پخش زنده
امروز: -
استان فارس با ارسال ۱۱ هزار نمونه به بانک خون بندناف کشور، رتبه چهارم در ذخیره سازی خون بند ناف را دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز فارس مدیرعامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف کشور در جمع خبرنگاران در شیراز با بیان اینکه در حال حاضر در مرکز رویان بیش از ۱۱۰ هزار نمونه ذخیره سازی شده است، گفت: استان فارس با سهم حدود ۱۰ درصدی خود، پس از تهران، اصفهان و مشهد قرار دارد.
دکتر مرتضی ضرابی افزود: در یک و نیم درصد از زایمانهای کشور به درخواست خانوادهها خون بند ناف نوزادان که پیش از این زبالههای بیولوژیک محسوب میشد، جمع آوری و ذخیره سازی میشود.
وی با بیان اینکه ۸۶ درصد زایمانهایی که خون بندناف نوزادان ذخیره سازی شده است به صورت سزارین و ۱۴ درصد زایمان طبیعی بوده است، افزود: ۵۴ درصد نمونههای ذخیره شده نوزاد پسر و ۴۶ درصد نوزاد دختر بوده است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی افزود: حجم خون موجود در بند ناف و جفت حدود ۸۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر است که باید با حضور کارشناس بانک خون بند ناف در فاصله ۵ تا ۱۰ دقیقه پس از زایمان جمع آوری شود.
دکتر ضرابی گفت: از هر زایمان امکان جداسازی و ذخیرهسازی ۵۰۰ میلیون تا ۲ میلیارد سلول بنیادی وجود دارد که در قالب یک تا ۳ بسته ذخیره سازی و نگهداری میشود.
مدیرعامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف کشور افزود: در حال حاضر در کشور از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای خونی نظیر انواع سرطان ها، تالاسمی، کم خونی مادرزادی و نقص سیستم ایمنی استفاده میشود.
دکتر ضرابی گفت: کارآزمایی بالینی در زمینه درمان بیماریهای عصبی از جمله فلج مغزی و اوتیسم به کمک سلولهای بنیادی خون بندناف نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه سلولهای بنیادی خون بندناف در قالب بانک عمومی و بانک اختصاصی یا خانوادگی ذخیره سازی میشود، گفت: در بانک عمومی نمونههایی که با نیت خیرخواهانه برای سایر بیماران یا مصارف تحقیقاتی اهدا شده بهصورت رایگان ذخیره میشود و در بانک اختصاصی یا خانوادگی نمونههای خون بند ناف برای درمان بیماریهای احتمالی نوزاد و خانواده درجه یک در ازاء پرداخت هزینه نگهداری تا ۲۵ سال حفظ میشود.
ضرابی افزود: ذخیرهسازی خون بندناف به همه خانوادهها به ویژه خانوادههایی که دارای فرزند مبتلا به بیماریهای خونی و مشکل ژنتیکی هستند توصیه میشود.
وی در خصوص هزینه نگهداری خون بند ناف گفت: هزینه اولیه برای ذخیرهسازی حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و هزینه نگهداری سالانه نیز ۱۶۰ هزار تومان است.
دکتر ضرابی گفت: به منظور تسهیل در روند ذخیره سازی خون بند ناف امکان تقسیط هزینه و دریافت وام بانکی برای همه خانوادهها فراهم شده و برای خانوادههای که سابقه بیماری خونی در فرزندان خود دارند تخفیفهای ویژه در نظر گرفته شده است.