پخش زنده
امروز: -
معادل ریالی ارز حاصل از صادرات از طریق صرافیهای بانک توسعه صادرات به نرخ روز خریداری و به حساب صادرکنندگان واریز میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی صالح آبادی در نشست خبری که امروز برگزار شد با اشاره به اینکه در این شرایط، صادرات غیر نفتی از اهمیت خاصی برخوردار است گفت: در صورتی که ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به چرخه تولید برگردد حتی اگر ارز حاصل از صادرات نفتی به صفر برسد با صادرات غیر نفتی کل ارز مورد نیاز کشور تامین میشود.
وی ادامه داد: بانک توسعه صادرات علاوه بر ارایه تسهیلات و خدمات به صادرکنندگان، شرکتهای کوچک و متوسط و به صادرات محصولات دانش بنیان نیز خدمات ارائه میدهد.
وی بیان کرد: به برخی از شعب بانک توسعه صادرات ماموریت ویژهای برای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان داده ایم.
وی ادامه داد: در سال ۹۷،۱۵۱۴ میلیارد ریال تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان پرداخت شد که تسهیلات پرداختی به این شرکتها در سال ۹۶،۹۴۰ میلیارد ریال بود. همچنین در بحث شرکتهای کوچک و متوسط در سال ۹۶، ۵ هزار و ۷۸۷ میلیارد ریال پرداخت داشتیم و در سال ۹۷، ۷ هزار و ۴۹۳ میلیارد ریال پرداخت شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۵۱ هزار و ۴۰۳ میلیارد ریال تسهیلات ریالی به شرکتهای صادراتی پرداخت کرده ایم که نسبت به سال قبل ۱۳ درصد رشد داشته است و همچنین ۳۴۳ میلیون ریال تسهیلات ارزی به شرکتهای صادراتی پرداخت کرده ایم که تقریبا معادل سال گذشته است.
وی با اشاره به اینکه شرکتها از تسهیلات ریالی استقبال بیشتری میکنند گفت: به دلیل نوسانات ارزی و استقبال صادرکنندگان تسهیلات ریالی بیشتر به صادر کنندگان پرداخت میکنیم، همچنین در کنار تسهیلات، خدمات بانکی هم از جمله ال سی، ضمانت نامه و حواله جات به صادر کنندگان ارائه میدهیم.
صالح آبادی بیان کرد: با توجه به افزایش نرخ ارز، نیاز به نقدینگی بنگاههای صادراتی افزایش یافته که ما بر این اساس ابزار مکمل مانند ال سی داخلی و ضمانت نامه ارائه میدهیم که میتواند جایگزینی برای بخشی از نقدینگی باشد ال سی داخلی ابزاری است که بانک توسعه صادرات تضمین میکند تا صادر کنندگان در مجموع احساس کمبود نقدینگی نداشته باشند.
وی افزود: باوجود محدودیت ها، امکانات خوبی را برای مشتریان فراهم کردیم از جمله این اقدامات حواله جات مشتریان است و تلاش مان این است که صادرکنندگان مشکلی در نقل و انتقال ارزی پیدا نکنند.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات گفت: صرافیهای بانک توسعه صادرات نیز برای نقل و انتقالات ارزی در خدمت صادرکنندگان است. خوشبختانه تاکنون هیچ ثبت سفارشی دربانک توسعه صادرات نداشتیم که منجر به تامین ارز نشود. همچنین شرکتهای مختلف از طریق صرافیهای بانک توسعه صادرات ارز را عرضه میکنند.
وی ادامه داد: سال گذشته موفق شدیم حدود یک میلیارد و ۷۳۷ میلیون دلار از طریق بانک توسعه صادرات و ۵۷۷ میلیون دلار از طریق صرافیهای این بانک جابجا کنیم.
صالح آبادی گفت: تفاهم نامهای با بانک مرکزی در راستای ارائه خدمات ارزی به صادرکنندگان امضا شد که دراین راستا ارز حاصل از صادرات که به شکل اسکناس است بدون هیچ محدودیتی و به هر میزان اسکناس از طریق صرافی بانک به نرخ روز خریداری و ریال حاصل از آن را همان روز به حساب ریالی صادرکنندگان واریز کنیم البته مصرف اسکناس طبق مقررات بانک مرکزی است و هیچ تغییری نکرده است.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات درباره اقدامات حمایتی این بانک از مشتریان خود گفت: یکی از اولویتها تامین سرمایه در گردش بنگاههای صادراتی است که در حال حاضر نیاز نقدینگی بنگاهها افزایش پیدا کرده است. تخفیفاتی در نرخ سود تسهیلات صادراتی از منابع صندوق توسعه ملی با منابع بانک با نرخ ۱۴ و نیم درصد تسهیلات ارائه میدهیم برخی از این تسهیلات نیز با نرخ ۱۱ درصد به صادرکنندگان پرداخت میکنیم.
وی افزود: منابع خود بانک با نرخ ۱۸ درصد است و صادرکنندگانی که حائز شرایط باشند با تخفیف نرخ سود ۱۶ و ۱۷ و نیم درصد تسهیلات را پرداخت میکنند.
صالح آبادی افزود: اختیارات شعب بانک برای تسهیلات صادراتی افزایش یافته است تا مشتریان هر استان به شعبه همان استان برای دریافت خدمات مراجعه کنند.
وی ادامه داد: بانک توسعه صادرات ۱۰ درصد تسهیلات غیرجاری پرداخت میکند تا شرکتهایی که به دلیل شرایط برون زا مشکلاتی در بازپرداخت دارند، مشکلی پیدا نکنند. در بحث خرید دین نیز شرکتهایی که جنسی را به مشتری فروختند و چک دریافت کردند آمادگی داریم چک را خریداری کنیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: همکاری با بانک مرکزی را در بحث تخصیص ارز حاصل از صادرات غیر نفتی در سامانه نیما دنبال میکنیم، اولویت ما کشورهای همسایه است که از طریق صرافی بانک با کشورهای همسایه فعال باشیم.
وی ادامه داد: یکی از مزیتها نیز تسهیلات اعتبار خریدار است، از این تسهیلات برای مراودات با کشورهای همسایه بیشتر استفاده میکنیم.
صالح آبادی افزود: صدور ضمانت نامههای مستقیم برای کارفرمایان خارجی نیز از جمله حمایتهای ارزی ماست وقتی روابط با خارج محدود میشود بجای اینکه ضمانت نامه را از طریق بانک خارجی به کارفرمایان خارجی دهیم مستقیم ضمانت نامه را برای آنها صادر میکنیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات درباره وثیقه پروانه سبز گمرکی صادرکنندگان گفت: صادرکنندگانی که واردات مواد اولیه دارند نیاز به پروانه سبز گمرکی دارند ما باید وثیقهای از مشتری برای تعهد دریافت کنیم ما برای شرکتهای صادراتی این امکان را در نظر گرفتیم که چک و سفته هم به عنوان وثیقه قبول میکنیم.
وی ادامه داد: بانکداری باز از جمله اقداماتی است که برای رفاه و ارائه خدمات بیشتر به مشتریان ارائه میشود که مشتریان میتوانند بدون محدودیت و از محل کار به سامانه وصل شوند و تمام کارها را از دفتر کار خود انجام دهند.
صالح آبادی درباره بازارمتشکل ارزی نیز گفت: این اقدام خوبی است کاملا عرضه و تقاضا در فضای شفاف صورت میگیرد و بانک مرکزی به عنوان بازیگردان مهم حضور دارد و نقش خود را در تعادل بخشی بازار ایفا میکند این بازار بین صرافی و بانکها صورت میگیرد و میتواند منبع خوبی برای کشف قیمت ارز در بازار باشد واگر اتفاق خاصی رخ ندهد شاهد ثبات نسبی در بازار ارز خواهیم بود.
وی درباره مشکل صادرکنندگان در برگشت ارز افزود: یکی از مشکلات این بود که در سامانه نیما نرخ ارز ارزانتر از بازار ازاد است که این موضوع به مرور حل شد و سامانه نیما نزدیک به بازار آزاد شد. مشکل دوم آنها این بود که در گمرک ارقامی برای صادرات اظهار میشد بسیار بالا بود به طور مثال محصولی که صادر میشد در گمرک ۴۰ دلار قیمت میخرد، اما در بازار ۳۰ دلار قیمت داشت که اگر تولید کنندگان تعهد برگشت ارز میدادند دچار مشکل میشدند.