پس از چهار سال نابودي، تخريب و کشتار؛
شکست مفتضحانه امارات و عربستان در جنگ يمن
الجزيره: اماراتی ها پس از چهار سال جنگ در یمن شمار نظامیان خود را در این کشور کاهش می دهند تا آنچه را که طرح «باز استقرار راهبردی» می خوانند در این کشور به اجرا درآورند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از تلويزيون الجزيره، رسانه های گروهی دنیا به نقل از مقام های ارشد اماراتی گزارش می دهند امارات در حال خارج کردن تعدادی از نظامیان خود از یمن است و در همین حال تعهد خود را به ائتلاف متجاوز به یمن به سرکردگی سعودی ها همچنان حفظ خواهد کرد.
بر اساس اين گزارش، اماراتی ها پس از چهار سال جنگ در یمن دارند شمار نظامیان خود را در این کشور کاهش می دهند تا آنچه را که طرح «باز استقرار راهبردی» می خوانند در این کشور به اجرا درآورند. اما نیروهای جنبش مردمی انصارالله و مخالفان جنگ ضد یمن بر این باورند که «عقب نشینی» امارات؛ حاکی از شکست آل سعود و ابوظبی در جنگ یمن است. واقعیت این است که گمانه زنی درباره علت دقیق خروج نظامیان اماراتی از یمن دشوار است. چهار سال پس از آغاز جنگ، ائتلافی که با شرکت برخي کشورهای عربی و به سرکردگی عربستان سعودی شکل گرفت تا راه را برای بازگشت دولت فراری عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور فراری یمن هموار سازد، هم اکنون به ائتلاف دو کشور عربستان و امارات کاهش یافته است. این دو کشور
آنقدر یمن را بمباران کردند که به شهادت سازمان ملل، هم اکنون بدترین فاجعه انسانی تاریخ بشر در آن رقم خورده است.
چهار سال پیش، نظامیان به اصطلاح ائتلاف به سرکردگی آل سعود هر روز نشست خبری داشتند؛ شمار نظامیان و اهداف از پیش تعیین شده را گزارش می دادند. اما کم کم زمزمه های نقض حقوق بشر در یمن به گوش رسید و تا جایی پیش رفت که هم اکنون سعودی ها و اماراتی ها را به ارتکاب جنایت جنگی و نسل کشی در یمن متهم می کنند . دیگر خبری از نشست های خبری که نیست بماند؛ کمترین آمار و اطلاعاتی هم به بیرون درز پیدا نمی کند.
فعالان مخالف جنگ در انگلیس با طرح شکایت و تشکیل پرونده در دادگاه های این کشور با امضای دادخواست از دولت لندن خواستند فروش سلاح های ساخت انگلیس را به برخي کشورهای حوزه خلیج (فارس) که در جنگ یمن دخالت دارند، به ویژه به عربستان سعودی متوقف سازند. ماه گذشته بود که دادگاه عالی انگلیس با صدور حکمی، اعلام و تاکید کرد فروش تسلیحات به عربستان سعودی غیرقانونی است.
در آمریکا نیز اعضای مجالس نمایندگان و سنا هم، توقف فروش تسلیحات ساخت این کشور را به عربستان خواستار شدند. «توکل کرمان» فعال یمنی و برنده جایزه ی صلح نوبل بر این باور است که همین اقدام ها سبب شد امارات تصمیم بگیرد نظامیانش را از یمن خارج سازد.
توکل کرمان در گفتگو با الجزیره انگلیسی گفت امارات می خواهد چهره بین المللی خود را نزد افکار عمومی دنیا بازسازی کند.
به گفته کرمان، «نخست، این اقدام امارات برای عقب نشینی نمایشی (از یمن) با هدف بهبود جایگاهش نزد افکار عمومی بین المللی و در نتیجه ی شکست این کشور در یمن اتفاق می افتد. هم امارات و هم عربستان سعودی در شرایطی یمن را ترک می کنند که شکستی مفتضحانه متحمل شده اند. عقب نشینی آنان به علت ناکامی و شکست اتفاق خواهد افتاد و بهای بسیار سنگینی پرداخت خواهند کرد. دوم فشار بسیار سنگینی که از سوی انگلیس به امارات وارد می شود سبب شده تصمیم به عقب نشینی از یمن بگیرد. انگلیس به امارات توصیه کرده وجهه و چهره بین المللی خود را باز یابد. نه یمنی ها، نه سوری ها یا لیبیایی ها، مصری ها و حتی مردم تونس و هیچ یک از ملت های عرب منطقه، اگر نگوییم همه اعراب دنیا، نمی توانند به راهبرد امارات اعتماد کنند و یا دل ببندند؛ اماراتی ها تنها یک راهبرد می شناسند و آن تخریب و نابودی است.»
الجزيره همچنين افزود: فشارهای بین المللی را به تنهایی نمی توان عامل خروج نظامیان اماراتی از یمن دانست. نیروهای مردمی جنبش انصارالله به دشمنی نیرومند و استوار تبدیل شده و موفق شده اند جنگ را به داخل امارات بکشانند. سال گذشته بود که جنبش انصارالله مسئولیت حمله به فرودگاه بین المللی ابوظبی را به عهده گرفت. در این حمله، یک فروند پهپاد یمنی، بدون آنکه رهگیری شود اهداف از پیش تعیین شده را در مقصد هدف قرار داده و نابود کرد. در حالی که بحث و گفتگو درباره علت های احتمالی این تصمیم گیری اماراتی ها ادامه دارد، پرسشی که ذهن همگان را به خود مشغول داشته این است: پس از چهار سال تخریب، نابودي و کشتار، این جنگ دقیقا چه دستاوردی داشته است؟. دولتی که سازمان ملل به رسمیت شناخته، توانایی حکمرانی ندارد، جنبش انصارالله حاکمیت را به دست گرفته و تنها تفاوتی که وجود دارد؛ زنان، کودکان و مردان بیشتری کشته شده اند یا زندگی و معیشت شان نابود شده است.