رییس روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فروش سهام عمده فرآیندی زمان بر هست و حداقل یک فرآیند 3 تا 4 ماهه را طی می کند اما به هر روی با همکاری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و به رغم مشکلات عدیده اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی، گام اول این حرکت رقم خورد و ظرف روزهای اخیر ۳۰ درصد مطالبات از سازمان تأمین اجتماعی وصول شد و در هفته های آینده این عدد افزایش خواهد یافت.
کیانوش جهانپور تصریح کرد: عمده تمرکز وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مدیران این وزارتخانه در 6 ماهه اخیر مصروف وصول مطالبات معوقه از سازمان های بیمه گر به ویژه سازمان تأمین اجتماعی و بدنبال آن پرداخت معوقات پزشکان، پرستاران و کارکنان شده است.
وی افزود: دوره جدید وزارت بهداشت در حالی آغاز شد که متأسفانه سن برخی مطالبات از ۱۷ ماه گذشته و تنها مطالبات دانشگاه های علوم پزشکی از سازمان تأمین اجتماعی به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود و متعاقب آن بدهی انباشته به پزشکان و پرستاران به عنوان یک معضل اساسی در مسیر ارایه خدمت خودنمایی می کرد.
جهانپور ادامه داد: دغدغه اصلی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از روز نخست رفع نسبی این معضل بود و هست، چنانکه ظرف ماههای گذشته شاید هر روز و هر ساعت و به عناوین مختلف این موضوع در دستور کار بوده است و با دستور اکید رییس جمهور، بخش های مرتبط در دولت نیز به این امر پرداختند و به رغم مشکلات و محدودیت های مالی کشور، دولت و سازمان های بیمه گر، از دستگاه های مختلف و راهکارهای متفاوت برای چاره اندیشی این موضوع مدد گرفته شد و با اصرار وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی موضوع پرداخت از مسیر اوراق منتفی و مقرر شد حتی بخشی از سهام شستا در بورس عرضه شده و بخشی از مطالبات از آن محل وصول شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اعضای خانواده سلامت کشور، به رغم این مشکلات و در اوج تحریم ها و تهدیدهای بین المللی علیه ملت ایران، با درک صحیح و صبری مثال زدنی، نظام سلامت را از گردونه این دشواری ها عبور دادند و با تأکید و دستور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، پرداخت بخشی از بدهی انباشته به نیروی انسانی، اعم از پزشک و پرستار و کارکنان از محل وصول مطالبات در اولویت قرار دارد و با تلاش پیگیر و همکاری بین بخشی موجود، امید می رود ظرف هفته های آینده بخش دیگری از مطالبات معوقه دریافت شده و با لحاظ این اولویت، در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور پرداخت شود.
راه اندازی سیستم ثبت تلفن همراه در سامانه ترابری اهدای عضو، به زودی
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از راه اندازی سیستم ثبت تلفن همراه در سامانه ترابری اهدای عضو خبر داد و گفت: اکنون در حال پیاده سازی یک نقشه جامع برای کشور هستیم تا سریع ترین راه انتقال هوایی عضو پیوندی بررسی و ثبت شود.
دکتر مهدی شادنوش افزود: در راستای انتقال عضو به نقاط مختلف کشور، زیرساخت های ترابری عضو بین استان ها انجام شده و این امر به صورت آزمایشی با موفقیت انجام شده است زیرا برای اهدای عضو، باید زمان طلایی رعایت شود و عضو قلب باید زیر 4 ساعت پیوند زده شود.
وی ادامه داد: اکنون با همکاری و هماهنگی نیروی هوایی ارتش، نیروی انتظامی، سازمان اورژانس کشور و مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، زیرساخت هایی فراهم شده و قرار است با یک اقدام فرابخشی گروهی منسجم، پیوند عضو بین استانی با جدیت دنبال شود. همچنان که تاکنون چند مورد با موفقیت انجام شده است.
دکتر شادنوش گفت: امیدواریم با استفاده از این سیستم که در حال راه اندازی آن هستیم و به زودی به بهره برداری می رسد، شاهد نهادینه شدن این امر در بخش اهدای عضو باشیم.
وی افزود: این سیستم با همکاری سازمان های مختلف، از جمله سازمان جغرافیایی کشور، هوافضا، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان اورژانس، نیروی هوایی ارتش، نیروی انتظامی و دانشگاه های وزارت علوم تحقیقات و فناوری در حال شکل گیری است.
دکتر شادنوش گفت: اکنون در حال پیاده سازی یک نقشه جامع برای کشور هستیم تا سریع ترین راه انتقال هوایی عضو پیوندی بررسی و ثبت شود. همچنین، چگونگی کاربرد موتورلانس ها، هلی کوپتر، آمبولانس ها و حتی هواپیمای مسافربری و فالکون جت اختصاصی طی یک برنامه نرم افزاری مشخص شده و تمامی اطلاعات به یکدیگر متصل می شوند و به محض اعلام نیاز برای چنین عملیاتی، این امکان میسر می شود که از چه طریقی می توان عملیات را با کمترین اشتباه و زمان تلف شده، با موفقیت انجام داد. در هر یک از این عملیات ها بیش از 150 نفر فعال می شوند تا یک عضو از شهری به شهر دیگر منتقل شود.