به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، اختتامیه جشنواره ملی شعر کلاسیک رضوی و پاسداشت برگزیدگان همزمان با تجلیل از احد ده بزرگی پدر شعر آیینی فارس برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این آیین گفت: شیراز برای نخستین بار بخش ملی جشنواره رضوی را میزبانی کرد و در میان استانهای شرکتکننده بیشترین آثار از اصفهان، قم و فارس به جشنواره ارسال شد.
صابر سهرابی با بیان این که ۶۴ اثر از ۵۶۲ شاعر به جشنواره رضوی ارسال شد افزود: این جشنواره در چهار گوشه فارس و در شهرستانهای کازرون، آباده، فسا و گراش در قالب پیش جشنوارههایی برگزار و در آن از ۱۵ تن از برگزید کشوری و ۲۸ شاعر فارس تجلیل شد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: دهه کرامت ظرفیت بدل شدن به فضای گفتمانی دین شناسان و جوانان را دارد و میتوان در سالهای آینده این فضا را ایجاد کرد.
فرجالله رجبی با بیان اینکه جوانان امروز آماج هزاران تیر زهرآلود از سوی بیگانگان هستند، افزود: این حملات از سوی جامعهای میرسد که با فرهنگ و دین ما بیگانه است؛ از همین رو باید با دیدی واقعبینانه با اینگونه مسائل مواجه شد و ظرفیت دهه کرامت این امکان را فراهم میکند.
وی سرایش شعر آیینی را نوعی عبادت خواند و گفت: شاعران دیگر، نیازی ندارند که مانند شاعران آیینی قربت الی الله شعر بگویند؛ اما شاعران آیینی خود، خداشناس و پیغمبرشناس هستند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دهه کرامت و شعر آیینی پل بین معرفت دینی و جامعه جوان است، شعر شاعران آیینی را تعلیمبخش دوره امروز دانست و گفت: کارکرد شعر آیینی باید در عرصه اجتماعی و فرهنگی دیده شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: برگزاری جشنوارههای شعر عاشورایی از سالها پیش زمینه را برای تبدیل فارس به دبیرخانه دائمی جشنواره شعر رضوی فراهم کرده است؛ از همین رو شیراز ظرفیت تبدیل شدن به پایتخت شعر ایران را دارد.
یدالله رحمانی با بیان اینکه فرهنگ و ادب ایران با شیراز در پیوند است، افزود: شیراز با نگین سبز شاهچراغ (ع) شهری مذهبی است.
وی گفت: اطلاق عنوان سومین حرم اهل بیت به این شهر بستر فرهنگی و معنوی را برای برگزاری جشنواره رضوی فراهم کرده و بدیهی است که جشنواره شعر رضوی باید در این شهر برگزار شود.
در این آیین ضمن تقدیر از پدر شعر آیینی فارس، از کتاب هفدهمین دوره جشنواره ملی شعر رضوی با نام "مشق دعبل" رونمایی شد.