علی حاجیلاری رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل در اجلاس عالیرتبه سیاسی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در پاسخ به اتهامات واهی و تکراری نماینده امریکا علیه کشورمان در این نشست گفت: مگر قرار نبود هیچ کشوری طبق سند توسعه از دستیابی به اهداف تعیین شده عقب نمانده و محروم نگردد؟حالا جهانیان ریشه یابی کنند چرا و چگونه عزم جامعهی جهانی برای تحقق این اهداف، تحت تاثیر سیاست های نادرست و اقدامات تبعیض آمیز و غیرعادلانهی برخی کشورها قرار گرفته است.
حاجیلاری خطاب به نماینده آمریکا در این نشست گفت :ما معتقدیم دلیل اصلی چنین وضعیتی را باید در فشار بی سابقه، مستمر و غیرمشروع برخی کشورها بر بدنه ی چندجانبه گرایی جستجو کرد.اقدامات نامشروع و غیرقانونی یکجانبه و قهرآمیز برخی کشورها ازجمله تحمیل تحریمهای ناعادلانه، ظالمانه و غیرقابل توجیه برعلیه کشورهای در حال توسعه، مهمترین مانع در تحقق اهداف توسعه ی پایدار است.
وی افزود: این اقدامات یکجانبهی نامشروع در حالی رخ میدهند که براساس بند ۳۰ همان سند توسعهی پایدار که این نشست، میزان تحقق اهداف آن را ارزیابی می کند،تمامي کشورها قویا از اعمال و اجرای اقدامات یکجانبهی اقتصادی، مالی و تجاری ناقض حقوق بین الملل و منشور ملل متحد برعلیه سایر کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه، منع شدهاند.
حاجیلاری گفت: در چنین شرایط خطیر و حساسی، این رسالت جامعهی بینالمللی و در راس آن، سازمان ملل متحد است که اقدامات عملی و مشخص خود را برعلیه اینگونه اعمال نامشروع و مردود به کار گرفته و با اراده ای خلل ناپذیر، زمینه را برای بهرهمندی برابر و بدون تبعیض همهی کشورها در بستری چندجانبه فراهم کند.
حاجیلاری در ادامه با اشاره به ایننکته که دسترسی به آموزش کیفی همواره از اولویت های اصلی جمهوری اسلامی ایران بوده خاطر نشان کرد :امروز در ایران، نه تنها دختران و پسران ایرانی از دسترسی برابر به کلیه امکانات آموزشی بهره مند هستند بلکه پس از دستور صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی، همه ی کودکانی که در کشور زندگی می کنند ازجمله پناهندگان و حتی اتباع خارجی ثبت نشده و بدون مدارک هویتی نیز به طور رایگان در مدارس ایران مشغول به تحصیل می باشند.
حاجیلاری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه دسترسی برابر دختران و پسران به آموزش، در رده ی موفق ترین کشورهای جهان است. نرخ باسوادی زنان در ایران بالای ۹۸ درصد می باشد و برای چندین سال متوالی، تعداد دختران دانشجو در ایران بیش از تعداد پسران دانشجو بوده است.
دیپلمات ارشد نمایندگی ایران در سازمان ملل اما تحریم های یکجانبه علیه کشورمان را دارای تاثیرات مستقیم و مخربی بر بودجه ی بخش آموزش کشور خواند و ابراز تاسف کرد که زنان و دختران و سایر اقشار آسیب پذیر، هدف این تحریم ها و اقدامات غیرقانونی و ضدبشری قرار می گیرند. وی مجازات دستجمعی زنان و کودکان را ، اقدامی شرم آور خواند که با کلیه هنجارهای و اصول پذیرفته
شده ی حقوق بین الملل بخصوص حقوق انساندوستانه و حقوق بشر در تعارض است.