پخش زنده
امروز: -
یک محصول جدید و دو محصول تجدید تولیدی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با نامهای «ذره بین» - «دست به دست» و «معمای جورچین» رونمایی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، محسن حموله مدیرکل سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مراسم رونمایی از این محصولات گفت: مرکز سرگرمیهای سازنده کانون از سال ۱۳۶۲ شروع به فعالیت کرده و تاکنون ۲۸۹ محصول سرگرمی در این اداره کل تولید شده است.
وی افزود: تولید سرگرمی در کانون با هدف پاسخگویی به نیاز روز جامعه کودکان ایران، نگاه علمی به مسئله طراحی اسباببازی، تولید سرگرمیهای متنوع همراه با شناساندن جهان اطراف به کودکان با رویکرد تلاش برای تربیت افرادی توانمند صورت گرفته است.
حموله گفت: کانون همواره تلاش کرده است تا با تولید سرگرمی به کودکان یاد دهد که میتوانند آنچه را در ذهن دارند عینیت بخشند.
وی خاطرنشان کرد: امروز با رونمایی از سرگرمی ذره بین که تولید مشترک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شرکت بازی است، تجربه نویی از همکاری بخش دولتی و خصوصی بوده است.
حموله گفت: این سرگرمی متعلق به گروه سرگرمیهای با کارکرد چندگانه است، از منظر نقش و عملکرد اصلی این محصول یک سرگرمی فرهنگی با محور آموزش واژگان است. این سرگرمی به عنوان یک محصول کمک آموزشی در طبقه سرگرمیهای فلش کارتی یا کارت حافظه قرار میگیرد.
وی افزود: در این گروه از بازیها، حافظه کوتاه مدت کودکان به چالش کشیده شده است و تقویت میشود، همچنین این سرگرمی به عنوان یک محصول حرکتی مهارتی، سبب هماهنگسازی مهارتهای دست و چشم میشود. تولید این محصول در راستای اهداف فرهنگی، آموزشی و تربیتی کانون است؛ افزون براین؛ سرگرمی ذره بین خوب دیدن و دقت به پیرامون و توجه به حیواناتی که کمیاب و یا در معرض انقراض و نابودی قرار دارند آموزش میدهد و کودکان را به محیط زیست و پیرامونشان حساس میکند و یا در بحث تغذیه از مواردی استفاده شده که تاکید بر سلامت آنها است و برای بچهها مفید است.
حموله افزود: دو محصول پر مخاطب تجدید تولید شده کانون با عنوان " دست به دست" و " معمای جورچین" نیز رونمایی شد.
وی گفت: : سرگرمی دست به دست که در گروه سرگرمیهای مهارتی است؛ علاوه بر افزایش سرعت عمل و ایجاد تمرکز، مهارتهای حرکتی کودکان را تقویت میکند و باعث هماهنگی میان چشم و دست کودکان و نوجوانان میشود. این محصول برای مخاطبان بالای ۵ سال مناسب است و نخستین بار در سال ۱۳۸۱ با شمارگان ۲۰ هزار تولید شد. امسال نیز کانون سرگرمی به تعداد ده هزار عدد و بخش خصوصی ۵ هزار عدد را تجدید تولید کرده است.
حموله در ادامه توضیح بازیهایی که امروز رونمایی شد، افزود: «معمای جورچین» از دیگر سرگرمیهای پر مخاطب کانون است که اولین بار در سال ۱۳۷۳ تولید شده است. معمای جورچین برای افزایش قدرت تفکر و دقت درعمل در تصمیمگیری و بررسی احتمالهای ساده برای کودکان و نوجوانان مفید است. این سرگرمی نیز به تعداد ده هزار عدد تجدید تولید شده است.
وی در ادامه به چند اقدامی که در اداره کل سرگرمیها صورت گرفته است اشاره کرد و گفت: امسال دومین رویداد ملی ایده آزاد را کانون با همکاری مجموعه چهارباغ مهدیزاده انجام داد. در این رویداد که هدف اصلی آن شناسایی طراحان جوان و خلاق در حوزه اسباببازی بود با برگزاری دورههای آموزشی توانستند، تعداد ۲۰ اسباببازی را به صورت ماکتسازی ارائه دهند بنابراین اگر سرمایهگذاران و تولیدکنندگان اسباببازی تمایل داشته باشند میتوانند از این طرحها برای تولید با همکاری کانون استفاده کنند.
حموله افزود: همچنین امسال با برگزاری رویداد ملی ایده آزاد تلاش کردیم با بهره گیری از دانشجویان و علاقهمندان و مشارکت اهل علم و دانشگاهیان راه عرضه و نمایاندن ایدههای نو و خلاقانه گشوده شود. همچنین در ادامه تلاش خواهیم کرد تا پیوستهای فرهنگی اسباب بازیها را نیز با همکاری اداره کل انتشارات و بازرگانی تهیه کنیم.
وی تاکید کرد: با توجه به تاکید پیوست فرهنگی محصولات و سیاستهای معاونت تولید به دنبال آن هستیم که برخی از اسباببازیها دارای پیوست فرهنگی باشد همانند کتاب اسباب بازی، کتاب عروسک، کتاب پازل، کتاب برد گیم و یا بازی رایانهای فیلم پویا نمایی بلند سینمایی.
حموله خاطرنشان کرد: کارگروههایی در اداره کل سرگرمی کانون در حال تحقیق و مطالعه روی ادبیات فارسی و استخراج قابلیتهای آن برای تولید اسباببازی هستند و یک طرح پژوهشی آغاز شده است که در جشنواره پنجم نتایج آن اطلاع رسانی میشود.
وی افزود: پنجمین جشنواره ملی اسباببازی امسال هم با توجه به حمایت از بخش خصوصی و تولیدکنندگان اسباببازی در حال برنامهریزی است.
حموله خاطرنشان کرد: امسال همچنین بنیاد ملی بازیهای رایانهای با همکاری کانون پنجمین دوره جام قهرمانان بازیهای ویدئویی ایران را در مرکز آفرینشهای فرهنگی _ هنری کانون برگزار میکند. با تسهیلات درنظر گرفته شده، مراحل مختلف مسابقات این جام در ۹ استان کشور برگزار خواهد شد و برگزیدگان این دوره از مسابقهها به رقابتهای جهانی اعزام میشوند.