شیوع پدیده خشکیدگی درختان بلوط
حدود ٤٠٠ هزار هکتار از جنگل های استان فارس در معرض خطر خشکیدگی بلوط قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس در جمع مسئولان پدافند غیر عامل دستگاههای اجرایی استان با اشاره به سیر صعودی بیماری ها، امراض و آفات درختان جنگلی استان گفت: بر اساس بررسی کارشناسان حدود ٤٠٠ هزار هکتار از جنگل های استان در معرض خطر خشکیدگی بلوط قرار دارند.
شهرام منتصری با اشاره به طغیان برخی آفات و امراض گیاهی بویژه بیماری ویرانگر زغالی در این عرصه ها، افزود: براساس پایش های انجام شده توسط متخصصان فنی و گیاه پزشگی منابع طبیعی فارس تاکنون پدیده خشکیدگی بلوط در سطح ١٣ شهرستان فارس شیوع یافته است.
وی افزود:در حال حاضر بیماری خطرناک و ویرانگر زغالی بلوط و آفت سوسکهای چوب خوار به صورت پراکنده مناطقی از شهرستانهای سپیدان، فیروزآباد، ممسنی، رستم، مرودشت و کازرون را آلوده کرده است.
منتصری با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای مبارزه با آفت بیماری زغالی و سوسک های چوب خوار در عرصه های جنگلی استان گفت: تاکنون ٥ هزار و ٥٠٠ هکتار از عرصه های جنگلی منطقه دشت برم کازرون و ٥٠ هکتار از عرصه های کوه تودج شهرستان استهبان برنامه های اصلاحی و احيايی اجرا شده و درختان به حالت اولیه بازگشته اند.
وی با اشاره به حمله آفت جوانه خوار بلوط در سطح ٧ هزار هکتار از جنگل های بلوط دشمن زیاری ادامه داد: یک هزار هکتار از این جنگل ها با روش محلول پاشی با آفت كش های بيولوژيك مهار و تحت کنترل قرار گرفته است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با بیان اینکه علی رغم اقدامات انجام شده در راستای مقابله با آفات و امراض درختان جنگلی مبلغی از محل اعتبارات ملی برای این موضوع پیش بینی نشده است، افزود: هرچند امسال با پیگیری های صورت گرفته اعتبارات قابل توجهی در بخش گیاه پزشکی استان اختصاص یافته است اما این اعتبار به دلیل حجم و وسعت آلودگی مناطق درگیر کافی نبوده و نیازمند تأمین اعتبار ویژه در اين خصوص هستيم.
وی از عوامل طبیعی چون ملخ، خشکیدگی، آتش سوزی به عنوان مخاطره های ملی یاد کرد.
زوال یا خشکیدگی دختان بلوط یکی از آسیبهای جدی جنگلهای بلوط است که از سال ۸۶ در جنگلهای زاگرس در منطقه دشت برم شهرستان کازرون آغاز و در حال حاضر تعداد مناطق جنگلی زیادی از شهرستانهای استان مبتلا به این پدیده شده اند.