در صورت بروز جنگ؛
نتانیاهو و ترامپ از سرنوشت سیاسی شان هراس دارند
نگرانی ترامپ و نتانیاهو از شکست خوردن در انتخابات آتی موجب شده است آنان از ورود به هرگونه جنگ خودداری کنند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روزنامه القدس العربی، نگرانی ترامپ رئیس جمهور آمریکا و نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از شکست خوردن در انتخابات آتی موجب شده است آنان از ورود به هرگونه جنگ خودداری کنند.
روزنامه القدس العربی چاپ لندن در یادداشتی به قلم عصام نعمان نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در آستانه برگزاری نشست موسوم به «صلح به خاطر شکوفائی» در بحرین و همچنین نشست سران گروه 20 در ژاپن، به ایران هشدار داد و گفت هرگونه حمله به منافع آمریکا پاسخی کوبنده خواهد داشت و ممکن است به ساقط شدن از موجودیّت بیانجامد.
اگر رئیس جمهوری آمریکا اطمینان نداشت که ایران به منافع آمریکا حمله نخواهد کرد خود را در این جایگاه الهی قرار نمی داد که از ساقط کردن موجودیّت [ایران] سخن بگوید. اما در صورتی که از جنگ افزار علیه ایران یا برای نقض حاکمیت این کشور استفاده شود ایران در واکنش به این حمله ابزار تردید نخواهد کرد. مگر اخیراً ایران یک پهپاد جاسوسی آمریکا را در حریم هوائی و دریائی خود سرنگون نکرد؟
ترامپ واقعاً در شرایط فعلی واقعاً نمی خواهد وارد جنگ شود زیرا به شدت پرهزینه خواهد بود. تحریم های اقتصادی از نظر او هزینه بسیار کمتری دارد. ورود به جنگ ممکن است منجر به شکست او در انتخابات ریاست جمهوری آینده شود. وضعیت بنیامین نتانیاهو نیز شبیه ترامپ است. زیرا می داند که در آستانه انتخابات در صورت وقوع درگیری در مناطق مرزی و نوار غزه با نیروهای مقاومت چه هزینه ای برایش خواهد داشت. به همین علت به کمک مقامات مصری تلاش کرده است اوضاع را آرام سازد و هزینه آن را نیز که تامین خواسته های معیشتی ساکنان غزه بود، داده است.
ترامپ و نتانیاهو در فضای مجازی همچون باز و شاهین هستند اما تهدیداتی را که مطرح می کنند الزاماً اجرا نمی کنند. در صورتی که دست به اقدام بزنند نیز درحدی خواهد بود که دشمن یا رقیب ناچار نشود واکنش سخت و سنگین نشان دهد. ترامپ به تازگی متوجه شده است که رفتار عجیبش و سوء عملکرد مشاورانش موجب تقویت رقبای سیاسی و دشمنانش شده است. به همین علت با الگو قرار دادن امور اقتصادی شیوه ماجراجویانه ای را در پیش گرفته است. البته موضوع انتخابات ریاست جمهوری آینده و تلاش وی برای دور دوم ریاست جمهوری موجب شده است تا حد زیادی حماقت ها و ماجراجوئی هایش را کنترل کند. البته اگر از نتایج نظرسنجی های اخیر مطلع شود و از این حقیقت مطلع شود که در رقابت میان نامزدهای دمکرات یا جمهوری خواه به ویژه در مقابل رقیبی همچون جو بایدن حتی جایگاه سوم را ندارد، احتمالاً احتیاط بیشتری نیز خواهد کرد.
قطعاً نتانیاهو در مقایسه با ترامپ حماقت کمتری دارد. اما در سوء استفاده از چالش های امنیتی و بهره برداری تبلیغاتی از آن به نفع خود و سیاست هایش مهارت بیشتری دارد. با این حال محاسبات سیاسی و امنیتی اش در انتخابات آوریل گذشته کمکی به او نکرد و نتوانست اکثریت کرسی ها را به نحوی کسب کند که امکان تشکیل دولت ائتلافی را داشته باشد. به همین علت با انحلال کنست موافقت کرد و اکنون خود را برای انتخابات بعدی که 16 سپتامبر برگزار خواهد شد، آماده می کند. البته پس از تصمیم نتانیاهو به انحلال کنست، اوضاع به زیان او تغییر کرده است. به همین علت اکنون وی در تلاش است رضایت اکثریت لازم را کسب کند تا شاید بتواند دستور خود را برای انحلال کنست لغو کند و از برگزاری انتخابات جلوگیری کند.
مخالفان نتانیاهو در احزاب میانه و برخی احزاب راستگرا اکنون قدرت بیشتری برای رقابت یافته اند و چه بسا بتوانند نتانیاهو را شکست دهند. نتایج یک نظرسنجی که کانال 13 تلویزیون اسرائیل انجام داده است حکایت از آن دارد که اگر انتخابات کنست همین امروز برگزار شود احزاب میانه و چپ و احزاب عربی اکثریت 61 کرسی را به دست خواهند آورد. شاید یکی از مهمترین علل تغییر به وجود آمده در افکار عمومی اسرائیل این باشد که ایهود باراک نخست وزیر سابق از تشکیل حزبی جدید برای شرکت در انتخابات بعدی خبر داده است. این موضوع می تواند نقشه احزاب و ساختار سیاسی اسرائیل را تغییر دهد. زیرا حزب جدید قادر خواهد بود شش کرسی کنست را تصاحب کند. این درحالیست که بنا به گزارش روزنامه هاآرتص (2019/6/27) تعداد کرسی های احزاب ائتلافی عربی نیز از 9 به 12 کرسی افزایش خواهد یافت.
القدس العربی در ادامه نوشته است: ترامپ که در آرزوی ساختن آمریکای بزرگ است به شدت در تلاش است تا در انتخابات پائیز 2020 پیروز شود و در این مسیر از هیچ گونه اقدام عجیب و ماجراجوئی دریغ نخواهد کرد. همه این تلاش ها برای آنست که در معرض تمسخر منتقدان و مخالفانش قرار نگیرد. زیرا سیاستمداران در غرب همواره با یکی از دو گزینه جلب احترام یا در معرض توهین قرار گرفتن مواجهند. نتانیاهو نیز همین وضع را دارد. او می خواهد نام خود را در حافظه صهیونیستها به عنوان کسی که بیشترین دوره های متوالی نخست وزیری را برعهده داشته است حک کند و دیوید بن گوریون موسس رژیم صهیونیستی را پشت سر گذارد. این رؤیای نتانیاهو اقتضا می کند وارد جنگی نشود که احتمال شکست خوردن در آن وجود دارد. ایهود اولمرت نخست وزیر سابق اسرائیل به علت شکست در جنگ با حزب الله در سال 2006 همین مسئله را تجربه کرد.
القدس العربی افزود: البته این مسائل بدان معنا نیست که ترامپ و نتانیاهو دست از تجاوزگری بر می دارند. آنها براساس اندیشه نژادپرستانه تجاوزکارانه ای که دارند همواره در صدد ایجاد فرسایش و جلوگیری از رشد و توسعه و افزایش حجم خسارت و ویرانی ها هستند. در همین چارچوب است که درخصوص محاصره فلسطینی ها و متحدان آنها در میان نیروهای مقاومت عربی و وضع تحریم های اقتصادی علیه آنها اتفاق نظر دارند و آنها را همچنان درگیر جنگ های داخلی و فتنه های مذهبی و طایفه ای می سازند...هدف از این اقدامات، ایجاد فرسایش در جوامع عربی و تشدید شکاف مذهبی و اجتماعی و نژادی و سرانجام تجزیه این کشورهاست.