پخش زنده
امروز: -
نخستین دوره آموزشی تاریخ شفاهی پیشرفت یادبود دکتر کاظمی آشتیانی به منظور ایجاد و شناخت بیشتر حوزه پژوهشی «پیشرفت در جمهوری اسلامی» در حسینیه هنر تهران، برگزار میشود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مسعود ملکی قائم مقام دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی درباره ضرورت برگزاری این دوره آموزشی گفت: موضوعات تاریخ نگاری انقلاب اسلامی اغلب به فعالیتهای سیاسی سالهای ۴۲ تا ۵۷، چالشهای سیاسی سالهای ۵۷ تا ۶۰ و ثبت و تحلیل دفاع مقدّس، محدود شده است. از طرف دیگر کم اهمیت جلوهدادن پدیدههای تاریخی که در بین سالهای ۱۳۴۲ تا ۱۳۶۸ رخ داده است موجب میشود وقایع تاریخی بعد از این بازه نیز روزمره و خنثی دیده شوند.
وی افزود: این درحالی است که وجه ممتاز انقلاب اسلامی ایران، در سالهای دورتر از پیروزی آشکار میشود. جایی که برخلاف بسیاری از انقلابهای دنیا، انقلاب اسلامی، انسانهای تراز خود را در نسلهای جدید باز تولید میکند.
قائم مقام دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تأکید کرد: انقلاب اسلامی در ادامه مسیر خود در حوزههای تخصصی گوناگون، اندیشۀ پیشرفت را مطابق آرمانها و انگیزههای انقلابی تثبیت کرده است. همچنین در برابر تجدیدنظرطلبی، نهتنها تاب آورده، بلکه جریانهای ارتجاعی را نیز به رغم تهاجم همهجانبۀ تئوریک و فرهنگی و روانی، منفعل کرده است. حتی در فضای جهانی و منطقهای چالشگری با ابرقدرتها را ادامه میدهد. از این رو سه چهارم اخیرِ عمر انقلاب، باید شایستۀ توجهات جدّیتر جریان تاریخنگاری انقلاب اسلامی است و تاریخنگاریِ انقلاب اسلامی بدون ثبت و تحلیل دهههای ۷۰ تا ۹۰، ناقص و بیفرجام خواهد ماند.
ملکی خاطر نشان کرد: فرهنگ، امنیت، استقلال، پیشرفت، جمهوریت، سبک زندگی و... همگی عرصههایی بودهاند که انقلاب در طول سه دهۀ گذشته و بعد از پایان جنگ و رحلت امام (ره)، کارنامهای درخور و گاهی درخشان در آن دارد. اما به طور مشخص درباره پیشرفت جمهوری اسلامی باید نهضتی فراگیر راه بیافتد. جهشهای شگفتانگیز علمی در فناوریهای مدرن در رشتههای گوناگون هوافضا، بیوتکنولوژی، نانو، انرژی هستهای، موشکی و... همه و همه شایستۀ ثبت و بررسی و تحلیل است؛ بنابراین تاریخ نگاری و الگونگاری پیشرفت میتواند و باید این رسالت را به عهده بگیرد و راوی فتح انقلاب در حوزه علم و فنآوری باشد.
وی اضافه کرد: نخستین دوره آموزش تاریخ شفاهی پیشرفت یادبود دکتر سعید کاظمی آشتیانی در دو بخش عمومی و تخصصی در تابستان ۹۸ و با حضور مدیران ارشد، دانشمندان و کارشناسان و مدیران شرکتها و سازمانهای پیشرو در جمهوری اسلامی برگزار خواهد شد.
قائم مقام دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی عنوان کرد: مقدمهای بر تعریف و ضرورت تاریخ شفاهی پیشرفت، سیری در هنر و ادبیاتِ پیشرفت در ایران و جهان، تصویری هوایی از پیشرفت در ایران، مدیریت دانش، آسیب شناسی فرصتها و تهدیدها در مسأله پیشرفت و تجربه دنیا در حمایت فرهنگی از پیشرفتهای این دوره مقدماتی خواهد بود.
ملکی افزود: کارگاه عمومی این دوره از نیمه مرداد ۱۳۹۸ برگزار میشود و علاقهمندان به تاریخ شفاهی پیشرفت میتوانند با تکمیل فرم ثبت نام به نشانی ganj.info در این دوره ثبت نام کنند که پس از گزینش اولیه و مصاحبه از افراد منتخب در دوره دعوت به عمل میآید. لیست برنامه روزانه دوره، هزینه دوره و استادان، همزمان با گزینش داوطلبان به ایشان اعلام خواهد شد.
وی تصریح کرد: مهلت ثبت نام در دوره مقدماتی تا تاریخ ۳۰ تیر ۹۸ است و علاقه مندان میتوانند برای اطلاعات بیشتر با شماره تلفن: ۴۲۷۹۵۳۳۳ تماس بگیرند. در ضمن از افرادی که دوره فوق را به خوبی گذارنده باشند در حوزه تاریخ نگاری پیشرفت همکاری به عمل خواهد آمد.
قائم مقام دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در پایان گفت: نخستین دوره آموزش تاریخ شفاهی پیشرفت یادبود دکتر سعید کاظمی آشتیانی با همکاری شرکتها و مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشکده و پژوهشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه امام حسین (ع)، پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری، پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف، شبکه کانونهای تفکر ایران و نشر الگو نگار پیشرفت در حسینیه هنر تهران برگزار میشود.