به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حسین صمیمی در گردهمایی شرکتهای دانش بنیان و استارت آپهای حوزه فضایی افزود: نشستهای تبادل فناوری و نوآوری و این گردهمایی سه روزه بستری مناسب برای شناخت بازیگران زنجیره ارزش صنعت فضایی کشور، توانمندیها و ایدههای خلاقانه و نیازمندیهای کشور در حوزه فضایی است و گامی مهم برای توسعه صنعت فضایی محسوب میشود.
صمیمی درباره رشد اقتصاد فضاپایه در جهان، گفت: آمار جهانی حکایت از رشد روزافزون اقتصاد فضاپایه در جهان دارد و شرکتهای نوآور با ارائه سرویسهای جدید مبتنی بر دادههای فضایی، نقش مهمی در رشد این اقتصاد نوظهور دارند.
وی افزود: سوال مهمی که در این رویداد باید به دنبال پاسخ آن باشیم این است که بازیگران بخش فضایی، به خصوص آنهایی که نقش حاکمیتی دارند، چه نقشی در حمایت از کسب و کارهای فضا پایه و رونق بخشیدن به صنعت فضایی کشور برعهده دارند؟
صمیمی تاکید کرد: پژوهشگاه فضایی ایران با تجربیاتی که در حوزه طراحی و ساخت ماهوارههای مخابراتی و سنجشی دارد میتواند حمایت قوی از شرکتهای دانش بنیان و استارتآپ در حوزه فناوری فضایی بهعمل آورد.
وی افزود: تاکنون در انجام پروژههای طراحی و ساخت ماهواره، پژوهشگاه با بکارگیری رویکرد مدیریت تحقیقات، با بیش از ۵۰ شرکت دانشبنیان در حوزه مشاوره در طراحی و ساخت به ارزش ۲۵ میلیارد تومان همکاری داشته و با ۲۰ دانشگاه معتبر کشور در حوزه توسعه دانش فضایی و همچنین مشاوره در حوزه طراحی و توسعه همکاری، قراردادهایی به ارزش حدود ۲۰ میلیارد تومان داشته است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: پژوهشگاه فضایی ایران با داشتن تعاملات نزدیک با دستگاههای اجرایی مانند وزارت کشاورزی، نیرو، کشور و سازمان برنامه و بودجه شناخت خوبی از نیازمندیهای این دستگاههای اجرایی در حوزه پایش محصولات راهبردی نظیر گندم، برنج و سیبزمینی، پایش منابع آبی و آمایش سرزمین دارد که میتواند کمک بزرگی به شرکتهای استارتاپ حوزه خدمات برای ورود به بازار کند.
وی درخصوص خدمات فضاپایه پژوهشگاه فضایی ایران، افزود: در سال گذشته پژوهشگاه فعالیتهای منسجمی برای معرفی خدمات فضاپایه به دستگاههای اجرایی مختلف انجام داده که از بارزترین آنها میتوان به ارائه نقشههای کاربردی از روند گسترش سیل و هشدار تشدید سیل در جریان بحران سیل در فروردین ۹۸ اشاره کرد.
صمیمی تصریح کرد: در بحث ارزیابی خسارت سیل به کشاورزان، نقشهها و آمارهای تولیدی پژوهشگاه مبنای پرداخت خسارت توسط وزارت کشور قرار داده شده است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: پژوهشگاه فضایی ایران تصمیم گرفته در منطقه نوآوری اطراف دانشگاه شریف، ساختمانی را برای استقرار شرکتهای استارت آپ فارغ التحصیل و آماده ورود به بازار تخصیص دهد که در کنار سایر شتابدهندهها و مراکز نوآوری مستقر در منطقه به حمایت از کسب و کارهای فضاپایه بپردازد.
وی افزود: پژوهشگاه فضایی در شهر اصفهان و در نزدیکی دانشگاه صنعتی اصفهان فضای مناسبی را برای تاسیس کارخانه نوآوری حوزه فضایی در نظر گرفته که بهعنوان یک هاب مرکزی در این منطقه به حمایت از کسب و کارهای نوپا بپردازد.
گردهمایی شرکتهای دانش بنیان و استارت آپهای حوزه فضایی به همت صندوق نوآوری ریاست جمهوری، پژوهشگاه فضایی ایران و سازمان فضایی ایران از دیروز یکشنبه آغاز و تا ۱۸ تیر ادامه دارد.