پخش زنده
امروز: -
معاون نخست وزیر ارمنستان: توافق در زمینههای انرژی، گردشگری، حمل ونقل و... برای هر دو کشور سودمند است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما مهر گری گوریان در شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران و ارمنستان با استقبال از عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا گفت: عملیاتی شدن این اتفاق رونق تجارت بین ایران و سایر اعضای اتحادیه و ارمنستان را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه ارمنستان تنها کشور بین اعضای اتحادیه اوراسیا است که دارای مرز زمینی با ایران است، افزود: این شرایط میتواند نقش موثری در برقراری ارتباط بین ایران و سایر اعضای این اتحادیه داشته باشد.
معاون نخست وزیر ارمنستان ادامه داد: دیدگاه مثبتی که درمناسبات فرهنگی و دینی دو کشور ایران وارمنستان وجود دارد تضمین مناسبی برای توسعه تجارت بین دو کشور است.
گریگوریان با ابراز امیدواری نسبت به کوشش برای افزایش همکاریهای تجاری دو کشور افزود: مفاد توافق نامه در زمان مناسب اجرامی شود تا به توسعه روابط تجاری دو کشور بیانجامد.
توسعه روابط با کشورها، سیاست اصولی ایران است
وزیر نیرو از افزایش ظرفیت تبادل برق بین ایران و ارمنستان با بهره برداری از خط سوم تبادل انرژی الکتریکی بین دو کشور تا هزار مگاوات خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رضا اردکانیان در شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان در تشریح جزئیات تفاهمنامه منعقد شده بین ایران و ارمنستان افزود: خط سوم تبادل انرژی ایران و ارمنستان تا پایان سال ۲۰۲۰ به مدار خواهد آمد.
وی گفت: در این تفاهمنامه طرف ارمنی توافق کرده که باید هر چه سریعتر کنترل کیفیت آب رود ارس به عنوان رودخانه مرزی دو کشور را در بالادست اجرایی کند.
اردکانیان در خصوص افزایش صادرات گاز به ارمنستان ادامه داد: در مقابل گازی که از ایران به ارمنستان صادر خواهد شد، این کشور در مواقع ضروری به ایران برق صادر میکند، البته مذاکرات چند جانبهای برای افزایش صادرات گاز و تهاتر کالای مورد نیاز ایران انجام شده است.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه مشترک در بخش صنعت، معدن و تجارت بین دو کشور گفت: این کارگروه هر شش ماه برگزار خواهد شد که با توجه به موافقتنامه اقتصادی اوراسیا، همایش مشترک تجاری نیز برای تبادل کالا به کالا برگزار میشود.
وزیر نیرو با اشاره به نصب سیستم تبادلات اطلاعات به صورت الکترونیکی افزود: سایر فعالیتهای گمرکی نیز در چارچوب توافقات قبلی انجام خواهد شد.
اردکانیان ادامه داد: استاندارد، افزایش ظرفیت گردشگری با راه اندازی مناطق آزاد تجاری بین دو کشور، انجام پروژههای زمین شناسی، تشکیل کمیته مشترک حمل و نقل جادهای برای تسهیل حمل و نقل و فعالیت در حوزه گردشگری سلامت و درمان از دیگر بخشهای به توافق رسیده در این تفاهمنامه است.
وی گفت: برای موقعیتهای اضطراری فرامرزی، امسال کارهای لازم دیده شده و قرار است برنامههای مشترک و دورههای تمرینی و آموزشی بین هیئتهای ایرانی و سرویس و نجات وضعیت اضطراری ارمنستان برگزار شود.
توسعه روابط با کشورها، سیاست اصولی ایران است
وزیر نیرو :سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان بر توسعه روابط با همه کشورها به ویژه همسایه و منطقه استوار است
رضا اردکانیان در شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان با اشاره به اینکه روابط خوب سیاسی دو کشور سبب همگرایی بیشتر در کشورهای منطقه خواهد شد افزود: این اجلاس در شرایطی برگزار میشود که روابط دو کشور همسایه بسیار دوستانه و در سطح عالی است و ماههای اخیر شاهد تبادل هیئتهای عالیرتبه از جمله دیدار نخست وزیر ارمنستان از تهران و توافقات ارزشمند دوجانبه در این سفر بوده ایم.
وی ظرفیت همکاریهای اقتصادی بین دو کشور را بیشتر از حجم فعلی دانست و گفت:: با توجه به روابط صمیمانه دو کشور دوست و همسایه با سابقه تاریخی و پیوندهای اجتماعی محکم دو ملت، ما بعنوان مسئولان کمیسیون مشترک دو کشور ایران و ارمنستان وظیفه سختی در به بار نشاندن این ظرفیتها و گسترش روابط در همه ابعاد آن بر عهده داریم.
وزیر نیرو ادامه داد: وزارت نیرو از زمان بر عهده گرفتن مسئولیت کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ارمنستان از اجلاس دهم به بعد برنامه ریزی و تلاش فراوانی برای توسعه همکاریهای دو کشور بعمل آورده تا با همکاری دیگر دستگاههای ایرانی و به واسطه موقعیت کشور ارمنستان در جغرافیای سیاسی منطقه اوراسیا و استعدادها و ظرفیتهای این کشور هر چه سامان مندتر موضوعات توافق شده را در خلال اجلاس کمیسیونهای مشترک پیگیری و عملی کند.
اردکانیان گفت:: تاکنون اقدامات مثبتی از قبیل اجرای خط سوم انتقال برق، تفاهم برای ایجاد کوریدور چهارجانبه برق شمال جنوب، توافق برای همکاری در زمینه کوریدور جادهای و ریلی، توسعه همکاریهای بهداشتی، هماهنگی برای برگزاری همایشها و نمایشگاههای متعدد تجاری اقتصادی و توسعه همکاریهای گمرکی، فرهنگی، علمی و پژوهشی بعمل آورده است.
وی برگزاری اجلاس کمیسیونهای مشترک را فرصتی مناسب برای شناخت نیازها، مشکلات و ظرفیتها دانست و ادامه داد: انتظار مردم و مسئولان دو کشور از این گردهماییها افزایش میزان مراودات اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی و توسعه روابط است، در همین راستا باید با برگزاری نشستهای پیگیری توافقات، مشکلات و موانع سد راه تفاهمها را برطرف و زمینه اجرای آنها را فراهم کنیم.
اردکانیان برگزاری منظم این اجلاس را علاوه بر تحکیم روابط سیاسی - فرهنگی در رشد همکاریهای اقتصادی، شناخت فرصتهای کاری و زمینههای سرمایه گذاری بین دو کشور موثر دانست و گفت: باید از همه ظرفیتهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی میان دو کشور برای توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری بهره برد تا تراز تجاری دو کشور سرعت و رشد مضاعف را تجربه کند.
وی با بیان اینکه ارمنستان از دیدگاه ما جایگاه متمایزی در اتحادیه اوراسیا دارد افزود: امیدواریم با تدبیر و اهتمام جدی مسئولان در دستگاههای اجرایی دو کشور از این فرصت مناسب برای توسعه همکاریهای اقتصادی و رشد تجارت بین دو کشور بهره کافی را برد و شاهد ارتقاء کمی و کیفی همکاریهای دو کشور همسایه باشیم.