پخش زنده
امروز: -
اول ماه ذى القعده، سالروز ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها در تقویم کشورمان به نام روز دختر و برای ارج نهادن به این قشر از جامعه نامگذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ صدای شادی افلاکیان امشب از کوچه پس کوچه های مدینه به گوش می رسد. از خانه ساده و با صفای امام موسی کاظم علیه السلام ، نوری به آسمان برخاسته، ستاره ها نورانی تر و ماه همچون خورشید می درخشد. صدای گریه ای سکوت آسمان ها را شکسته، انتظار عاشقانه پدری را به پایان رسانده و لب های پر از نور پیشوای هفتم را به لبخند زینت داده و بر امام هشتم مان همدمی بخشیده، تا زینبی دیگر برای حسینی دیگر باشد. آری، مدینه از شمیم فاطمه معصومه علیهاالسلام معطر شده است .
حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در اوّلین روز ماه ذى القعده سال 173 هـجری قمری، 25 سال بعد از تولد حضرت امام رضا علیه السلام در مدینه منوّره چشم به جهان گشود.
از میان فرزندان بزرگوار امام موسى بن جعفر(ع)، دو فرزند ایشان یعنى امام رضا (ع) و حضرت فاطمه کبری (ع) ملقّب به معصومه، از ویژگی های خاص برخوردار بوده اند تا ادامه دهنده خطّ امامت بعد از پدر باشند.
حضرت معصومه به همراه امام رضا (ع) هر دو در دامان پاک یک مادر به نام نجمه خاتون (س) که از مهاجران مغرب بود، رشد و پرورش یافته اند. این درحالیست که پدر بزرگوارشان پیوسته در زندان هارون الرشید بسر مى بردند و سرانجام در همان زندان، هنگامى که حضرت معصومه (س) در سن ده سالگى بود، به شهادت رسیدند و از آن زمان به بعد حضرت معصومه (س) تحت مراقبت برادربزرگوارشان امام رضا (ع) قرار گرفت.
نام حضرت معصومه، فاطمه است. در کتاب های روایی و تاریخی نیز، از آن حضرت با عنوان فاطمه بنت موسى بن جعفر (ع) یاد شده است .
با توجه به روایاتی که در شأن و منزلت حضرت معصومه وارد شده ، می توان مرتبه ای از عصمت ، نه در حد ائمه برای ایشان قائل شد. این مسئله در حق چنین بانویی بعید به نظر نمی رسد؛ چرا که این حد از عصمت به معنای دوری از گناه در زندگی عالمان بزرگ نیز فراوان مشاهده می شود.
بر اساس روایتی که مرحوم سپهر در «ناسخ » از امام رضا(ع)روایت کرده، لقب معصومه را به حضرت معصومه، امام هشتم اعطا کرده اند. طبق این روایت امام رضا(ع) فرمود: «من زار المعصومه بقم کمن زارنی؛ هرکس حضرت معصومه را درقم زیارت کند، همانند کسی است که مرا زیارت کرده باشد.»