بااشاره به حادثه تروریستي نيوزيلند
خطر گسترده و عميق راست افراطي
با وجود گذشت سه ماه از حادثه حملات به مسجد کرایستچرچ نیوزیلند، مسئولان امنیتی میگویند تهدید و خطر جریان راست افراطی بسیار عمیقتر و گستردهتر است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، حدود سه ماه از حادثه حمله یک مهاجم مسلح راستگرا به دو مسجد در نیوزیلند میگذرد که طی آن بیش از ۵۰ نفر جان خود را از دست دادند.
تلویزیون بی بی سی در گزارشی اعلام کرد این شبکه به وجود ارتباطهایی در سطح بین المللی با این حادثه و نیز شبکههای آنلاین راستگرایان افراطی پی برده است که اعضای آن برای سازماندهی فعالیتهای خود از این شبکهها استفاده میکنند بدون اینکه سرویسهای امنیتی متوجه اقدامات آنها بشوند.
خبرنگار مسائل امنیتی بی بی سی از وین در اين باره گزارش داد عامل حمله به دو مسجد در شهر کرایستچرچ نیوزیلند، چند روز قبل از این حمله، تصاویر اسلحههایی را که قصد داشت از آنها در این حملات استفاده کند، در توئتیر منتشر کرد.
او همچنین نقشه خود را به طور آنلاین منتشر کرد. او حتی هنگام این اقدام، به طور زنده تصاویری از خود در مسیر مسجد النور (و در ادامه مسجد لینوود) شهر کرایستچرچ، در شبکه اجتماعی فیسبوک منتشر کرد. نقشه حمله کرایستچرچ از قبل در شبکههای اینترنتی پخش شده بود، ولی سرویسهای امنیتی به آنها توجهی نکرده بودند.
ظاهراً عامل این حملات، به تنهایی دست به این کار زده بود، ولی واقعیت این است که او با یک ایدئولوژی بین المللی ارتباط داشت؛ ایدئولوژی که در تاریکترین نقاط اینترنت ریشه دوانده است، ولی مسئولان امنیتی توجهی به آن نداشته اند.
خطر راست افراطي در سطح بين المللي
برنتون تارانت Brenton Tarrant عامل این حمله حتی در دادگاه نیز منکر اتهامات خود شد. او بیشتر عمر خود را در شبکههای اینترنتی سپری کرده است. او حتی به چندین کشور مخصوصاً در اروپا سفر کرده بود.
یکی از نقاطی که برنتون تارانت در اروپا سفر کرده بود، اتریش است. پیگیری فعالیتهای اینترنتی او همچنین نشان میدهد که راستگرایان افراطی در سطح بین المللی گسترده و با یکدیگر در ارتباط هستند.
خبرنگار افزود برنتون تارانت در اینجا یعنی وین، مبلغ هنگفتی نیز به چهرههای راست افراطی اتریش کمک بلاعوض داده بود.
مارتین سلنر martin sellner یکی از فعالان جریان راست افراطی ساکن وین است که میگوید خطری که سفید پوستان اروپایی را تهدید میکند این است که اتباع کشورها و نژادهای دیگر جای آنها را بگیرند.
این همان عقیدهای است که برنتون تارانت نیز آن را باور داشت. سلنر میگوید او طرفدار خشونت نیست، ولی از اینکه از فردی که آدم کشته است کمک مالی دریافت بکند، اصلا احساس شرمندگی و ندامت نمیکند.
سلنر برای انتشار پیام ایدئولوژی خود علاوه بر برگزاری همایشهای خیابانی، از شبکههای اجتماعی نیز استفاده میکند. در همین شبکه اجتماعی بود که برنتون تارانت با سلنر آشنا شد.
سلنر در این باره میگوید انتشار اطلاعات مربوط به ایدئولوژی راست افراطی در اینترنت به معنی آزادی اطلاعات است.
خبرنگار بی بی سی افزود جریان راست افراطی از آزادی اطلاعات در اینترنت برای عضوگیری و طرح ریزی نقشههای خود استفاده میکند. آنها مطالب خود را در اینستاگرام و یوتیوب منتشر میکنند و حتی از پلتفورم بازیهای رایانهای آنلاین برای پیشبرد اهداف خود استفاده میکنند. یکی از این بازی ها، "دیسکورد" (نزاع و اختلاف) نام دارد.
اعضای جریان راست افراطی همچنین از پیام رسانهای رمزگذاری شده مانند تلگرام برای ارتباط با همدیگر استفاده میکنند. آنها برای تماس صوتی با هم نیز از شبکههایی مانند GAB و ECHAN استفاده میکنند. برنتون تارانت از همین دو شبکه برای اعلام نقشه خود استفاده کرده بود.
خبرنگار بی بی سی افزود در لندن با فردی ملاقات کرده است که حدود سه سال صرف نفوذ به جریان راست افراطی و آشنایی با سلنر کرده و حتی مجبور شده است در شبکههای اجتماعی چندین تست را پشت سربگذارد تا اجازه یابد وارد این گروهها بشود.
نبود مقررات لازم را در خصوص پلتفورمهای اینترنتی
جولیا ابنر Julia Ebner میگوید برای عضویت در این گروهها حتما باید اطلاعات دقیقی درباره پیشینه خانوادگی و نژادی و ژنتیک و نیز عکس در اختیار آنها قرار داد تا مطمئن شوند که فرد متقاضی عضویت یک سفید پوست واقعی است.
ابنر افزود مسئولان به علائمی که نشان میدهد فعالیت جریان راست افراطی در نقاط مختلف اروپا رو به گسترش است توجهی نمیکنند.
او نبود مقررات لازم را در خصوص پلتفورمهای اینترنتی یکی از معضلات این مسئله میداند.
با وجود گذشت سه ماه از حادثه حملات شهر کرایستچرچ نیوزیلند، مسئولان امنیتی میگویند تهدید و خطر جریان راست افراطی بسیار عمیقتر و گستردهتر از چیزی است که تصور میشود.