پخش زنده
امروز: -
کتابهای نماز باید تلخیص، کوتاه و مفید و اثربخشتر شود و کتابچههایی در این زمینه تالیف و منتشر شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام محسن قرائتی در نشست «هم اندیشی نویسندگان و ناشران حوزه نماز و مهدویت» که در خانه کتاب برگزار شد، با تاکید بر توجه به موضوع اقامه نماز، خطاب به نویسندگان و ناشران این حوزه، افزود: نویسندگان به موضوع جذب کودکان به مسجد و نماز اهتمام داشته باشند.
وی با اشاره به پرهیز از پژوهشها و نوشتارهای غیرمفید و حاوی اطلاعاتی خارج از حوصله مخاطبان گفت: زمانی شما نویسندهای اثر بخش هستید که بتوانید با نوشتاری کوتاه به ویژه مخاطب نسل جوان و نو را جذب و تلاش کنید طبق گفته قرآن برای دیگران الگو باشید، اگر کسی دیگر خوب بود باید به او اقتدا کرد.
رئیس ستاد اقامه نماز با تاکید به اهمیت نماز اضافه کرد: در روایات تاکید شده است که اگر میخواهید با کسی دوست شوید، ببینید او اهل نماز است یا نه، زیرا کسی که قدر خدا را نمیداند بدون شک قدر شما را هم نخواهد دانست.
قرائتی افزود: اگر در حوزه نماز، کاری نکرده اید، عذرخواهی کنید.
وی گفت: کتابهایی که در این حوزه مینویسید، مفید و مختصر باشد؛ بنده «تفسیر نور» را که حاوی ۲۵ هزار نکته قرآنی است در یک کتاب تالیف کردم.
حجت الاسلام قرائتی خطاب به مولفان و ناشران کتاب نماز افزود: تشویق همکاران به تالیف به صورت مشارکتی در حوزه نماز باید مورد توجه نویسندگان قرار گیرد و اگر دستگاه یا نهادی (به شرط آنکه سوء استفاده نکند) از نوشتههای شما درباره نماز استفاده کرد، اجازه نشر آن را دهید.
وی با اشاره به اینکه موضوع اجلاس نماز امسال «نماز و مدرسه» است گفت: در این زمینه تلاش کنید تالیفات و آثاری داشته باشید، ضمن اینکه توجه کنید محور کارتان حول قرآن و داستانهای قرآنی باشد.
قرائتی توجه به مسایل روز مردم، استفاده از تفاسیر و قلمهای نویسندگان قدیمی و بهادادن به وقت مردم، اهتمام به کسب علم مفید را موضوعات دیگری دانست و گفت:: لازم است نویسندگان حوزه نماز و مسجد به آن توجه داشته باشند.
وی تاکید کرد: روحانیون باید با فن قصه گویی آشنایی داشته باشند تا به دانش آموزان و کودکان با شیوه قصه، داستانهای قرآنی را بیان کنند ضمن اینکه در این زمینه ۴۰۰ طلبه فاضل ویژه آموزش نماز، یکسال دوره دیده اند تا کودکان و نوجوانان را به نماز جذب کنند.
قرائتی با اشاره به اینکه روحانیون نباید تنها روضه خوانی بلد باشند، گفت: از فضای خنده نباید غافل بود و روحانیون در کنار روضه خوانی باید مردم را بخندانند و خنده حکیمانه در فضای جامعه ایجاد شود.
رئیس ستاد اقامه نماز، خلاصه گویی، روان گویی و شیرین گویی در بیان تبلیغ، توجه به حوزه مهدویت توسط نویسندگان و ناشران را از دیگر موضوعاتی برشمرد که باید مورد توجه مخاطبان و ناشران حوزه نماز قرار گیرد.
حجت الاسلام قرائتی، مسئله تبلیغ و ترویج نماز را نیازمند بسیج عمومی و اهتمام همه نهادها دانست و گفت: نباید منتظر بود تنها ستاد اقامه نماز دست به کار شود هر چند کارهای ارزشمندی در این زمینه انجام شده است.