تنش در روابط دو متحد قدیمی ؛
واکنش مقامات انگلیس به استعفای سفیر این کشور در آمریکا
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از بی بی سی؛ استعفای سر کیم داروک سفیر انگلیس در آمریکا در پی افشای یادداشت های محرمانه وی درباره رفتارهای غیرمتعارف دونالد ترامپ و شدت گرفتن فشارها علیه او، با واکنش های مختلفی در میان مقامات حزب حاکم و مخالفان دولت انگلیس همراه بود.
جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس که یکی از رقبای اصلی تصدی سمت نخست وزیری این کشور است گفت استعفای داروک لکه ای سیاه بر چهره دیپلماسی انگلیس به شمار می رود. ولی بسیاری از مقامات انگلیس از بوریس جانسون رقیب اصلی هانت در مسابقه ورود به داونینگ استریت، به خاطر حمایت نکردن از داروک به شدت انتقاد کردند.
گفته می شود جانسون شب گذشته در تماسی تلفنی با داروک از او قدردانی کرد.
رئیس اداره خدمات دیپلماتیک انگلیس گفت ظرف 37 سال گذشته چنین وضعیتی را ندیده است.
ترزا می نخست وزیر انگلیس گفت: "آقای کیم داروک تمام عمرش را صرف خدمت به انگلیس کرد، ما بسیار مدیون وی هستیم و باید از او سپاسگزاری کنیم. حکومت خوب، وابسته به حضور افرادی در عرصه عمومی است که بتوانند مشاوره های بی نقص و صریحی ارائه کنند."
جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس نیز گفت کیم داروک خدمات درخور تقدیر و شایسته ای به کشور کرده است و باید از او تشکر شود.
اما دامنه موضوع استعفای کیم داروک به آخرین مناظره تلویزیونی جرمی هانت و بوریس جانسون، دو رقیب اصلی تصدی سمت نخست وزیری انگلیس نیز کشیده شد.
جرمی هانت که در حال حاضر وزیر خارجه انگلیس است در مناظره با جانسون که از حامیان سرسخت ترامپ محسوب میشود، اظهارات رئیس جمهور آمریکا را «ناپذیرفتنی» دانست و وعده داد داروک را تا ماه ژانویه 2020 که دوره مأموریتش در واشنگتن به پایان میرسد، در سمت خود حفظ خواهد کرد.
ولی جانسون با اشاره به رابطه خوب خود با کاخ سفید و نزدیک بودن زمان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، خواستار آن شد تا این مشاجره، تأثیری بر روابط لندن - واشنگتن نداشته باشد.
طفره رفتن جانسون از حمایت قاطع از داروک با انتقادها و عصبانیت بسیار شدید مقامات دولت انگلیس همراه بود.
سر آلن دانکن وزیر امور خارجه انگلیس در اتحادیه اروپا گفت بوریس جانسون که زمانی وزیر امور خارجه انگلیس بود و قرار است تصدی سمت نخست وزیری این کشور را به دست بگیرد، گویی با این سخنان، دیپلمات ارشد ما را در آمریکا زیر چرخ های اتوبوس انداخت و له کرد. افراد زیادی در مجلس عوام از سخنان جانسون به شدت عصبانی هستند.
با این حال جانسون گفت هدف از این انتقادها، سیاسی کردن مسئله استعفای داروک است.
جانسون گفت او (داروک) یکی از دیپلمات های کارکشته انگلیس است و من با او سالها همکار بوده ام.
من فکر می کنم هر کسی که یادداشت های او را افشا کرده، به کارکنان دولتی ما خیانت کرده است.
جانسون در توضیح علت طفره رفتن خود در مناظره تلویزیونی شب گذشته، از حمایت قاطع از داروک گفت:" اصلاً این طور نیست. به اعتقاد من (موضوع استعفای یکی از) کارکنان کشوری را نباید به عرصه سیاسی کشاند."
استعفای داروک ضربه سنگینی به دستگاه دیپلماسی انگلیس وارد کرد. به طوری که نه تنها روحیه کارکنان وزارت امور خارجه انگلیس تضعیف شده است، بلکه این نگرانی را نیز تشدید کرده است که سفرا و دیپلمات های انگلیس ممکن است در آینده از بیم افشای یادداشت ها و نامه های الکترونیک خود، از بیان صریح واقعیت ها درباره کشور محل خدمت خود منصرف شوند.