پخش زنده
امروز: -
در خرید محصولات غذایی به نشانگرهای رنگی درج شده بر روی بسته بندی ها توجه کنید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ آیا تا به حال هنگام خرید به نشانگرهای تغذیه ای که بر روی بسته بندی های مواد غذایی درج شده دقت کرده اید؟ بسیار اهمیت دارد که چه می خوریم و قطعا برای داشتن سبک زندگی سالم و برای پیروی از یک رژیم غذایی مناسب، باید از ارزش تغذیه ای آنچه که می خوریم آگاه باشیم.
نشانگرهای سبز بهترین و مناسبترین انتخاب از حیث تغذیهای
رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: در کشور ما، فقط پنج درصد افراد جامعه خرید محصولات غذایی را با توجه به نشانگرهای رنگی الصاق شده بر روی بسته بندی محصولات غذایی، انجام می دهند.
دکتر کیانوش جهانپورافزود: در نشانگرهای رنگی تغذیه ای، به صورت دقیق، نشان داده شده است که در یک واحد مصرفی از محصول، چه میزان، قند، نمک، چربی و چربی ترانس، استفاده شده است.
وی اضافه کرد: اصلی ترین کارکرد این نشانگرها این است که با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی و برندهای مختلفی که اقدام به تولید آن می کنند، این برچسب های نشانگر رنگی این امکان را به مصرف کننده میدهد تا با کمک گرفتن از آنها ماده غذایی مناسب و کم خطرتر را انتخاب کند.
مفهوم رنگ ها در مدادرنگ کوچک اما حیاتی نشانگرهای تغذیه ای
رنگ قرمز : به معنای وجود مقادیر زیاد قند، چربی، نمک یا اسید چرب ترانس در ماده غذایی.
رنگ زرد: به معنای متوسط مقادیر قند، چربی، نمک یا اسید چرب ترانس در ماده غذایی.
رنگ سبز به معنای وجود مقادیراندک قند، چربی، نمک یا اسید چرب ترانس در ماده غذایی
نکته جالب توجه در استفاده از این نشانگرها این است که نشانگر هر محصول باید با محصول مشابه مقایسه شود، به عنوان مثال هنگام خرید شیر نشانگرهای دو برند شیر متفاوت باهم مقایسه شوند و در صورتی که رنگ نشانگرهای دو محصول یکسان بود آن ماده غذایی که مقدار چربی، قند، نمک و اسید چرب ترانس کمتری دارد، انتخاب شود.
طبق بررسی های انجام شده افراد در هنگام خرید مواد غذ ایی به طور میانگین حدود چهار تا ده ثانیه برای انتخاب یک محصول زمان صرف می کنند اما متأسفانه در هنگام خرید توجهی به جدول ارزش تغذیهای و نشانگرهای رنگی روی بسته بندی ها ندارند.