به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، جمال انصاری در کارگاه آموزشی و مقابلهای که با موضوع مبارزه با کالاهای پوشاک قاچاق برگزار شد، افزود: شرایط کنونی در حوزه قاچاق، متعارف و مقبول نیست و به نوعی با تورم تصمیم گیری در بحث قاچاق مواجه است.
وی گفت: منافذ متعدد ظاهر و پنهان هنوز در برخوردهای ما در بحث قاچاق وجود دارد که نمیخواهم بگویم هیچ راهبردی برای آن لحاظ نشده، اما مؤثر نبوده است.
انصاری گفت: با وجود همه زحمات و اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دیگر دستگاههای اجرایی، اما همچنان منافذی وجود دارد که با اقدامات جمعی نتوانسته ایم آن را رفع کنیم و اگر هم این منافذ در نگاه آسیب شناسانه پیدا شده اقدامات منسجم ما برای بستن و کاهش آنها نشده است.
وی با اشاره به اینکه هنوز سهم هر سازمان و دستگاه در مبارزه با قاچاق به طور دقیق مشخص نشده است، گفت: در اینباره قضاوت نمیکنم چرا که بناست کار جمعی کنیم.
انصاری گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شاکلهای دارد و همه اجزای آن برای اقدامات مثبت تأثیرگذارند، اما وقتی تصمیمات به موقع نباشد مردم درباره ما قضاوت خوبی نمیکنند.
وی گفت: تنظیمگری دامنه مبارزه با قاچاق کالا و ارز کاری مشکل، اما ممکن است و برخورد با پدیده قاچاق با همه پیچیدگی هایش پیچیدهتر از برخورد با گروهکها و اخلال گران عمده نیست.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به اینکه ما در بخش مبارزه با قاچاق کالا و ارز هیچ ملاحظه قانونی نداریم، گفت: اگر متأثر از اندیشههای قانونی، ملاحظاتی وجود داشته باشد اشکالی ندارد، اما قانونگذار هیچ ملاحظهای در برخورد ندیده است و با روشهای جمعی و همافزایی باید همه این ملاحظات را شناسایی و با آن برخورد کنیم.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: عزم این سازمان برای برخورد با انحرافات در این حوزه جزم است و طرحی درخصوص جمعآوری نشانهای تجاری و برخی کالاهای قاچاق سلامت محور با همکاری سایر دستگاهها آغاز شده است که با قوت ادامه مییابد.
رسیدگی به ۸۰ هزار پرونده قاچاق در سال ۹۷
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: در سال گذشته حدود ۸۰ هزار پرونده در حوزه قاچاق کالا و ارز رسیدگی شد که بیشتر آن تعیین تکلیف شده است.
جمال انصاری در حاشیه اين همایش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ملاحظاتی وجود دارد که همچنان شاهد منافذی در بحث قاچاق هستیم؟ افزود: قانون در هیچ روش تقنینی و تصویبی نمیتواند ملاحظهای برای افراد خاص ایجاد کند و در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که آخرین اصلاحیه آن مربوط به سال ۹۲ است هیچ منفذ و مجرایی برای ملاحظه افراد حقیقی یا حقوقی خاص ندارد.
وی گفت: علاوه بر این ساماندهی، قانون تکالیف مهمی را در حوزه پیشگیری، کنترل، مقابله و برخورد برای همه سازمانهای مرتبط دیده و از جمله آن ایجاد سامانهها و انسجام بخشی میان دستگاهها و سازمانها و بستن منافذ ورود قاچاق است.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی افزود: با همه مشکلات در مسیر کاهش قاچاق کالا و ارز هستیم، اما هنوز این میزان قاچاق مشکل جدی برای تولید، اشتغال و اقتصاد ماست و مخرب خواهد بود، اما همه تلاش سازمانها این است که این منافذ را بشناسند و ببندند.
انصاری با اشاره به اینکه عزم دستگاهها به ویژه امسال در برخورد با مصادیق قاچاق کالا و ارز بیشتر شده است، گفت: سازمان تعزیرات حکومتی هم همه عزمش را جزم کرده است که نهایت تلاش خود را انجام دهد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هم اکنون چه حجمی از پروندههای سازمان تعزیرات مربوط به پروندههای قاچاق است؟ افزود: ما تنها مرجع رسیدگی و دادرسی به پروندههای قاچاق کالا و ارز نیستیم و در کنار قوه قضاییه پروندههای قاچاق را بررسی میکنیم.
رسیدگی به ۵ هزار پرونده پوشاک قاچاق در سال ۹۷
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی از رسیدگی به ۵ هزار پرونده قاچاق پوشاک در سال ۹۷ خبر داد.
جمال انصاری افزود: دوازدهم تیر ۸۱ سیاستهای رهبری در حوزه قاچاق کالا و ارز منتشر شد و تقارن این همایش با این روز تاریخی نقطه عطفی است برای موفقیت در اجرای طرحهای پیشگیری و برخورد در حوزه قاچاق که در این نشست یک روزه مورد تاکید قرار گرفت.
وی اظهار داشت: در سال ۹۷ به لحاظ آمار کمی تعداد ۵ هزار پرونده در حوزه پوشاک قاچاق مورد رسیدگی قرار گرفته و برای ۲۷ برند پوشاک تشکیل پرونده شده است.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با اعلام آمادگی این سازمان برای مقابله و مبارزه با قاچاق گفت: اگر طرح اجرای مواد قانونی مربوط به پیشگیری و برخورد با قاچاق را با موفقیت به انجام برسانیم در سایر موارد نیز خیلی سریع میتوانیم تنظیم گری امور را به انجام برسانیم و با قاچاق مقابله کنیم.
انصاری با بیان این مطلب که اقدامات سطحی و موردی در مبارزه با قاچاق، موثر نیست، تصریح کرد: در مورادی که برخوردهای موثر، اما مقطعی انجام میشود از آنجایی که قاچاقچیان استمرار کار را قطعی نمیدانند تنها کاری پر تکرار و کم فایده انجام میدهیم.
وی افزود: باید متخلفان، استحکام و قطعیت اجرای تصمیمات را لمس کنند و آمادگی داریم که در سیاستهای پیشگیری، کنترل و برخورد و حتی قاچاق خروجی که امروز به یک دغدغه تبدیل شده؛ اقدامات موثری را با همراهی تمام دستگاهها انجام دهیم.
پوشاک قاچاق از رتبه یکم به رتبه پنجم کاهش پیدا کرد
معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قاچاق پوشاک کاهش قابل توجهی دارد و سال ۹۷ رتبه قاچاق پوشاک که اول بود که به رده پنجم رسیده است.
مصطفی پورکاظم در حاشیه اين همایش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنان منافذی در بحث قاچاق وجود دارد؟ افزود: در بحث قاچاق ورودی در سال ۹۶ حدود ۱۲ میلیارد دلار کاهش داشتیم که این میزان به کالاهایی در ۱۷ گروه اختصاص داشت.
وی گفت: در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز دو اتفاق افتاد که یک مورد آن شیب خیلی تند رو به کاهش قاچاق ورودی به کشور بود و رقم ۲۵ میلیارد دلاری در سال ۹۲ به ۱۲ میلیارد دلار در سال ۹۶ کاهش پیدا کرد.
پورکاظم افزود: شاید کسی بگوید اگر روند، کاهشی است پس چرا در هرجای بازار کالای قاچاق مشاهده میشود؟ اما واقعیت این است که حجم قاچاق کاهش پیدا کرده است.
وی گفت: یکی دیگر از عوامل این کاهش قاچاق طراحی برخی سامانهها، وضع برخی مقررات، اصلاح روشها و مبارزه با مظاهر قاچاق بوده است.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: هنوز حجم قابل توجهی از قاچاق وجود دارد و در سال ۹۷ به علت نابسامانیهای ارزی و اقتصادی و بحث تحریمها تمایل به قاچاق خروجی به ویژه در سوخت و دام وجود داشت که مهار شد، اما اکنون مجموعه دستگاههای مبارزه کننده با قاچاق کالا و ارز، تسلط و اشراف اطلاعاتی، عملکردی، برنامهای و فرایندی در موضوع قاچاق پیدا کردند که در گذشته وجود نداشت.
وی افزود: مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ویژه در صنایعی مثل پوشاک که مزیت ما محسوب میشود، موجب ایجاد ۲۵۰ هزار شغل فقط در بحث پوشاک میشود.
پورکاظم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا همچنان با پدیده قاچاق کالاهای مسافری و تبلیغ آن در فضای مجازی مواجهیم؟ گفت: کالاهایی مانند پوشاک یکی از مشکلاتش قاچاقی است که در رویهها حاصل میشود که نمونه آن رویههای مسافری یا دیگر رویه هاست.
وی افزود: به خاطر تامین معیشت و اشتغال مرزنشینان، معافیتهایی را ایجاد کردیم، اما به خاطر این سیاستها برخی قاچاقچیان با سودجویی حجم قابل توجهی اضافه بر آن وارد میکنند که یکی از مصادیق آن پوشاک است.
این مقام مسئول گفت: البته در سال گذشته با اقداماتی همچون استقرار گمرکات در مناطق آزاد و کنترل مرزها شاهد کاهش ورود پوشاک قاچاق به کشور بوده ایم.
طرحی برای مبارزه با پوشاک قاچاق
کارگاه آموزشی و مقابلهای با موضوع مبارزه با کالاهای پوشاک قاچاق به میزبانی فرودگاه مهرآباد برگزار شد.
سازمان تعزیرات حکومتی برگزارکننده این کارگاه بود که علاوه بر رئیس و معاونان سازمان تعدادی از مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مسئولان اطلاعاتی کشور نیز حضور داشتند.
طرحی برای اقدام قاطع در مقابله و جمع آوری پوشاک قاچاق با همکاری سازمان تعزیرات حکومتی، گمرک و وزارت اطلاعات از اواخر سال گذشته در استانهای تهران، البرز، مازندران، گیلان، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی آغاز شده بود که قرار است در سایر استانها نیز اجرا شود.
محدوده اجرای این طرح، نشانهای تجاری محرز قاچاق است.