پخش زنده
امروز: -
در آیین اختتامیه هفدهمین جایزه قلم زرین، از غلامعلی حداد عادل تجلیل ویژه شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آیین اختتامیه جایزه قلم زرین با حضور جمعی از شاعران و نویسندگان در انجمن قلم برگزار شد و در ان ضمن معرفی نفرات برتر از غلامعلی حداد عادل قدردانی ویژه شد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این مراسم گفت: کار اصلی من فلسفه است و هیچ گاه معلم زبان فارسی نبوده ام اما عشق من زبان فارسی است همان طور که باید مراقب زیست بوم طبیعی باشیم لازم است از زیست بوم فرهنگی هم حفاظت کنیم و زیست بوم فرهنگی ما دین و زبان فارسی است.
حداد عادل افزود: برای خدمت به کشور یک مدیریت خوب نیاز داریم به همان اندازه که به دانشمندان نیاز داریم به مدیران فرهنگی نیز نیاز داریم مدیرانی که بتوانند دانشمندان را به اوج برسانند.
وی همچنین گفت: من نمی گویم مدیر خوبی هستم اما در این 40 سال هر جا بوده ام عمرم را صرف مدیریت علمی و فرهنگی کرده ام می توانستم کناره گیری کنم و به کار های تحقیقی بپردازم اما این کار را نکردم زیرا مهم نیست نام ما بماند مهم این است که نام ایران بماند و عرصه برای ظهور و بروز استعدادهای جدید فراهم شود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: از ابتدای تاسیس انجمن قلم، عضو آن بوده ام و اصلا به ذهنم نمی رسید که از من قدردانی شود چون دو ماه پیش خانم تجار تلفنی گفت که قرار است امسال از شما قدردانی شود و من خواهش کردم بنده را معاف کنند اما قبول نکردند.
وی همچنین در ادامه گفت: از سفیر ترکیه در ایران برای حضور در مراسمی دعوت کرده بودیم و او در ان مراسم به حدی زیبا و شیرین سخنرانی کرد که همه لذت بردند و علت این سخنرانی شیوا به الزامی بودن آموختن زبان عربی و فارسی در مدارس عثمانی بر می گردد.
همچنین آیین پایانی هفدهمین جایزه قلم زرین با حضور جمعی از اهالی قلم در باغ کتاب تهران برگزار شد. در این مراسم داوران هفدهمین جایزه قلم زرین با بررسی کتابهای منتشرشده در سال ۱۳۹۷، برگزیدگان را در بخش های مختلف به شرح زیر اعلام کردند:
بخش «شعر کودک و نوجوان»:
کتاب "آبنبات گنده" سروده طیبه شامانی از نشر سوره مهر شایسته تقدیر شناخته شد.
بخش داستان «شعر بزرگسال»:
کتاب "باران تمشک" نوشته مصطفی فعلگری از نشر سوره مهر و "پس از ٢٠ سال" نوشته سلمان کریمی از نشر شهرستان ادب به طور مشترک شایسته تقدیر شناخته شدند.
بخش «داستان (زیرمجموعه ادبیات داستانی) کودک و نوجوان»:
کتاب "خواب پلنگ" نوشته نوشته هادی حکیمیان از نشر شهرستان ادب شایسته تقدیر شناخته شد.
بخش "ناشران برتر":
انتشارات "به نشر"، "میراث مکتوب"، "علمی و فرهنگی"، "سوره مهر" و "شهرستان ادب" مورد تقدیر قرار گرفتند.
بخش "نقد و پژوهش ادبی":
کتاب "سنجش منابع تاریخی شاهنامه" نوشته فرزین غفوری از نشر میراث مکتوب و "بومیسازی رئالیسم جادویی در ایران" نوشته محمد و محسن حنیف از نشر شهرستان ادب بهطور مشترک برگزیده شناخته شدند.
بخش "شعر بزرگسال":
مجموعه شعر "از پیله تا پروانگی" اثر محمدرضا روزبه و "آنجا که نامی نیست" نوشته یوسفعلی میرشکاک هر دو از نشر شهرستان ادب بهطور مشترک برگزیده شناخته شدند.