گرچه اکنون می دانیم که ورزش در جوانان به کاهش اضطراب و بهبود خلق و خو می انجامد ولی تاکنون مطالعه اندکی درباره تاثیر ورزش در سالخوردگان مبتلا به سرطان انجام گرفته بود.
از آنجا که بیشتر موارد سرطان در افراد شصت ساله و بالاتر روی می دهد گروهی از محققان دانشگاه روچستر در آمریکا حاصل تحقیقات خود را به صورت مقاله ای در شماره اخیر نشریه انجمن طب سالمندان آمریکا منتشر کردند.
زندگی با سرطان احتمال بروز اضطراب و تجربه مشکلات خلق و خو را افزایش می دهد و این مشکلات نیز به نوبه خود بر سلامت شخص تاثیر منفی دارند.
از عوارض این شرایط، احتمال قطع مراحل درمان توسط بیماری است که به دلیل ناامیدی روی می دهد.
شیمی درمانی به کمک سالخوردگان سرطانی می آید ولی اضطراب و اختلالات خلقی بیمار را به سوی ناامیدی سوق می دهند.
محققان دانشگاه روچستر می گویند با ورزش به میزان اندک تا متوسط که در خانه انجام گیرد و به صورت هوازی باشد می توان خیلی از مشکلات را حل کرد.
محققان در این مطالعه دریافتند با ورزش می توان از اضطراب بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی کاست.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند.احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳٪ مرگها است و بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست می دهند.
سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شدهاست و براساس نیازهای بدن میباشد.
در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، به وسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیام رسان های سلولی، کنترل میشود.
جهشهایی که به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول منجر میشوند باعث به هم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند.