خاک سپاری اجساد 33 قربانی نسل کشی سربرنیتسا در بوسنی
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از سارايوو، 33 قربانی دیگر از قربانیان جدید تفحص شده نسل کشی سربرنیتسا در تاریخ 11 ژولای در مرکز یادبود پوتوچاری در بوسنی و هرزگوین به خاک سپرده می شوند.
مراسم بیست و چهارمین سالگرد نسل کشی سربرنیتسا، پنجشنبه هفته جاری ۱۱ جولای با حضور مقامات سیاسی، فرهنگی، مذهبی بوسنی و هرزگوین، دیپلمات ها و نمایندگان کشورهای خارجی، خانواده های شهدا و بازماندگان جنگ و جمع زیادی از مردم بوسنی و هرزگوین در قبرستان پوتوچاری در سربرنیتسا برگزار خواهد شد.
در مراسم پارسال حدود ۴۰ هزار شهروند بوسنیایی و اتباع دیگر کشورهای جهان از جمله ایران شرکت داشتند. در میان قربانیان تازه شناسایی شده جوان ترین آنها "عثمان تسورک" نام دارد که در زمان کشته شدن 16 سال داشت و مسن ترین این قربانیان "ساها تسورک" است که در زمان کشته شدن 82 سال داشت، تا اکنون در قبرستان پوتوچاری در شهرستان سربرنیتسا شش هزار و 610 نفر به خاک سپرده شدند.
هر سال در آستانه برگزاری سالگرد قتل عام سربرنیتسا، هزاران مسلمان بوسنیایی به همراه شرکت کنندگانی از سایر کشورها پیاده روی مسیر 110 کیلومتری را تحت عنوان "مارش میرا" یا راهپیمایی صلح از شهر نزوک به سمت محل برگزاری مراسم طی می کنند.
شهر سربرنیتسا که بیشتر آن را مسلمانان تشکیل می دادند، به عنوان منطقه امن تحت حفاظت سربازان هلندی سازمان ملل متحد قرار داشت و نیروهای صرب به فرماندهی ژنرال "راتکو ملادیچ" در یازدهم ژوئیه ۱۹۹۵ بدون مقاومت نیروهای هلندی سازمان ملل متحد، این شهر را تصرف کردند. بر اساس اسناد و مدارک موجود ژنرال ملادیچ که فرمانده ارتش صرب های بوسنی در زمان جنگ در بوسنی و هرزگوین، هنگام تصرف شهر مسلمان نشین سربرنیتسا، دستور قتل عام مردان مسلمان این شهر را صادر کرد که منجر به قتل عام ۸۷۳۲ نفر شد.
دولت صربستان در ژوئیه سال 2006 همه ی جنایت های جنگی در جنگ های یوگسلاوی سابق از جمله جنایت ضد مسلمانان در سربرنیتسا و صرب ها در منطقه براتوناتس را محکوم کرد. پارلمان صربستان نیز در سال 2010 با تصویب بیانیه ای جنایات ژوئیه 1995 ضد مسلمانان در سربرنیتسا را بر اساس حکم دیوان بین المللی لاهه محکوم کرد. دیوان بین المللی لاهه در سال 2007 میلادی در حکمی وقایع سربرنیتسا ضد مسلمانان را نسل کشی اعلام کرد.