پخش زنده
امروز: -
۵۰ طرح احیا و تعادل بخشی برای مقابله با خطرات احتمالی خشکسالی و تقویت سفره های زیرزمینی در مناطق مختلف استان در حال اجراست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای این استان گفت: با توجه به وضعیت بارشهای مناسب در فروردین امسال این برداشت ناصحیح در اذهان عمومی جامعه نقش بسته که مردم و شهروندان از تنشهای کم آبی و بحران خشکسالیهای ۱۰ ساله خارج شده اند، اما متخصصان حوزه منابع آب و وزارت نیرو با تحلیلها و بررسیهای جامع این گونه برداشتهای سطحی را تأیید نمیکنند.
علی داوودی مهر افزود: حدود ۲۰ طرح از این تعداد در قالب برنامههای راهبردی و تدوین شده از سوی وزارت نیرو و حوزه منابع آب کشور از جمله نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای کشاورزی، تشکیل کمیتههای آب بران در بین کشاورزان، انجام کارهای تبلیغاتی و فرهنگ سازی در زمینه بهینه سازی مصرف آب در بین شهروندان، جلوگیری از حفاریهای غیرمجاز در سطح دشتها و زمینهای دیم کشاورزی و ساماندهی و جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز از چاهها و سفرههای زیرزمینی است.
وی گفت: سالانه بویژه در یک دهه اخیر و بروز بحران خشکسالی در استان افزون بر ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب از سفرههای زیرزمینی برداشت میشد.
داودی مهر شمار چاههای موجود در استان را افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ حلقه چاه ذکر کرد و عنوان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده و اجرای طرحهای در دست اقدام بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب در بخشهای مختلف شرب، کشاورزی و صنعت قابل مهار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد همچنین گفت: حدود ۹۰ طرح مطالعاتی تأمین آب در حوزههای کشاورزی، شرب و صنعت در استان و با اعتباری افزون بر ۲ هزار میلیارد ریال در حال اجرا است.
وی تاکید کرد: شرکت آب منطقهای استان تاکنون بیش از ۲۵۰ طرح با اعتباری افزون بر سه هزار میلیارد ریال را اجرایی و عملیاتی کرده است.