پخش زنده
امروز: -
حدود ۴۶۴ هزار فقره قتل در سراسر جهان در سال ۲۰۱۷ ثبت شده است که این آمار بسیار بالاتر از شمار قربانيان حملات تروریستی و درگیریهای مسلحانه است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد حدود ۴۶۴ هزار فقره قتل در سراسر جهان در سال ۲۰۱۷ ثبت شده است که این آمار بسیار بالاتر از شمار افرادی است که در حملات تروریستی و درگیریهای مسلحانه کشته شدند.
بر اساس این گزارش که روز دوشنبه منتشر شد، قاره آمریکا بالاترین آمار قربانیان قتل را در بین دیگر مناطق جهان دارد.
در این گزارش همچنین آمده است، با وجود افزایش شمار کلی افرادی که طی ۲۵ سال گذشته بر اثر حملات خشونت آمیز جان خود را از دست دادند، با توجه به این که جمعیت جهانی نیز رشد سریعی داشته، خطر کشته شدن افراد بر اثر قتل کاهش یافته است.
در این گزارش آمده است از هر ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۹۷۲، هفت ممیز دو قتل صورت گرفته است، اما تا سال ۲۰۱۷ این آمار از هر ۱۰۰ هزار نفر به شش ممیز یک کاهش یافته است.
یوری فدوتوف مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد مستقر در وین اعلام کرد، مطالعات و بررسیهایی با هدف دستیابی به اطلاعات بیشتر درباره قتلهای مرتبط با جنسیت، خشونتهای گروههای تبهکاری و دیگر چالشها به منظور امکان پیشگیری و مداخله برای کاهش موارد قتل است.
در این مطالعات عوامل اصلی موارد قتلها بیکاری، نابرابری، بی ثباتی سیاسی و جنایات سازمان یافته برشمرده شده و به اهمیت دنبال کردن راه حاکمیت قانون، مقابله با فساد مالی، ترویج توسعه اقتصادی و آموزشی برای کاهش جرایم خشونت آمیز در کشورها اشاره شده است.
بر اساس این مطالعات، ۴۶۴ هزار نفر در سال ۲۰۱۷ بر اثر قتل جان خود را از دست دادند و این در حالی است که ۸۹ هزار نفر در درگیریهای مسلحانه و ۲۶ هزار نفر نیز در خشونتهای تروریستی جان باختند.
در این گزارش آمده است، بین سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ شمار کلی قربانیان قتل در سراسر جهان چهار درصد یا حدود ۱۹ هزار نفر افزایش داشته است و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد همچنین هشدار داد اگر این روند همچنان ادامه یابد؛ هدف سازمان ملل برای کاهش اشکال مختلف خشونت و مرگ در جهان تا سال ۲۰۳۰ محقق نخواهد شد.
بر اساس این گزارش، جرایم سازمان یافته عامل ۱۹ درصد موارد قتلها در جهان است. به طور میانگین بین سالهای دو هزار تا ۲۰۱۷ به طور سالانه ۶۵ هزار فقره قتل در ارتباط با فعالیت گروههای تبهکار و جرایم سازمان یافته صورت گرفته است.
این گزارش همچنین نشان میدهد، کشورهای قاره آمریکا ۱۷۳ هزار فقره قتل را در سال ۲۰۱۷ گزارش کردند که ۳۷ درصد مجموع آمار قتل جهانی را در منطقهای تشکیل میدهد که تنها ۱۳ درصد جمعیت جهانی را داراست.
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در گزارش خود تاکید کرد تنها منطقه دیگری که آمار قتل در آن در سال ۲۰۱۷ بالاتر از میانگین جهانی بوده قاره آفریقا است که در آن از هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۳ نفر قربانی قتل شدند و مجموعا ۱۶۳ هزار نفر به قتل رسیدند.
از سوی دیگر آمار قتل در اروپا از هر ۱۰۰ هزار نفر سه نفر بوده است و ۲۲ هزار مورد قتل ثبت شده است. آسیا که ۶۰ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است؛ پایینترین آمار منطقهای را در این زمینه دارد و از هر ۱۰۰ هزار نفر دو ممیز سه مورد قتل یا ۱۰۴ هزار نفر به قتل رسیدند.
به گزارش آسوشیتدپرس از سازمان ملل متحد، این بررسیها همچنین نشان میدهد حملات مسلحانه و تیراندازی بیشترین آمار را در پروندههای قتل در سراسر جهان داشته است. در سال ۲۰۱۷ کمی بیشتر از نیمی از موارد قتل ناشی از حملات مسلحانه بوده و عامل تنها ۲۰ درصد از موارد قتل با سلاح سرد بوده است.
در این گزارش آمده است، حدود ۸۱ درصد قربانیان قتل را در سال ۲۰۱۷ در جهان مردان و پسران تشکیل میدادند و بیش از ۹۰ درصد مظنونان پروندههای قتل مردان بودند.
بر اساس این گزارش، برای زنان، خانه همچنان خطرناکترین مکان محسوب میشود. حدود ۸۷ هزار زن و کودک در سال ۲۰۱۷ به قتل رسیدند که این آمار نسبت به سال ۲۰۱۲ کاهش داشته است، اما درصد کسانی که از سوی اعضای خانواده خود به قتل رسیدند از ۴۷ درصد در سال ۲۰۱۲ به ۵۸ درصد در سال ۲۰۱۷ افزایش داشته است