مرادی در نشست خبری مطرح کرد
تولید ۴ برابری برق نیروگاههای برق آبی
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از ۴ برابر شدن حجم تولید نیروگاههای برق آبی نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، بهروز مرادی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه اولین نیروگاه برق آبی جدید کشور به زودی وارد مدار میشود، افزود: این نیروگاه در فاز اول با ظرفیت ۵۰ مگاوات و در مرحله دوم با قدرت ۱۰۰ مگاوات تا پایان شهریور وارد مدار میشود.
وی حجم تولید نیروگاههای برق آبی تحت پوشش این شرکت را در سه ماه اول امسال معادل ۴۴۰۰ گیگاوات ساعت دانست و گفت: تا پایان شهریور این رقم برای نیروگاههای برق آبی تحت پوشش شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران به ۷ هزار گیگاوات خواهد رسید و البته این رقم برای همه نیروگاههای برق آبی کشور ۲۰ هزار گیگاوات خواهد بود که این ارقام نشان از ۴ برابرشدن تولید در این بخش است.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ادامه داد: ۱۲هزار و ۲۰ مگاوات نیروگاه برق آبی توسط این شرکت احداث شده که قدرت تولید ۸۵۲۰ مگاوات برق از آب را به خود اختصاص داده است که به زودی نیروگاه ۱۵۰ مگاواتی سردشت و نیروگاه ۲۱۰ مگاواتی چمشیر نیز اضافه خواهد شد.
اجرای ۶۱ طرح و ۱۲۰ پروژه آب وخاک در کشور
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران از اجرای ۶۱ طرح و ۱۲۰ پروژه آب و خاک در ۱۲ استان کشور برای تامین آب شرب و صنعت و بهبود صنعت و ارتقا معیشت مردم خبر داد.
بهروز مرادی در اين نشست با اشاره به اینکه تونل نوسود، قطعه اول سامانه گرمسیری، سد ازگله، داریان، سردشت و تصفیه خانههای آنها از جمله این طرح هاست افزود: استانهای غربی کشور از جمله ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، اردبیل، گلستان، سیستان و بلوچستان و استان خوزستان محل اجرای طرحهای آب و خاک هستند.
وی با اشاره به تکمیل مطالعات انتقال آب خزر به فلات مرکزی و استان سمنان گفت: این طرح در انتظار تایید سازمان محیط زیست برای اجرا است البته این طرح برای اجرا نیازمند ۹۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که سالی ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب را در مسافت ۱۶۰ کیلومتر منتقل خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران با بیان اینکه مدت اجرای این پروژه از زمان شروع ۴ سال طول میکشد ادامه داد: آب قبل از انتقال در این طرح در مبدا تصفیه خواهد شد و با توجه به اهمیت تعین تکلیف پساب این پروژه، پیشنهادات مختلف بررسی میشود که پخش پساب در عمق ۳۰۰ متری پیشنهاد سازمان محیط زیست است که باید جزئیات آن بررسی شود.
وی افزود: اکوسیستم دریایی برای مدیریت پساب، جنگل و محیط زیست طبیعی برای استفاده از خطوط انتقال نفت و گاز و موضوعات اجتماعی و اقتصادی از جمله مسائل مهم برای اجرای طرح انتقال آب از دریا به استان سمنان است.
مرادی با اشاره به پیشرفت ۷۸ درصدی انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: این پروژه تا پایان سال به پایان خواهد رسید.
وی بیشترین تبخیر را در سدهای موجود در استان خوزستان دانست و افزود: هم اکنون تبخیر دریاچههای سدهای کشور بین ۴ تا ۷ درصد است.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران ادامه داد: عملیات اجرایی سد سرنی و تصفیه خانه در استان هرمزگان که در شرایط تحریم به صورتی موثر از محل اعتبارات بانک توسعه اسلامی تامین مالی میشود، در حال تکمیل است و به زودی شاهد آبگیری این سد و افتتاح تصفیه خانه جهت تامین آب شرب منطقه خواهیم بود.