پخش زنده
امروز: -
یکی از تصمیمات دولت دریافت مالیات بر عایدی سرمایه است که در صورت تصویب مجلس به مرحله اجرایی در خواهد آمد. یکی از دلائل اجرای این طرح کنترل سوداگری و سفته بازی در بازار غیر مولد مانند مسکن، سکه و دلار است که سودهای کلان بدون پرداخت مالیات به جیب یک عده اختلال گر واریز می شود.
پژوهش خبری صدا و سیما: مالیات ها به عنوان معمولی ترین و مهمترین منبع مالی برای تامین درآمدهای عمومی و یکی از کاراترین و موثرترین ابزارهای سیاست مالی در دنیا به شمار می رود که دولت می تواند به واسطه آن بسیاری از خدمات اجتماعی و رفاهی را در خدمت مردم قرار دهد و به بسیاری از فعالیت ها و جریانات اقتصادی و اجتماعی سمت و سو ببخشد.
مالیات، نقش بسزایی در تامین هزینه های دولت و به ویژه قطع وابستگی بودجه جاری کشور به درآمدهای نفتی و نیل به استقلال اقتصادی دارد; از این رو، یکی از مهمترین محورهای اجرای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی، تکیه مخارج دولت بر مالیات ها و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است.
اصناف، بزرگترین بخش نظام اقتصادی کشور و از جمله بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط به شمار می روند که بخش اعظمی از نظام تولید، توزیع و خدمات را به خود اختصاص داده اند. براین اساس، ظرفیت ها و قابلیت هایی که اصناف در عرصه های مختلف و از همه مهمتر عرصه اقتصادی جامعه دارند، باعث شده تا نگاه ها به سمت این بخش به عنوان بخشی اثرگذار در اقتصاد مقاومتی جلب شود. مالیات بر درآمد اصناف یکی از انواع مالیات های ذکر شده در قوانین مالیاتی ایران است و شاید مهم ترین آنها باشد، که بر اساس آن اصناف ملزم به پرداخت آن هستند.
در همین راستا، گروه اقتصاد پژوهش خبری در ادامه سلسله نشست های کارشناسی خود به بررسی مالیات مقطوع عملکرد سال 1397 اصناف و تفاهم نامه ای که بین اصناف و سازمان امور مالیاتی امضا شده، با حضور آقایان دکتر هوشیار فقیهی، معاون اقتصادی و برنامه ریزی اتاق اصناف ایران و محمدرضا جعفریان، مشاور ارشد مالیاتی اتاق اصناف ایران اختصاص داده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: علی قنبری شیرسوار