پخش زنده
امروز: -
قرارداد همکاری میان دانشگاه صنعتی شریف و سازمان منطقه آزاد ارس با هدف حرکت در مسیر مزیتگرایی هوشمند امضا شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی؛ دانشگاه صنعتی شریف با همراهی سازمان منطقه آزاد ارس برای نخستین بار در ایران به صورت عملیاتی گام در مسیر مزیتگرایی هوشمند میگذارد. مفهوم مزیتگرایی هوشمند (Smart Specialisation Strategies یا S۳) نخستین بار توسط دومنیک فورای (Dominique Foray)، استاد دانشکده مدیریت تکنولوژی دانشگاه EPFL در سال ۲۰۰۹ میلادی مطرح شد. از آن پس این مفهوم بهصورت گستردهای در سراسر اتحادیه اروپا و حتی کشورهای دیگر رواج یافت و مورد استفاده قرار گرفت.
مزیتگرایی هوشمند نوعی سیاستگذاری نوآوری منطقهای است که مناطق مختلف را تشویق میکند تا در حوزههای اولویتدار خود، از طریق ایجاد تغییرات ساختاری نوآورانه و فناورانه، به مزیت رقابتی قابلاتکا دست یابند. نوآوریهای فناورانه، اجتماعی، سازمانی، بازاریابی و خدماتی نقش کلیدی در فرایند مزیتگرایی هوشمند ایفا میکنند. در مسیر مزیتگرایی هوشمند، برخی از مناطق که از لحاظ توسعه اکوسیستم نوآوری وضعیت مناسبتری دارند، پس از شناسایی حوزههای اولویتدار خود و طراحی راهبرد مزیت گرایی هوشمند، در مرحله بعد به سمت تبدیل شدن به یک قطب نوآوری حرکت میکنند.
در راستای آغاز فعالیت اجرایی طرح مزیت گرایی هوشمند و رسیدن به یک فضای فکری مشترک، در تاریخ دهم و یازدهم تیر ۹۸، دکتر ملکی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف و قائم مقام پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف، به همراه تیم طرح مذکور با دکتر نریمان، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، دکتر حمزهای، عضو هیأت مدیره و تعدادی از معاونان و مدیران این سازمان، دیدار و گفتگو کردند.
در این جلسه مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس ضمن استقبال از موضوع طرح، ابراز امیدواری کرد که نتایج حاصل از این طرح سبب پیشرفت و شکوفایی هرچه بیشتر منطقه آزاد ارس شود.
در ادامه دکتر ملکی ضمن تشریح راهبرد مزیتگرایی هوشمند، به ترسیم چشماندازی از فعالیتهایی طرح مزیتگرایی هوشمند پرداخت. در پایان جلسه نیز، مدیران مختلف سازمان به بیان دیدگاههای خود در موضوع طرح پرداختند.
همچنین در این سفر تیم اجرایی از مکانهای اقتصادی و صنعتی منطقه آزاد ارس بازدید کرد و علاوه بر آن با ظرفیتهای دانشی منطقه نیز آشنا شدند.