رئیس هفتمین سمپوزیوم ملی خودمراقبتی
سبک زندگی غلط؛ علت دو سوم مرگ و میرها
دو سوم مرگ و میرها و بیماریهای غیرواگیر، ناشی از سبک زندگی غلط است
به گزارش خبرگزاری صداو سیما به نقل از دبیرخانه سمپوزیوم، عبدالرحمان رستمیان، افزود: بیشترین بار بیماریهای غیرواگیر ناشی از سبک زندگی غلط است از این رو به دنبال اجرای برنامههایی برای ارتقای سلامت جامعه و مردم هستیم.
وی با اشاره به شاخصهای ارتقای سلامت، گفت: بررسیها و مطالعات نشان داده است که بیش از ۵۰ درصد مردم، تحرک و فعالیت فیزیکی لازم را ندارند.
رستمیان ادامه داد: همین بی تحرکی، باعث شده است سندروم متابولیک در جامعه خیلی شایع شود و میبینیم که اسید اوریک خون افراد بالا رفته است.
وی با اشاره به آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر واگیر در کشور، گفت: متاسفانه این آمار در تهران بالاتر از میانگین کشوری است. به طوری که این عدد در تهران ۷۹ درصد و در کشور ۷۵ درصد است.
رستمیان بر اهمیت شناسایی شاخصهای استانی برای شناخت ضعفها در مسیر ارتقای سلامت جامعه تاکید کرد و افزود: متاسفانه سرانه مصرف لبنیات در کشور به شدت پایین آمده است.
وی درعین حال به افزایش مصرف مواد دخانی در کشور اشاره کرد و گفت: مصرف قلیان در افراد بالای ۱۵ سال تهران به بالای ۱۷.۵ درصد رسیده است که این موضوع خیلی نگران کننده است.
هفتمین سمپوزیوم و چهارمین جشنواره ملی خود مراقبتی و آموزش بیمار دوم مرداد همزمان با روز جهانی خودمراقبتی در تالار امام، بیمارستان امام خمینی تهران برگزار میشود.
تأثیرات سوء شیوه زندگی مدرن بر سلامت افراد
رئیس چهارمین جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار، گفت: امروزه شیوه زندگی مدرن و شرایط زیست محیطی تأثیرات سویی بر سلامت دارد.
مهدی نوروزی افزود: چهارمین جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار را در حالی برگزار میکنیم که شاهد تحولات گوناگونی در ارتقا سلامت مردم و کاهش بیماریهای واگیر و غیر واگیر در کشور هستیم.
وی ادامه داد: در این رویداد اهتمام داریم تا ضمن ایجاد پل ارتباطی میان متخصصان مختلف در زمینه آموزش خود مراقبتی به آخرین دستاوردها و ایدههای نوآورانه رسانه ای و هنری در آموزش به بیمار، خود مراقبتی و پیشگیری از بیماریها و تشویق فعالان در این عرصه بپردازیم.
نوروزی گفت: متأسفانه شیوه زندگی مدرن و شرایط زیست محیطی تأثیرات سویی بر سلامت دارد، به همین دلیل ارتقا مهارت خود مراقبتی صحیح اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: باور داریم خود مراقبتی مسؤولیت اجتماعی فرد در برابر خود و جامعه و سرآغاز سلامتی و جامعهای شاداب و پرنشاط است، بنا براین توجه به سلامت و شناسایی عوامل تهدید کننده و مقابله با آنها باید در اولویت توجه مسؤولان باشد و مردم نیز با ارتقا مهارت و آگاهی برای بهبود سلامت خود تلاش و احساس مسؤولیت کنند.
نوروزی گفت: با توسعه فناوریها و روشهای نوین مراقبت و درمان در عرصه سلامت و تأکید بر خود مراقبتی، تقاضای جامعه و بیماران را برای دریافت دانش و اطلاعات مرتبط با مراقبت و درمان را افزایش داده است، به این ترتیب توجه به رویکردهای مراقبتی جامع و جامعه نگر مبتنی بر نیازهای افراد، امری غیرقابل اجتناب تلقی میشود.
رئیس جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار، افزود: تلاش می کنیم با گسترش و ارتقا آموزش خود مراقبتی در زمینههای ارتقای سلامت، اصلاح شیوه زندگی، پیشگیری از بیماری، ارزیابی علائم، حفظ سلامت، درمان بیماری و توان بخشی با بهره گیری از جدیدترین و مؤثرترین روشهای انتقال اطلاعات از جمله رسانه و هنر، نقش مهمی در سلامت مردم ایفا کنیم که این امر در افزایش کیفیت زندگی مردم و از طرف دیگر کاهش هزینههای اضافی مردم و دولت نقش مهم دارد.
وی ادامه داد: در این همایش سعی میکنیم از امکانات، ظرفیتها، منابع و فرصتها به صورت ملی و با هدف ارتقاء سلامت مردم استفاده کنیم. امید است با توجه به هماهنگیهای انجام گرفته و همکاری و همراهی مسؤولان و مردم و شرکت فعال استادان، دانشجویان، جامعه پزشکی، هنری و سایر علاقه مندان به این موضوع بتوانیم آغاز کننده و راهگشای برخی مسائل پیش رو در زمینه آگاهی مردم باشیم.
هفتمین همایش و چهارمین جشنواره ملی خود مراقبتی و آموزش بیمار در روز دوم مرداد همزمان با روز جهانی خودمراقبتی در تالار امام، بیمارستان امام خمینی تهران برگزار خواهد شد.