به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، گفتگوهای قطر شک و شبهههایی را مبنی بر تلاش آمریکا برای سازش با طالبان بدون توجه به خواستههای دولت و مردم افغانستان ایجاد کرده است.
هفتمین دور مذاکرات آمریکا با طالبان در قطر، پشت درهای بسته ادامه دارد و تاکنون نتایج آن نه تنها رسانهای نشده است بلکه دولت و احزاب سیاسی افغانستان نیز در جریان آن قرار ندارند.
هفتمین دور مذاکرات صلح آمریکا با طالبان شنبه هفته گذشته آغاز شد و گفته میشود چهار موضوع خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، تضمین طالبان برای مبارزه با تروریسم و تهدید نشدن خاک آمریکا از افغانستان، آغاز مذاکرات طالبان با دولت افغانستان و برقراری آتش بس، محورهای این مذاکرات بوده است.
برخی چهرههای سیاسی و اعضای مجلس سنای افغانستان از پنهان کاری آمریکا در روند صلح این کشور انتقاد کرده اند.
«ذبیح الله مجددی» رییس جبهه نجات ملی افغانستان در مراسمی در کابل گفت: آمریکا در مذاکرات قطر به دنبال حل مشکلات خود است و دولت و مردم افغانستان را در جریان قرار نمیدهد.
«رحمت الله نبیل» رییس سابق اداره امنیت ملی افغانستان نیز در این مراسم تصریح کرد: مشخص نیست که گفتگوهای قطر مذاکره است یا معامله؟ آیا مردم افغانستان حق ندارند بدانند که درباره سرنوشت آنها چه تصمیمی اتخاذ میشود؟
چندی پیش اعضای مجلس سنای افغانستان نیز اعلام کردند آمریکاییها در مذاکرات قطر فقط اهداف خود را دنبال میکنند.
«فضل هادی مسلم یار» در یکی از جلسات علنی مجلس سنای افغانستان با اشاره به هفتمین دور مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در قطر گفت: آمریکا در مذاکرات پشت پرده در قطر فقط اهداف استخباراتی (اطلاعاتی) خود را دنبال میکند و به همین علت جزئیات آن را در اختیار دولت و مردم افغانستان قرار نمیدهد.
«زلمی زابلی» عضو مجلس سنای افغانستان نیز گفت: آمریکا در ارتباط با مذاکرات قطر با دولت و مردم افغانستان صادقانه برخورد نمیکند و با توجه به اظهارات دونالد ترامپ، این کشور به بهانه مذاکره با طالبان در پی ادامه جنگ اطلاعاتی است.
این در حالی است که با وجود مبهم بودن روند مذاکرات آمریکا با طالبان در قطر، قرار است روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری، نشست دیگری میان طالبان و چهرههای سیاسی افغان برگزار شود.
در این نشست که از آن به عنوان «نشست بین الافغانی» یاد میشود قرار است با حضور بیش از شصت نفر از نمایندگان طالبان، برخی چهرههای سیاسی افغان، فعالان حقوق زنان و نمایندگان جامعه مدنی به میزبانی مشترک آلمان و قطر برگزار شود.
چهرههای تاثیرگذار سیاسی افغانستان از جمله «حامد کرزی» رییس جمهور سابق افغانستان نیز به این نشست دعوت نشده است.
فهرست شرکت کنندگان این نشست را آلمان و قطر به طور مشترک تنظیم کرده اند و آنها به سلیقه خود برخی چهرههای سیاسی و فعالان افغان را دعوت کرده اند.
دولت افغانستان نیز که باید نقش اصلی در مذاکرات صلح را داشته باشد از مذاکرات آمریکا با طالبان در قطر نیز به حاشیه رانده شده است و درمذاکرات چهرههای سیاسی افغان با طالبان شرکت نمیکند.
«صدیق صدیقی» سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت: دولت افغانستان در جریان برنامههای نشست میان افغانها در قطر قرار ندارد بنابراین نمایندگان خود را نیز به این نشست اعزام نمیکند و هر یک از چهرههای سیاسی افغان که در این نشست شرکت میکنند به صورت شخصی حضور مییابند.