به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مهدی جمالی نژاد که به مناسبت روز شهرداریها و دهیاریها سخن میگفت، افزود: در بودجه عمرانی کشور نیز روستاها از اعتبار جداگانهای برخوردارند و بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان اعتبار بین دهیاریها تقسیم شده است، همچنین سرانه روستاییان از ۷۴ هزار تومان با بیش از ۲۰۰ درصد افزایش به بیش از ۲۰۰ هزار تومان در سال جاری رسیده است.
وی گفت: ترویج کارآفرینی، تهیه طرحهای کارآفرینی، پرداخت تسهیلات به طرحهای کارآفرین زودبازده و اختصاص خدمات به روستاها در حوزههای محیط زیست، پسماند و ... از اقداماتی است که در روستاها صورت گرفته و دهیاریها در ارائه این خدمات نقش مهمی ایفا میکنند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور تصریح کرد: ما در دهیاریهای سراسر کشور علاوه بر خدماتی که داده میشود، در حوزههای خانواده و اجتماعی و فرهنگی نیز فعالیتهای متنوعی را انجام میدهیم.
جمالی نژاد با اشاره به اینکه در دهیاریهای کشور بیش از شش هزار خانم به عنوان دهیار فعالیت میکنند، اظهار داشت: روستاها نیز مانند شهرها در توسعه کشور مشارکت فعالی دارند و در واقع این روستاها هستند که چرخ اقتصاد کشور را در بسیاری از حوزهها میچرخانند.
وی تصریح کرد: در شهرداریها نیز اقدامات بسیاری در سطوح شهری و افزایش رضایتمندی مردم از عملکرد شهرداریها شده است، در حوزههای محیط زیست، پسماند، فضای سبز و خدمات رسانی به مردم اقدامات متنوعی هر روزه در شهرهای مختلف صورت میگیرد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور مشارکت مردم را در اداره شهرها و روستاها عامل اصلی در پیشبرد اهداف توسعهای عنوان کرد و اظهار داشت: مردم نقش محوری در رشد و شکوفایی شهرها دارند و در سیل اخیر که در ۲۵ استان روی داد این مردم بودند که با همت و همدلی و با همکاری دستگاههای مختلف شهری و کشوری توانستند بسیاری از خسارت و مشکلات مردم و شهرهای سیل زده را کاهش دهند.
جمالی نژاد تاکید کرد: مدیریت شهری، پسماند، محیط زیست و فضای شهری از فعالیتهایی است که در شهرداریها و دهیاریها امید مردم را برای زندگی بهتر و شاداب افزایش داده و این امر با همکاری و زحمات کارکنان شهرداری و دهیاریها و سازمانهای خدمات رسان و دیگر نهادهای وابسته به این مراکز به دست امده است.
وی با بیان اینکه امروز جنگ، جنگ اقتصادی است و جمهوری اسلامی در این جنگ تجربه و دست برتر را دارد، گفت: شهرداریها و دهیاریها نیز در حوزههای فعالیت خودشان در این جنگ نابرابر در عرصه اقتصادی مشارکت دارند و با وجود مشکلات توانسته اند در رشد و شکوفایی شهرها و روستاها اقدامات موثری انجام دهند.
خانوادهها فرزندان خود را از آلودگیهای اجتماعی حفظ کنند
استاد دانشگاه و محقق خانواده در خطبههای پیش از نماز جمعه تهران تصریح کرد: دود قلیان و سیگار و گرایش والدین به این مخدرات عامل بسیاری از بروز بیماریها در فرزندان است.
غلامعلی افروز که به مناسبت هفته سلامت خانواده سخن میگفت، افزود: فرزندان حق دارند از حقوق سلامت، بهداشت و روانی سالم برخوردار باشند و حق دارند از فضای سالم و با نشاط خانواده و همچنین پدر و مادری خوب و مهربان بهرهمند شوند.
وی تاکید کرد: کودکان و نوجوانان بیش از دیگران به اکسیژن و فضای پاک در خانوادهها نیاز دارند و پدران و مادران باید شرایطی را برای آنها مهیا کنند که از آلودگیهای محیطی مانند آلودگیهایی که در شهر، رستورانها و فروشگاهها و دیگر فضاها وجود دارد آنها را حفظ کنند.
افروز گفت: استفاده از فضاهای سنتی و جاهایی که دود سیگار و قلیان وجود دارد نه تنها مناسب کودکان و نوجوانان نیست بلکه برای بزرگترها و کسانی که غیرسیگاری هستند هم مضر و خطرناک است.
وی ادامه داد: سنتهای ما مهربانی، امنیت بخشی و آرامش بخشی به کودکان است نه دود سیگار و قلیان که بیش از هزاران ماده مضر دارد.
افروز با اشاره به افزایش مرگ و میرها و گرایش افراد به انواع مواد مخدر اظهار داشت: سیگار اولین عامل گرایش به انواع مواد مخدر است و کسانی که به مخدراتی، چون هروئین، گراس، حشیش، ماریجوآنا و ... احتیاط پیدا کردند ابتدا از سیگار شروع کردند.
وی تصریح کرد: ۹۰ درصد بزهکاران و مجرمان که در زندانها هستند، سیگار میکشند و بسیاری از جرایمی که در جامعه رخ داده توسط کسانی است که به نوعی به مواد مخدر آلوده هستند.
استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: خانوادهها خیلی باید مراقبت کجروی فرزندان و نوجوانان خود باشند، چرا که بسیاری از آنها، دانسته یا ندانسته از سوی برخی دوستان از سیگار شروع میکنند و در ادامه به جاهایی ختم میشود که دیگر قابل جبران نیست.
وی به افزایش و گرایش جوانان به سیگار به ویژه درمیان قشر تحصیلکرده و دانشگاهی اشاره و تصریح کرد: در خوابگاههای دانشگاهها بسیاری از دانشجویان سیگار میکشند و خیلی زشت است که یک آدم تحصیل کرده سیگار بکشید، در صورتی که بسیاری از دانشمندان و فرهیختگان سیگار نمیکشند یا آن را ترک کرده اند، چرا که سیگار به جز ضرر جسمانی و فکری و روحی تاثیر مثبتی بر انسان ندارد.
وی ابراز داشت: سیگار عامل اصلی افسردگی در جامعه است و کسانی که به سیگار و قلیان رو میآورند تا افسردگی خود را فراموش کنند، در واقع نمیدانند که همین سیگار است که عامل گرایش آنها به مواردی، چون خودکشی و اعتیاد و پناه بردن به مخدرهای خطرناک دیگر است.
افروز از خانوادهها خواست فرزندان خود را در برابر این آلودگیهای اجتماعی حفظ و شرایطی را در خانواده فراهم کنند که فرزندان رشد روحی و روانی مناسبی داشته باشند و آنها را در برابر آلودگیهای مثل سیگار حفظ کنند.