تغییر وضعیت از تدافعی به تهاجمی؛
فرودگاهها و مراکز حساس سعودی زیر آتش نیروهای یمنی
رای الیوم: جنگ یمن اکنون در عرصه های نظامی و میدانی شاهد نقطه عطفی است که طی آن موازنه قدرت و مفاهیم برتری نظامی و قواعد درگیری آن تغییر کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ رأی الیوم نوشت: نیروهای یمنی در برابر تجاوزگری های سعودی و امارات از حالت تدافعی به حالت تهاجمی تغییر وضعیت داده اند.
روزنامه الکترونیکی رأی الیوم در شماره امروز خود در اینترنت در یادداشتی به قلم زین العابدین عثمان نوشت: پس از آنکه فرماندهی ارتش و کمیته های مردمی یمن سامانه موشک های بالستیک و نیروی پهپادی خود را در جنگ مستقیم به کار گرفت و از آن به عنوان عامل بازدارنده راهبردی علیه ائتلاف سعودی-اماراتی استفاده کرد، پنجمین سال جنگ یمن با نقطه عطف ناشی از عملیاتی کوبنده همراه شد. جنگ یمن اکنون در عرصه های نظامی و میدانی شاهد نقطه عطفی است که طی آن موازنه قدرت و مفاهیم برتری نظامی و قواعد درگیری آن تغییر کرده است. روند جنگ یمن اکنون برخلاف نقطه آغاز آن است و ابتکار عمل دیگر به دست ائتلاف سعودی - اماراتی نیست بلکه به دست نیروهای مدافع یمنی است. آنها توانسته اند با مهارتی بی سابقه، چالشها و مشکلات ناشی از ویرانی های گسترده را به فرصتی برای تقویت توانمندی ها و امکانات نظامی تبدیل کنند. آنها همچنین با کارآمد سازی سامانه موشک های بالستیک و پهپادها و به خدمت گرفتن آنها برای اهداف راهبردی مطلوب و درهم شکستن موازنه ها توانستند معادلاتی را برای اعمال فشار علیه سعودی و امارات به وجود آورند.
اکنون علیرغم آنکه ائتلاف سعودی - اماراتی همچنان به جنایات وحشیانه و نقض توافقات به ویژه توافقات سوئد ادامه می دهند و در الحدیده و مناطق دیگر به تشدید تنش های نظامی و میدانی می پردازند و محاصره بنادر و گذرگاههای زمینی را تشدید می کنند و مانع از عبور محموله های مواد غذائی و بهداشتی برای مردم یمن می شوند و فرودگاه بین المللی صنعا را همچنان تعطیل کرده اند، فرماندهی ارتش و کمیته های مردمی صنعاء در صدد برآمده است تا بر پایه قاعده بحران در مقابله بحران، راهبرد دفاعی خود را به راهبرد تهاجمی و بازدارنده تغییر دهد. این رویکرد در واقع تحقق وعده ای است که سید عبدالملک بدرالدین رهبر انقلاب یمن پس از عملیات یگان موشکی و پهپادی به شبکه ای از اهداف حیاتی و اقتصادی در عمق راهبردی سعودی و امارات و فرودگاههای بین المللی و ایستگاههای پمپاژ نفت و تاسیسات دیگر آنها داده بود.
با توجه به نیاز ملت یمن برای درهم شکستن محاصره کشورشان و خصوصاً فرودگاه بین المللی صنعا، لازم بود فرماندهی ارتش و کمیته های مردمی معادله ای تهاجمی برپایه توانمندی ها و امکانات موجود تنظیم کند تا خصوصاً فرودگاههای سعودی را هدف قرار دهد... به همین علت نیروی پهپادی و یگان موشکی یمن طی بیش از دو هفته عملیات خود را بر فرودگاههای سعودی به ویژه فرودگاههای نجران و جیزان و أبها متمرکز کردند... هدف از این عملیات بازدارندگی و نه صرفاً تهاجمی است. خواسته یمن، ناچار ساختن رژیم سعودی و حامیان برجسته آن نظیر آمریکا و انگلیس برای لغو محاصره بنادر، گذرگاههای یمن و لغو ممنوعیت پروازی در فرودگاه صنعا است که شریان حیاتی و مهمی به شمار می آید.
یمن امروز دیگر مانند یمن دیروز نیست و توانمندی ها و فن آوری هایی که در اختیار داشته طی چهار ساله گذشته زیربنائی برای رشد و تغییر وضعیت از حالت دفاعی به تهاجمی بوده است.
عملیات سنگین یگان موشکی و نیروی پهپادی علیه فرودگاههای سعودی نشان می دهد یمن به اصول اخلاقی و اخلاق جنگی احترام می گذارد و غیرنظامیان را هدف قرار نمی دهد. فرماندهی ارتش و کمیته های مردمی و رهبران سیاسی صنعا چارچوب های نظامی مشخصی را برای حمله به فرودگاههای عربستان تعیین کرده اند. فرودگاههایی که نیروهای یمنی در نجران و جیزان هدف حمله قرار داده اند نظامی هستند. رژیم سعودی این فرودگاهها را به پادگان و مرکز فرماندهی جنگنده ها و هواپیماهای شناسائی شرکت کننده در جنگ علیه یمن تبدیل کرده است. پهپادهایی که استفاده می شوند نیز حامل مواد منفجره اندکی هستند و فقط برج مراقبت فرودگاهها و مراکز حساس دیگر را هدف قرار می دهند.
در صورتی که رژیم سعودی برای لغو محاصره یمن اقدامی نکند، این کشور به تشدید معادلات مورد نظر خود ادامه خواهد داد و فرودگاههای بزرگتر و حساس تر و مهمتری را هدف قرار خواهد داد و از سلاح های دقیق تر و قویتری استفاده خواهد کرد.