به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، دکتر احمد لندی در گفتگو ویژه خبری شبکه استانی سیمای خوزستان با موضوع بررسی طرح های مقابله با گرد و خاک در خوزستان ا فزود:این طرح جامع توسط موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور انجام شده است و در این تحقیقات طرح ایجاد جنگل با نهال کاری پیشنهاد شده است که اصلا در برخی محل تولید ریزگردها قبلا جنگلی نبوده است.
وی اظهارداشت: در بررسی که توسط برخی استادان دانشگاه شهید چمران و کارشناسان روی این طرح انجام شده است در ۲۵ صفحه اشکالات طرح بیان و به مسئولان ارائه شده است.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران تاکید کرد: میتوان با ایجاد پوششهای معدنی، بادشکن، کاهش دهندههای سرعت باد، پاشیدن بذر و جو از تولید ریزگرد و گرد و خاک جلوگیری کرد.
دکتر لندی اظهارداشت: در طرحهای مختلف که در استان قرار است اجرا شود حتما باید پیوست زیست محیطی و مطالعات اقتصادی داشته باشند تا کمتر شاهد مشکلات در طرحها باشیم.
رئیس دانشکده دانشگاه شهید چمران ادامه داد: خود مسئولان و عوامل اجرایی طرح مقابله با ریزگردها به اشتباه بودن این طرح مطالعاتی اذعان دارند، اما به دلیل اینکه این طرح دستوری از وزارتخانه مربوطه می باشد آن را اجرایی میکنند.
وی اظهارداشت: ایجاد پوشش ریگی در کانونهای ریزگردها براساس طرحی پژوهشی که در مقیاس کوچک صورت گرفت جواب داده است، اما در مقیاسهای بزرگتر امکان دارد این پوشش پاسخگو نباشد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان نیز در این گفتگو ویژه خبری گفت: براساس مطالعات ۳۵۰ هزار هکتار کانون مولد ریزگرد در استان شناسایی شده است که ۱۱۲ هزار هکتار آن در جنوب و جنوب شرق اهواز واقع میباشد.
علیرضا جمشیدیان افزود: از سال ۹۵ طرح مقابله با ریزگردو گرد و خاک در استان شروع شده است و از مجموع ۱۱۲ هزار هکتار ۴۲ هزار هکتار طرح نهال کاری شده است.
وی ادامه داد: طرح جامع مقابله با ریزگردها که توسط موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور انجام شده است هنوز مصوب نشده و ما به دلیل اینکه برای مقابه با گرد و خاک به یک مسیر و حرکت نیاز داریم آن را در حال اجرا گذاشته ایم.
وی ادامه داد: نهال کاری و ایجاد جنگل یکی از طرحهای مقابله با ریزگردهاست، اما روشهای دیگر از جمله قرق، مدیریت چرا و ایجاد پوششهای گیاهی برای جلوگیری از وقوع گرد و خاک در کانونهای هفت گانه تولید ریزگرد انجام میشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان اظهارداشت: از مجموع نهالهای کاشه شده حدود ۱۰ درصد به علت خاک نامناسب و شوری از بین رفته است، ولی در سایر کانونهای تولید ریزگردها نهالهای کاشته شده ثمر داده و حتی موجب ایجاد پوشش گیاهی و در نتیجه جنگل میشود.
.