شرایط اورژانسی در انگلیس؛
چالش هایی که انگلیس را محاصره کرده است
اختلاف بر سر جانشینی ترزامی، فرار از برگزیت و استعفای سفیر انگلیس از آمریکا از جمله چالش هایی است که مقامات و مردم این کشور را درگیر کرده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، در واپسین روزهای نخست وزیری ترزامی اختلافات و جدال لفظی ترزامی با رهبر حزب کارکر بر سر رویکردهای سیاسی و اقتصادی حزب حاکم محافظه کار تشدید شده است. رقابت درون حزبی برای جانشینی ترزامی به مشاجره کشیده شده و اختلافات در حزب حاکم را به اوج رسانده است.
انگلیس در واپسین روزهای نخست وزیری ترزا می در جبهه داخلی و خارجی با مجموعه ای از چالشهای مختلف محاصره شده که تداوم آن شرایط سیاسی و اقتصادی این کشور را با مشکلات بیشتر و پیچیده تری مواجه کرده است.
جدال جرمی کوربین رئیس دولت سایه با ترزا می نخست وزیر انگلیس در نشست امروز مجلس عوام این کشور بالا گرفت و هر دو طرف یکدیگر را در پدید امدن مشکلات این کشور به ویژه در حوزه اقتصادی و اجتماعی متهم کردند.
رقابت درون حزب حاکم محافظه کارمیان بوریس جانسون وزیر خارجه پیشین انگلیس و جرمی هانت وزیر خارجه کنونی این کشور برای جانشینی ترزا می نیز در مناظره دیشب به اوج رسید.
در این مناظره دو طرف ضمن نقد رویکردهای طرف مقابل برسر چگونگی حل مشکلات سیاسی و اقتصادی این کشور، اختلافات درون حزب حاکم را اشکارتر کردند.
اختلاف بر سر نحوه اجرای برگزیت و اینکه با توافق یا بدون توافق از اتحادیه اروپا انجام شود از جمله اختلافات دو نامزد کرسی نخست وزیری انگلیس است.
در حالی که بوریس جانسون بر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در پایان مهلت تمدید شده ی اتحادیه اروپا برای انگلیس که نهم ابان ماه است حتی بدون توافق تاکید دارد جرمی هانت کسب توافق پیش از هر گونه اقدام برای خروج را ضروری می داند.
موضوع رسوایی افشای گزارش محرمانه سفیر انگلیس در امریکا و توهین رئیس جمهور امریکا به او و ترزا می نخست وزیر انگلیس نیز از دیگر اختلافات این دو نامزد است.
سفیر انگلیس در امریکا در گزارش محرمانه ترامپ را فردی مذبذب ، ناکارامد ، بی کفایت و سر درگم توصیف و کاخ سفید را دچار آشفتگی به ویژه در قبال ایران ارزیابی کرد.
ترامپ نیز که ظاهرا منتظر برکناری فوری کیم داروک سفیر انگلیس، متحد دیرین و سنتی امریکا بود هنگامیکه حمایت لندن از سفیرش را شنید ابتدا قطع همکاری با او را اعلام و سپس در توئیتی او را احمق خطاب کرد.
سفیر انگلیس نیز با بیان اینکه در شرایط ایجاد شده امکان ادامه ماموریتش فراهم نیست از سمتش استعفا کرد.
ترامپ که هنوز پهن کردن فرش قرمز دولت انگلیس هنگام سفرش به لندن از ذهنها محو نشده در حمله زنجیره ای به مقامات انگلیس فراتر رفت و با توئیتی اینگونه از خجالت میهمان نوازی ترزا می درامد و نوشت: " پیش تر به ترزا می راه چگونگی اجرای برگزیت را نشان دادم اما او بر راه و روش احمقانه خود اصرار کرد و افتضاح به بار اورد.
این اظهارات ترامپ مقامات دولت و سیاستمداران انگلیسی را خشمگین و آنان را به واکنش وادار کرد.
جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس که در عرصه رقابت با بوریس جانسون برای تصاحب کرسی نخست وزیری انگلیس تلاش کرد هر بیشتر به امریکا نزدیک شود مجبور شد علیه این اقدام ترامپ موضع بگیرد.
هانت اظهارات ترامپ را درباره نخست وزیر و سفیر این کشور شرم اور و اشتباه خواند و از سفیر این کشور دفاع کرد و گفت : اگر من نخست وزیر شوم او را ابقا می کنم.
جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس نیز با حمایت از سفیر انگلیس در واشنگتن گفت: او به وظیفه اش عمل کرده است و باید از وی تقدیر و با او همدردی شود که شرایطی بوجود امده که مجبور به استعفا شده است.
اکنون انگلیس که درگیر رقابتهای درون حزب حاکم برای جانشینی نخست وزیر ترزا می است باید بر چالش ایجاد شده با متحد دیرینه اش نیز غلبه کند که پس از برگزیت امیدهای زیادی به کمکهای او دارد.