به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ؛ سخنگوی رسمی گردان های حزب الله عراق با اشاره به اینکه گروه های مقاومت عراق اعتمادی به آمریکا ندارند و حضور نیروهای آمریکایی را در عراق غیرقانونی می دانند, تأکید کرد الحشد الشعبی (سازمان بسیج مردمی) و سایر گروه های مقاومت مانع تحقق اهداف آمریکا در عراق هستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین, محمد محیی در گفتگوی اختصاصی با این شبکه در تشریح موضع این گروه در مورد دستورات اخیر نخست وزیر عراق درباره نیروهای الحشد الشعبی گفت: ما روز چهارشنبه بیانیه ای صادر کردیم و در آن موضع گردان های حزب الله را اعلام کردیم و می توان این بیانیه را در سه نکته اساسی خلاصه کرد. نخست؛ طبیعی است بررسی و مدیریت هر گونه پرونده امنیتی در حوزه صلاحیت ها و اختیارات دولت عراق باشد و این مسئله از اصول و قواعد است و اختلافی در مورد آن وجود ندارد. ملت عراق خواهان دولتی قوی, مستقل و دارای حاکمیت است که قادر باشد با صلاحیت و قدرت, نهادهای امنیتی زیر مجموعه خود را مدیریت کند و امکاناتش را برای مقابله با حملات تقویت کند تا ما بار دیگر شاهد تکرار حوادث سال 2014 و فروپاشی امنیتی نباشیم که به فجایع پس از اشغال موصل منجر شد و هزاران شهید و مجروح و ویرانی های بیشمار برجای گذاشت. دوم؛ ما پس از شکست داعش انتظار داشتیم در ساختار نهادهای امنیتی عراق و همه اطلاعات و داده هایی که باعث فروپاشی نهادهای امنیتی در سال 2014 شد, تجدید نظر شود. روابط ویژه بین نیروهای پیشمرگه و دولت عراق, حضور شبه نظامیان و گروه های مسلح مرتبط با خارج, وجود گروه های مرتبط با آمریکا و عربستان و حضور افسران مرتبط با سفارت آمریکا و سایر طرف های خارجی باعث به وجود آمدن شرایط و حوداث سال 2014 شد. دولت باید همه این مسائل را بررسی و حل کند تا بتواند بر اوضاع امنیتی سیطره یابد. به علاوه, موضوع دیگری که دولت عراق باید به آن بپردازد مسئله بیرون راندن نیروهای آمریکایی و همه نیروهای خارجی است که به صورت غیر قانونی در خاک عراق حضور دارند. سوم؛ ما امروز با تهدیدات بسیاری مواجه هستیم و گمان نمی کنم کسی معتقد باشد عراق به مرحله ثبات دائمی رسیده است. بلکه بیشتر گزارش ها و داده های آمریکایی حاکی از این است که تهدیداتی در راه است و چند روز پیش یک اندیشکده امنیتی آمریکایی گزارشی منتشر کرد که در آن تخمین زده شده است بیش از 30 هزار جنگجوی داعش تحت فرمان ابوبکر البغدادای هستند و آماده اند تا دوباره بخش های وسیعی از عراق را اشغال کنند. این یعنی همچنان تهدیداتی وجود دارد که هیچ یک از مراجع تصمیم گیرنده مسائل امنیتی در عراق نمی تواند مجاهدانی را که عنصر اصلی مقابله با داعش و شکست آن بودند قربانی کند, چرا که این مسئله ممکن است باعث اختلال در اوضاع امنیتی عراق و ایجاد شکاف هایی شود که چه بسا آمریکا منتظر آن است. ما به آمریکا و حضور نیروهای آن در عراق هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم این کشور برای بی ثبات کردن اوضاع امنیتی در عراق برنامه ریزی می کند, این در حالی است که الحشد الشعبی در حال حاضر مانع اصلی محقق شدن اهداف آمریکا در عراق است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تصمیم اخیر نخست وزیر عراق در نتیجه فشارهای آمریکا اتخاذ شده است, گفت: همگان می دانند در دستورات اخیر نخست وزیر موضوع جدیدی ذکر نشده است, بلکه این دستورات بازتاب قانون الحشد الشعبی است که همه موارد مندرج در دستورات اخیر را تأیید می کند. این دستورات همچنین بازتاب بیانیه صادر شده از سوی الحشد الشعبی در سال 2018 است که به امضای ابومهدی المهندس رسید و موارد مذکور در دستورات اخیر را تأیید می کند. اما پس از صدور این دستورات سؤال هایی در مورد پیش زمینه های آن مطرح می شود, از جمله فشارهای شدید آمریکا و عربستان و حتی اسرائیل که به صورت مخقیانه با آمریکا همکاری می کند. ما می دانیم فشارهای زیادی بر دولت عراق و آقای عادل عبدالمهدی در جریان است و چه بسا حادثه حمله به سفارت بحرین در بغداد و همچنین گزارش هایی که در آن امریکا مدعی شده است حمله پهپادی به خط لوله انتقال نفت در عربستان از خاک عراق انجام گرفته است, از عواملی باشد که عادل عبدالمهدی را به اتخاذ سریع این تصمیمات سوق داده است؛ هر چند تاکنون صحت این گزارش ها تأیید نشده است و حتی دولت عراق نیز اعلام کرده است نشانه ای مبنی بر صحت آن وجود ندارد. بر این اساس, اگر دستورات اخیر نخست وزیر توپ را در زمین گروه های مقاومت و الحشد الشعبی بیندازد, سؤالات ما و توضیحاتی که در بیانیه روز گذشته بیان کردیم توپ را در زمین دولت عراق می اندازد و دولت باید در ساختار اوضاع امنیتی عراق از جمله پرونده نیروهای پیشمرگه, گروه های عشایری که آمریکا آنها را تسلیح می کند, نیروهای موسوم به شبح های صحرا و الحشد العشایری تحت فرمان النجیفی مورد حمایت ترکیه بازبینی کند.
محمد محیی در ادامه در پاسخ به این پرسش که چه طرفی در حال حاضر قصد دارد گروه های مقاومت عراقی را مجرم جلوه دهد, گفت: بسیار واضح است که آمریکا در این مسیر حرکت می کند و عملا همه گروه های مقاومت و مجاهد عراقی را در فهرست گروه های تروریستی خود قرار داده است. آمریکا تلاش می کند صحنه تحولات عراق را از حضور گروه های مقاومت و مجاهد و مستشاران عراقی که دارای تجربه و کارشناسی های طولانی و امکانات عالی برای تعامل با تهدیدات امنیتی هستند, تخلیه کند. این در حالی است که این گروه ها نبردها را برای شکست داعش فرماندهی کردند و اکنون نیز در مناطق راهبردی و مهمی حضور دارند که آمریکا و متحدان و مزدورانش در عراق برای تخلیه این مناطق از حضور این گروه ها تلاش می کنند. چرا که آمریکا و متحدانش در حال برنامه ریزی برای مرحله پیش رو هستند و تلاش می کنند اوضاع امنیتی را در عراق به چالش بکشند و حتی اوضاع و تحولات سیاسی را طبق اهداف و برنامه ریزی های امریکا بازسازی کنند.
سخنگوی گردان های حزب الله در پاسخ به این پرسش که پس از صدور دستورات اخیر عبدالمهدی, الحشد الشعبی و گروه های مقاومت عراق چگونه با حضور نظامی آمریکا در این کشور تعامل می کنند و آیا به توافقنامه های امنیتی بین دولت عراق و امریکا پایبند می مانند, گفت: آمریکا نخستین طرفی است که این توافقنامه را زیر پا گذاشت و آن را نقض کرد و این مسئله آشکاری است. در این توافقنامه تأکید شده است که آمریکا حق ندارد نیروهای نظامی در عراق مستقر کند یا در هیچ یک از پایگاه های نظامی در عراق حضور داشته باشد یا هیچ یک از همسایگان عراق را تهدید به عملیات نظامی از خاک عراق کند. راهبرد آمریکا در این خصوص واضح است و کشورهای همسایه و به ویژه جمهوری اسلامی ایران را تهدید می کند و از خاک عراق برای عملیات نظامی علیه سوریه استفاده کرد و همچنان در پایگاه های نظامی عراق حضور دارد. چه بسا دیدار ترامپ از پایگاه الاسد و اعلام اینکه این پایگاه, پایگاهی آمریکایی است و او برای توسعه آن تلاش می کند بیانگر این است که حضور آمریکا در عراق حضوری بلند مدت است که توافقنامه بین عراق و آمریکا را باطل می کند. حضور آمریکا در عراق غیر قانونی است و دولت, مجلس نمایندگان و نیروهای سیاسی عراقی باید در مسیری گام بردارند که به بیرون راندن نیروهای آمریکایی از عراق منجر شود. آیا جایز است ما مجاهدان و مشاوران عراقی را که جان فشانی کرده و شهدای زیادی تقدیم کرده اند و اکنون نیز برخی از آنان با وجود ترکش های زیاد در بدن خود در جبهه ها حضور دارند را در تنگنا بگذاریم ولی هزاران نیروی آمریکایی را که به عنوان مستشار و آموزش دهنده و سایر عناوین توخالی در عراق حضور دارند , نادیده بگیریم؟ ما با یک معادله اشتباه مواجه هستیم که باید تصحیح شود. عراق اگر دارای تصمیم حاکمیتی مستقل باشد و نهاد امنیتی خود را مدیریت کند و پیام های اطمینان بخش به مردم عراق ارسال کند مبنی بر اینکه این نهاد قادر به دفاع از آنها و امنیت و کرامت شان است و از بازگشت دوباره عراق به مرحله فروپاشی ارتش جلوگیری کند, هیچ توجیهی برای حمل سلاح از سوی هیچ گروهی باقی نمی ماند. ما گروه ها و تشکیلات جهادی هستم نه تشکیلات مسلح. از این رو همگان باید از این معادله آگاه باشند که ما جان خود را در دفاع از وطن تقدیم کردیم و هنگامی که ارتش و نهادهای امنیتی عراق از هم فروپاشید و داعش به مرزهای بغداد رسید, ما پیشقدم شدیم و این اقدام, اقدامی قانونی و مطلوب بود که هر عراقی باید به خاطر دفاع از وطنش انجام می داد. امروز نیز ما همچنان با بحران ها و نقص های امنیتی مواجه هستیم و سؤال اینجاست که چرا نگاه ها فقط متوجه الحشد الشعبی و گروه های مقاومت است؟
وی در پایان در پاسخ به این پرسش که چرا گردان های حزب الله عراق و شمار زیادی از محافل سیاسی عراق خواهان این هستند که دستورات عبدالمهدی در مورد نیروهای پیشمرگه نیز به اجرا درآید, گفت: پیشمرگه نیرویی در موازات ارتش عراق نیست بلکه نیرویی معادل پلیس است و لازم بود که چنین نقشی را در محافظت از امنیت داخلی منطقه کردستان ایفا کند, نه اینکه نقش امنیتی و نظامی خارجی ایفا کند. ما شاهد بودیم پیشمرگه در جنگ کوبانی سوریه شرکت کرد و با نیروهای پ ک ک و گروه های مخالف ایرانی و ترکیه ای و سوری تعامل و همکاری می کند. پیشمرگه سلاح خود را علیه فرزندان و نیروهای امنیتی و ارتش و الحشد الشعبی در کرکوک به کار گرفت. پیشمرگه از ورود ارتش عراق به مناطق خارج از منطقه کردستان و مناطق مورد منازعه با بغداد جلوگیری می کرد. پیشمرگه در حال حاضر نفت قاچاق می کند. پیشمرگه به طور واضح علیه دولت عراق فعالیت می کند و در کنار همه تجزیه طلبها قرار گرفت. پیشمرگه حتی از اربیل نیز دفاع نکرد و به اعتراق آقای بارزانی اگر سپاه پاسداران ایران نبود, اربیل به دست داعش سقوط می کرد. پیشمرگه ایزدیان را در مواجهه با سرنوشتی نامعلوم رها کرد و هزاران نفر از آنان کشته و اسیر شدند. پیشمرگه موصل را رها کرد تا توسط داعش اشغال شود و برای دفاع از آن هیچ حرکتی نکرد. ما نمی گوییم در میان پیشمرگه افرادی وجود ندارند که برای دفاع از وطن جان فشانی کرده باشد, ولی پیشمرگه سوابقی را که ذکر کردم داشته است. ما از همه می خواهیم انصاف را رعایت کنند چرا که این ما ( الحشد الشعبی) بودیم که قربانی و خون دادیم و در موصل حضور یافتیم و این شهر را آزاد کردیم نه نیروهای پیشمرگه. ما فرزندان عراق بودیم که از اولین روزهای ورود داعش به عراق, مقاومت کردیم نه نیروهای پیشمرگه.