به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، علی وارثی بیان کرد: این طرح در مناطق مختلف استان و در هفته بهزیستی به بهره برداری
میرسد.
وارثی افزود: در تاکستان ۹ طرح، در بوئین زهرا ۶ طرح، در شهرستان آبیک ۳ طرح، در قزوین ۱۳ طرح، در شهرستان البرز ۴ طرح، در آوج ۳ طرح و ۲ طرح هم در سایر نقاط افتتاح میشود.
وی, کمک بخش خصوصی را بسیار امیدوار کننده دانست و گفت: امروز شاهد افتتاح مرکز توانبخشی خانه معلولان ذهنی هستیم که با بیش از ۸ میلیارد تومان توسط خیری نیکوکار برای نگهداری ۵۰ بیمار و معلول ذهنی راه اندازی شده است.
مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد: ۴۷ میلیارد تومان اعتبارات توانبخشی بهزیستی استان است که جوابگوی نیازهای استان نیست و اگر کمک خیرین و مشارکت بخش خصوصی نباشد نمیتوانیم به همه جامعه هدف خدمت رسانی کنیم.
وارثی بیان کرد: در این مرکز در حال حاضر ۵۰ نفر معلول ذهنی پسر بالای ۱۴ سال نگهداری میشود که در نظر داریم ظرفیت آن را تا ۶۰ نفر افزایش دهیم.
وی از رشد ۵۰ تا ۲۰۰ درصدی در بخشی از حوزههای بهزیستی گفت و افزود: امروز شاهد تحول در بسیاری از حوزهها هستیم.
مدیرکل بهزیستی استان، قزوین را جزء ۱۰ استان برتر در جذب مشارکتهای مردمی دانست.
وارثی گفت: در سالهای گذشته در حوزه توانبخشی ۶ هزار معلول شناسایی و هویت ۲۴ هزار معلول ثبت شده است و شاهد افزایش ۴۰۰ درصدی خدمات هستیم.
وی بیان کرد: در استان ۲۴ هزار و ۶ نفر معلول شناسایی شد که ۱۸ هزار و ۱۶۵ نفر مستمری میگیرند و جمع کل مستمری بگیران در استان به ۲۱ هزار نفررسیده است.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: مستمری بگیران تحت پوشش بهزیستی استان در طول سال های اخیر از ۵ هزار نفر به ۲۱ هزار نفر افزایش یافته که ۱۸ هزار نفر آنها معلول هستند.
وارثی بیان کرد: در سال ۹۵ در استان فقط یک مرکز اورژانس راه اندازی شده بود و در حال حاضر ۸ مرکز سیار اورژانس اجتماعی راه اندازی شده و خدمات لازم به جامعه هدف ارائه میشود.
وی افزود: طرح (سی بی آر) توانبخشی مبتنی بر جامعه در تمامی روستاهای استان اجرایی شده که در نظر داریم امسال آن را در مناطق شهری عملیاتی کنیم که در این راستا اطلاعات ۷هزار و300 معلول روستایی در سامانه ثبت شده است.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین افزود: روزانه به طور متوسط یک هزار نفر در ۲۴ مرکز بهزیستی خدمات توانبخشی دریافت میکنند که در این مورد با ۳۳ درصد رشد مواجه شده ایم.
وارثی بیان کرد: با فرهنگ سازی بستر نگهداری معلولان در خانه را محقق و رتبه اول کشور را کسب کرده ایم.
وی افزود: کمترین آمار نگهداری معلول در مراکز بهزیستی با ثبت هزار و 100 معلول مختص استان قزوین است.
مدیرکل بهزیستی استان یادآورشد: در حوزه مشاوره ژنتیک با غربالگری اختلال ژنتیک به ۸ هزار نفر مشاوره داده شد که ۲۴۳ نفردارای ژن معیوب شناسایی شدند و ۶۳ مورد کمک به سقط درمانی صورت گرفت تا از تولد فرزندان معلول جلوگیری شود.
وارثی اضافه کرد: با اجرای طرح غربالگری شنوایی ۳۳ نوزاد مبتلا به ناشنوایی شناسایی شد و ۴۹۹ مورد در سن ۳ تا ۵ سال به ناشنوایی مشکوک بودند.
وی گفت: در بینایی سنجی ۴۴ هزار و ۷۱۷ نفر مورد سنجش قرار گرفتند که هزارو ۴۷۹ نفر مبتلا به بیماری بودند که تعداد ۳۷۳ نفر بیمار شناخته شدند و ۴۸۶ نفر تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتند.
مدیرکل بهزیستی استان گفت: سال قبل در حوزه مراکز مشاوره ۱۳ هزار و ۷۲۵ نفر با شماره ۱۴۸۰ بهزیستی تماس گرفتند و شاهد رشد ۲۲ درصدی تماس مردمی با خط مشاوره درباره موضوع اعتیاد بودیم.
وارثی بیان کرد: پذیرش در مراکز امور آسیب دیدگان ۵۴ درصد افزایش داشته است و در این زمینه ۴۱ هزار و ۹۹۰ نفر خدمت گرفتند.
وی افزود: با فعال شدن اورژانس اجتماعی در ۵ شهر استان با مراجعه ۸۰ هزار و ۷۳۷ نفر شاهد رشد ۱۴۰ درصدی خدمت بوده ایم و بزودی اورژانس اجتماعی در آوج هم راه اندازی میشود.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: در حوزه اشتغال در سال گذشته ۶۶۳ مورد شغل برای معلولان، زنان سرپرست خانوار با پرداخت یک میلیارد و ۴۶ میلیون تومان ایجاد شد که شاهد رشد ۱۴۰ درصدی در این زمینه هستیم.
وارثی گفت: در تأمین مسکن معلولان ۲۵۰ درصد رشد داشته ایم و در تأمین مسکن خانوادههای دارای دو معلول سهم استان ساخت و واگذاری سه هزار و ۹۳۰ واحد بود که تاکنون به ۳۶۲ نفر واگذار شده است.