دارد و و از اين ميزان تنها 22 کشور مورد تهاجم انگلستان واقع نشده اند.
پژوهش خبری: استوارت لايکوک (Laycock Stuart) در کتاب « All the Countries We've Ever Invaded: And the Few We Never Got Round To» «همه کشورهايي که مورد حمله قرار گرفته اند» مي گويد:در جهان 200 کشور وجود دارد و و از اين ميزان تنها 22 کشور مورد تهاجم انگلستان واقع نشده اند.
در بخشي از اين کتاب آمده است :«انگليس در زمان ملکه ويکتوريا با افتخار نام خود امپراتوري که در آن آفتاب هرگز غروب نمي کند نام گذاري کرده است . با اين حال تاثير اين گستردگي در جهان بسيار زيادتر از آن است که بر روي نقشه هاي جغرافيايي به سادگي بتوان آن را مشاهده کرد چرا که عموم کشورها در طول تاريخ خود مورد حمله انگليس قرار گرفته اند و بسياري از کشورها به مستعمرات رسمي انگليس تبديل شده اند .»
استوارت لايکوک در کتابش که ثمره دو سال کار و تحقيق است مي گويد: «مطالعه بر روي نقشه جهان نشان مي دهد که امپراطوري بريتانيا در روزهاي اوج خود، بر يک چهارم جمعيت جهان حکومت کرده است.»
استوارت لايکوک پس از بررسي کشورهاي جهان بر اساس حروف الفبا مي گويد : «در جهان 200 کشور وجود دارد و و از اين ميزان تنها 22 کشور مورد تهاجم بريتانيا واقع نشده اند . بريتانيا با توسل به زور،تهديد و با قراردادهاي گوناگون کشورها را مورد حمله قرار داده است.»
در اين تحقيق کشورهايي که توسط دزدان دريايي انگليس مورد هدف قرار گرفته اند نيز بررسي شده است . در اين کتاب حتي کشورهاي مانند کاستاريکا، اکوادور و السالوادورکه عملا هيچ پيوندهاي تاريخي با انگليس نداشته اند، اما به عنوان بخشي از امپراتوري اسپانيا محسوب مي شدند نيز مورد بررسي قرارگرفته است زيرا اين کشورها به طور مداوم هدف حملات نيروهاي دريايي انگليس بوده اند .
از نظر نويسنده اين کتاب اولين تهاجم انگليس در پايان قرن دوم ميلادي به شمال فرانسه صورت گرفته است و همين خوي استعمارگري انگليس به ساير نقاط اروپا به ويژه فرانسه نيز منتقل شده است .
استوارت لايکوک بر اين اعتقاد است که فرانسه پس از انگليس بيشترين فتوحات را داشته است و در طول تاريخ به کشورهاي فراواني لشکر کشيده است . او در اين کتاب به کشورهاي که هرگز مورد تهاجم انگليس قرار نگرفته اند : آندورا، بلاروس، بوليوي، بروندي، آفريقاي مرکزي، چاد، کنگو، گواتمالا،ساحل عاج، قرقيزستان، ليختن اشتاين، لوکزامبورگ، مالي، جزاير مارشال، موناکو، مغولستان،پاراگوئه، سائو توم و پرينسيپ، سوئد، تاجيکستان، ازبکستان و واتيکان هستند .
در اين خصوص دو مقاله در نقد و بررسي کتاب فوق تحت عناوين :
British have invaded nine out of ten countries - so look out Luxembourg
به قلم جسپر کوپينگ Jasper Copping
Britain may have invaded 90 per cent of the world, but we're not hated everywhere
کالين فيريمن رئيس بخش اخبار خارجي ساندي تلگراف و نويسنده کتاب ربوده شده: زندگي يک گروگان در ميان دزدان دريايي سواحل سومالي منتشر شده است .