پخش زنده
امروز: -
دولت عربستان اگر به دنبال کسب رضایت زائران است این همکاری را داشته باشد تا دعای کمیل به روش سالهای قبل انجام شود
حجت الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود:امیدواریم دولت عربستان این همکاری را داشته باشد تا دعای کمیل به روش سالهای قبل انجام گیرد چرا که این خواسته و مطالبه مردم ماست که دوست دارند این سفری که در طول عمرشان یک بار میروند با لحن دعای امام علی (ع) در دعای کمیل با خدای خودشان نجوا کنند و دولت عربستان هم اگر به دنبال کسب رضایت زائر است به نفع آنان است، زیرا هر چه زائر خشنودتر باشد موفقتر میتواند در برنامهها حضور پیدا کند و این به نفع هر دو طرف است، هم دولتمردان عربستان و هم ایران اسلامی.
وی اضافه کرد: برای برگزاری حج، حداقل ۱۹ سازمان و نهاد با هم همکاری میکنند از وزارت کشور، امورخارجه، راه و شهرسازی و وزارت اطلاعات گرفته تا سازمانها و نهادهای دیگر به همین خاطر میتوان گفت: حج برآیند یک فعالیت جمعی در کشور است.
نواب با اشاره به تعطیلی سفارتخانه و کنسولگری ایران در عربستان افزود: انعقاد موافقتنامه طی سالهای مختلف متفاوت است، برخی سالها امضای آن دو سه روز زمان میبرد، اما امسال برغم اینکه روابط سیاسی با عربستان نداریم روال امضای موافقتنامه حج ۹۸ با طرف سعودی به نسبت سالهای پیش آسانتر بود، هم به دلیل همکاری در عربستان و هم تجربه موفق سالهای قبل، توافقنامه در نصف روز انجام شد.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: نمایندگی سازمان حج و زیارت ایران که در عربستان ایجاد شده است امسال زودتر وارد بازار شد و توانست همان هتلهای سالهای قبل به علاوه تعدادی هتل جدید که در مکه ساخته شده و مورد احتیاج حجاج ایرانی است با قیمت مناسبتری تقریباً ۸ درصد زیر قیمت سال قبل اجاره کند.
نواب با بیان اینکه پس از رزرو هتل برای زائران بلافاصله باید برای ترابری و حمل و نقل زائران اقدام و قراردادهایی منعقد شود گفت: در داخل شهر مکه برای انتقال زائران از مسجد الحرام به هتل هایشان یا برای ترددهای بین شهری زائران از مکه به مدینه و بالعکس احتیاج به اتوبوس داریم و علاوه بر اینها اتوبوسهایی هستند که زائران را در مکه به مشاعر و در هشتم ماه ذیحجه به عرفات منتقل میکنند همچنین زائران کاروانهای مدینه قبل باید از فرودگاه به هتلهای مدینه و زائران مدینه بعد، باید از فرودگاه به میقات منتقل شوند که هماهنگیهای لازم برای حمل و نقل زائران صورت گرفته است.
وی با اشاره به تعداد کاروانهای حج ۹۸ که ۵۷۵ کاروان است افزود: ۳۱۱ کاروان مدینه قبل و ۲۶۴ کاروان هم مدینه بعد هستند که هماهنگیهای لازم برای تدارکات و تغذیه زائران نیز صورت گرفته است، زیرا ما نمیتوانیم همه مواد غذایی را از ایران ببریم و باید برخی از اقلام را از عربستان تهیه کنیم.
سرپرست حجاج ایرانی با تأکید بر اینکه بعثه مقام معظم رهبری وظیفه فرهنگی حج را عهده دار است، گفت: پس از شکل گیری کاروانها برای هر کاروان روحانیای اختصاص میدهیم که برنامههای مشخصی را برعهده دارد و همچنین بعد از تعیین تعداد آقایان و خانمهای هر کاوران برای تسهیل امور فرهنگی در صورت نیاز به معین، یکی از آقایان و در صورت بیشتر بودن تعداد خانمها در آن کاروان، معینه به آن کاروان معرفی میشود که این افراد تحصیلکرده از شیوههای مختلف تجربی و آزمونهای مختلف بیرون آمده و نشان داده اند که در طول سالهای گذشته موفق عمل کرده اند.
نواب افزود: بعثه مقام معظم رهبری درخصوص جلسات داخل کاروانها هم پیش بینیهایی کرده است، از این رو برنامه طرح مودت، یاوران حجاج و خبرنگار افتخاری را داریم و برنامههای محافل انس در خود هتلها، داخل حرم امن الهی در مکه مکرمه و حرم نبوی (ص) در مدینه منوره با حضور سخنرانان، مداحان و قاریان خوب ایرانی برگزار میشود.
وی با تأکید بر اینکه ۱۰ هزار سهمیه اضافی که ایران درخواست کرده بود منتفی است گفت: برای امسال اختصاص ظرفیت ۱۰۰ هزار نفری مطلوب ما بود که اگر این اتفاق میافتاد افرادی که در رزرو بودند هم میتوانستند اعزام شوند، قرار بود عربستان لااقل تا حد ممکن با ما همکاری کند تا تعدادی از افرادی که در رزرو بودند اعزام شوند، چون ما در کشورمان رزرو زیاد داریم و به طور مثال در همین تهران ۴ هزار نفر در رزرو هستند که دوست داشتند همین امسال اعزام شوند.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به پیش بینی حج ۹۸ افزود: این به نفع عربستان است که حج آرامی را برای کشورها انجام دهد و این شعار آنان است به همین خاطر آنان نیز سعی و همکاری را دارند تا مشکلی پیش نیاید، ایران اسلامی هم میخواهد زائرانش حج مطلوبی انجام دهند و این به نفع مردم هر دو کشور است.
نواب با تأکید بر اینکه حج از جمله مواردی است که استکبار جهانی نمیتواند بر آن سایه بیندازد و خرابکاری کند گفت: استکبار جهانی از حجی وحشت دارد که احیاناً یک برائت گسترده سراسری از مشرکین انجام شود، ولی برای حجی که برائتش به صورت منطقهای و گروهی باشد خوفی ندارند، اما ما وظیفه داریم به صورت مطلوب آنچه را که مورد نظر مراجع تقلید و رهبر معظم انقلاب اسلامی است انجام شود.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه روابط سیاسی دو دولت تابع یک سری متغیرهاست که زمانی به هم نزدیک و در مواقعی از هم فاصله میگیرد که این مسئله ربطی به ابعاد سیاسی حج ندارد، گفت: مطلوب همه جهان اسلام این است که با هم یکدست و یکپارچه باشند تا دشمنان نتوانند بین جهان اسلام تفرقه ایجاد کنند و اگر به منافع مشترک و همه گیر فکر کنند قطعاً موفقیتها و پیروزیها و بازده کار جهان اسلام بیشتر میشود و در آن شرایط دیگر جایی برای توطئه گرانی که در قلب جهان اسلام به دنبال ایجاد تفرقه هستند، باقی نخواهد ماند.
نواب با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران حج افزود: ما با همه مسلمانان هماهنگ و برادر هستیم، زائران ایران طلایه دار وحدت هستند به طور مثال ما در داخل کشور کاروانهایی داریم که میان اهل سنت و شیعیان مشترک است و اینها با هم زندگی مسالمت آمیز دارند و هر کسی هم به آن چه معتقدات خودش است، عمل میکند.
وی در خصوص امکان انتقال گوشتهای قربانی به داخل کشور گفت: این کار در صورت انجام، کار جدیدی است چرا که لاشه گوسفندان قربانی قبلاً به کشور انتقال پیدا نمیکرده از باب اینکه این گوشتهای قربانی در سرزمین وحی با یاد خدا و برای عبادت قربانی میشود که از بهترین قربانی هاست و اثار خودش را دارد، البته اکنون همین مقدار گوشت نسبت به نیاز کلی کشور خیلی زیاد نیست و همین مقدار هم باید تمهیداتش به طور کامل اندیشیده شود و با هر وسیلهای اعم از کشتی و هواپیما که بخواهد منتقل شود باید امکاناتش در داخل کشور دیده شود تا فاسد نشود.
نواب افزود: گوشتهای قربانی به داخل سردخانههای بزرگ منتقل و آنجا نگهداری میشود و انتقال گوشتهای قربانی به هر مقصدی بعد از انجام عملیات حج صورت میگیرد البته مسئولان حج عربستان هم درخواستهایی دارند که بخشی مورد پذیرش ما نیست و باید پیگیری و مذاکره ادامه یابد.
سرپرست حجاج ایرانی درخصوص پیگیری شهدای حج ۹۵ نیز گفت: DNA افراد باقیمانده که تا پیش از این مشخص نبود منتقل شده و کارهای لازم انجام شده است و بستگی به درخواست خانواده هایشان دارد که بخواهند پیکر پاک شهیدشان به کشور منتقل شود یا در همان عربستان بماند، اما عموماً افراد موافقت داشتند که پیکر منتقل نشود.
نواب با بیان اینکه در مورد شهدای منا، عربستان هنوز در بررسی و تحقیق است و جواب قطعی نداده است، افزود: درباره دیه شهدای مسجد الحرام به جمع بندی رسیدیم و رئیس سازمان حج کشورمان مکاتبهای با همتای عربستانی خود داشته است که یا خانواده شهدا مشرف شوند و در خود عربستان دیه را تحویل بگیرند و یا به کشورهای ثالثی مراجعه کنند و یا مبالغ دیه از طریق نمایندگان دو کشور در مقر سازمان ملل به نیویورک منتقل شود تا از طریق نماینده کشورمان به خانوادهها تعلق گیرد، اما هنوز جواب این نامه از طرف دولت عربستان نیامده است.
وی با اشاره به اعزام اولین کاروان حجاج ایرانی به عربستان گفت: خدا را شاکریم که حج ۱۴۴۰ را روزی ملت شریف و خداجوی ایران اسلامی کرده و ان شاء اللّه تا چند روز آینده جمع زیاد دیگری از علاقه مندانی که سالها در انتظار حج بودند به سرزمین وحی مشرف میشوند.
نخستین کاروان حجاج ایرانی طی مراسمی با حضور سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت هفدهم تیر از ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی (ره) بدرقه میشوند.