تولید روزانه ۸۰ تن پسماند پلاستیکی در مشهد
با لحاظ حدود دو هزار تن پسماند روزانه تولیدی در مشهد مقدس، روزانه حدود ۸۰ تن پسماند پلاستیکی از هر دو نوع نرم و سخت در این کلانشهر تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خراسان رضوی، مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی بزرگترین بازار مواد پلاستیک کشور را صنایع
بستهبندی دانست و افزود: مراکز عمده تولید پسماند پلاستیک و ظروف یکبار مصرف علاوه بر اصناف، فروشگاهها، میادین عرضه میوه و ترهبار، هیئتها، مساجد و اماکن مذهبی هستند.
تورج همتی گفت: نخستین اقدام برای مدیریت پسماند پلاستیکی، ممانعت مردم از دریافت فرآوردههای مربوطه و کاهش مصرف پلاستیک در خانوادههاست که در این زمینه فرهنگسازی و آموزشهای مربوطه در دستور کار قرار گرفته است.
وی به خطرات زیست محیطی و بهداشتی، پراکندگی کیسههای پلاستیکی در طبیعت و تاثیرات نامطلوب و جبرانناپذیر آن بر حیات زیست اشاره کرد و افزود: ورود کیسههای پلاستکی رها شده در طبیعت به رودخانهها و کانالهای آب سبب انسداد آبراههها شده و در بسیاری موارد به علت سکون آب، زاد و ولد انواع حشرات را افزایش میدهد و از طرفی در صورت ورود به محیط زیست دریایی، وارد زنجیره غذایی جانوران دریایی شده و سالانه هزاران گونه از جانوران آبزی بر اثر بلع این کیسهها و خفگی ناشی از آن میمیرند.
همتی دفن پلاستیکها به عنوان زباله را نیز راهکار چندان مناسبی ندانست و افزود: به علت تجزیه آرام و کند پلاستیکها که عموماً بر پایه مواد پلیمری، شیمیایی و نفتی ساخته شدهاند، در محلهای دفن، ایجاد شیرابهای شامل ترکیبات زیانآور و با خاصیت تجزیه ناپذیری میکند که نفوذ آن به آبهای زیرزمینی، سلامت این سفرهها را به مخاطره میاندازد و علاوه بر آن ماندگاری آنها در خاک سبب ورود تدریجی مواد شیمیایی به زنجیره غذایی انسان میشود.